Čudnije od Fantazije

 

 

Prvo Poglavlje

 

Uvod

Dame i gospodo porotnici, stari grčki filozof Sokrat učio je svoje učenike da se u potragu za istinom može krenuti samo onda kad se dovede u pitanje i analizira svako vjerovanje kojeg smo se do tada čvrsto držali. Ako određeno vjerovanje prođe sve testove evidencije, dedukcije i logike onda ono može da bude zadržano. A ako ne, onda se ono mora odbaciti a mislilac se mora takođe da zapita zašto je on do tada vjerovao tako, kao i ko ili šta ga je i zašto navelo na to. Nimalo ne iznenađuje što se ovakav način učenja nimalo nije svidjeo vladajućoj eliti Grčke države. Mnogi politički lideri oduvijek su pokušavali da zavaravaju narodne mase iz raznoraznih “dobrih” i “loših” razloga. Sokratu se sudilo za subverziju i korupciju omladine. Nakon toga natjerali su ga da popije čašu otrova i tako si oduzme život. Nikada nije bilo lako onima koji su nezavisno razmišljali! Danas, naš vladajući kompleks vlade i medija ne ubija one koji tragaju za istinom (doduše, još uvijek ne). Oni ih jednostavno etiketiraju ekstremistima ili paranoicima, a usput im unište kako karijeru, tako i reputaciju. Za mnoge je jedna takva sudbina gora nego popiti čašu otrova.

Svaka informacija na koju ćete naići u ovom naučnom radu može se veoma lako verificirati. Ovaj dokument  predstavlja 12 mjeseci pažljivog i mukotrpnog istraživanja, detaljnih analiza, verifikacije izvora i logičke dedukcije. Svaki događaj i navod predstavljen ovdje, stopostotno je tačan. Tu je navedeno I preko 250  fusnota i ja bih želio da vas ohrabrim da ih sami istražite i verifikujete.

Ova Internet verzija dokumenta omogučiti će vam da brzo provjerite svaku od referenci koje su navedene na kraju dokumenta, tako sto ćete jednostavno kliknuti na link. Ostale reference možete jednostavno potražiti preko Google.com. ili Yahoo vebsajta. Zbog veoma dobro organizovanih napora da se zataškaju ovi podaci, neki od linkova misteriozno iščezavaju čak i ovog momenta kad pričam o tome. Na sreću, mnogi vebsajtovi su već pokupili dobar dio tih informacija i tako ih zaštitili od cenzure. Ako neki linkovi ne budu funkcionisali, jos uvijek će te moći da nadjete orginalne tekstove koristeći Google. Ovi linkovi će vas odvesti do vijesti koje su objavile poznate informativne agencije iz cijelog svijeta a otvoriće i vrata svijeta znanja i informacija koje su do sada bile sakrivene od vas.  

Kad sam kompletirao ovaj rad, namjerno sam koristio što je moguće više vijesti od oficijalnih nacionalnih i internacionalnih agencija (CBS, ABC, NBC, CNN, FOX News, Washington Post, New York Times, Time, Newsweek, Jerusalem Post, Ha'Aretz (Israel), PBS, BBC, London Telegraph, etc., kao i nekih od lokalnih americkih novina i televizijskih stanica.) Nisam htio da dopustim onima koji prate zvanične  medije da me optuže kako sam koristio “dubiozne” izvore informisanja.

Način na koji se ove neobične vijesti pojavljuju uvijek je skoro isti. Prvo neki radoznali reporter, neke od većih medijskih agencija, objavi eksplozivnu vijest. Onda nakon što se priča pojavila na medijskoj sceni, oni koji se nalaze na vrhu će je brzo zapaziti i odmah odstraniti, kako ne bi dobila veći publicitet. U nekim slučajevima to se čini pomoću najobičnije cenzure, dok u drugim, priča se pusti da “odumre” time što se više ništa na tu temu ne pominje. Neprestano ponavljanje je baza uspješnog reklamiranja i marketinga, stoga priča koja je objavljena samo jedanput ili dvaput, bez obzira koliko senzacionalna, brzo će iščeznuti iz memorije publike, prije nego što bude u stanju da ostavi jak i dugotrajan utisak.

Samo pomoću svakodnevnog prekopavanja i analiziranja gomile vijesti i podataka, uspio sam da pronađem i izvadim ove “bisere” iz “prašine” i organizujem ih u jedan koherentan uzorak i logičan dokazni materijal. Sa samo malo zdrave logike i uz nekoliko klikova pomoću miša Google i Yahoo će omoguciti svakome ko je imalo radoznao da postane Šerlok Holms. Ovaj materijal nije izraz mojih ličnih stavova, nego skup zataškanih nepobitnih činjenica, događaja i navoda, koje same, kad se skupe na jednom mjestu, dovode do svojih vlastitih zaključaka. Sklapajući ovaj moj istraživački rad u jednu sekvencijalnu i logičnu formu, neprestano sam se trudio da svaki djelić informacije potvrdim ne samo jednom, nego dva, tri pa i više puta. Sve dubiozne podatke koje nisam sam mogao da verificiram, ja sam odbacio. Pažljiv čitalac će shvatiti da ovaj materijal zadovoljava sve standarde najozbiljnijeg naučnog rada.

Ako svaku od ovih priča, navoda ili događaja uzmemo u obzir samo individualno, I u tom slučaju one će da zaintrigiraju čitaoca i isprovociraju ga na razmišljanje. Na kolektivnoj bazi, ovo brdo činjenica će da nam odslika jednu istinu, koja će biti u stanju da potrese i najskeptičnijeg čitaoca. 

Postoje naravno i oni koji su popustili pod uticajem televizijskih i drugih eksperata i pali u hipnotički trans, jer smatraju ove za autoritete kojima treba vjerovati. Nenaviknutim na to da sami razmišljaju svojom glavom, ne postoji istina koja može da naruši njihova predubjeđenja i kondicionirane reakcije. Takvi će čak negirati i ono što vide svojim vlastitim očima. Individue koje su tako kondicionirane mogu samo da kao papagaji ponavljaju mišljenja koja su im sugestijama spolja, implantirana u njihovu svijest. Posljedica toga je da su milioni mozgova Amerikanaca danas reducirani na intelektualni nivo jednog CD plejera koji vrti jedan implantirani disk, dizajniran od vanjskih sila kojih ovaj uopšte nije ni svjestan. Oni onda postaju žrtve psihološkog stanja poznatog kao “Leming Sindrom”. Leminzi su mali glodari poznati po tome što prate jedan drugog kad se strovaljuju sa planinskih litica u ambis. Lemingarstvo je jedan podmukli psihički fenomen koji je prisutan kod većine sisara, a može se primjetiti kako kod običnih ljudi tako i kod najobrazovanije intelektualne elite.

 Lemingarstvo nije intelektualni fenomen – nego psihološki, i zbog toga ni jedna socio-ekonomska klasa nije uspjela da ostane imuna njegovom zadavljujučem efektu.  Univerzitetski profesor može da bude leming isto toliko koliko i modom opsjednuta tinejđerka. Prvi slijepo prati posljednju teoriju koja je “u trendu”, dok ova druga samo prati posljednji modni stil. Da li ima neke razlike? Nijedno od njih dvoje ne može da se odbrani od sile prirode. Sila stapanja pojedinca sa svojom socijalnom sredinom može da bude nesavladiva. Za čovjeka – leminga, logika koja stoji iza neke misli nije bitna toliko koliko je bitan autoritet ili popularnost onoga ko ju iznosi. Čovjek se kao i leming socijalno ponaša, a drugačije ni ne može. Prirodno, svaka individua mora da ima tu osobinu, jer u suprotnom ne bi se mogao poduzeti ni najmanji korak prema ljudskoj civilizaciji. Lemingarstvo je jedna potrebna sociološka osobina za očuvanje društva, jedan urođeni instikt kod većine ljudi. Međutim, kao kod svih prirodnih fenomena i taj se može koristiti u štetne svrhe. Isti leming efekat koji omogućava masama u jednom pravednom društvenom sistemu da naprave jedan zajednički napredak, može istovremeno u u jednom nepravedno vođenom društvu, da učini mase nesposobnim za objektivno rasuđivanje.

Ovaj materijal sigurno neće biti leminzima ni od kakve koristi, zato što je za leminge negiranje i nipodaštavanje, fundamentalni odbrambeni mehanizam kojeg oni koriste ne samo radi svoje zaštite od neugodne stvarnosti, nego i da potvrde svoju lojalnost svojim pretpostavljenima.  Njihova vjerovanja i stavovi moraju po svaku cijenu da budu na “pravoj” strani. Leminzi jednostavno ne mogu da podnesu teret odgovornosti, ili nelagodnost u društvu, koja ide zajedno sa tim kad čovjek počne da razmišlja neovisno od ostalih. Oni su jedino sposobni da ponavljaju ono što čuju na televiziji ili pročitaju u novinama. Leminzi ne samo da će koristiti svu svoju energiju da se zaštite od uticaja koji mogu da promjene njihove dogme, nego se neće libiti ni da napadnu one koji dovode u pitanje njihova vjerovanja. Leminzi se užasavaju od pomisli da ih neko nazove ekstremistima ili teoretičarima konspiracija. Ono sto je ironično, isti ti leminzi koji ismijavaju sve konspirativne teorije su prvi koji progutaju najbesmislenije teorije koje se mogu zamisliti, kad su ove presentirane od strane vlade i režimskih medija!

Mi ćemo pokušati da otvorimo svijest leminzima i oslobodimo ih sljepila kojeg su sami sebi nametnuli, mada se nije nimalo lako boriti protiv sila koje su posljedica kondicioniranja, Pavljovljevog refleksa i ljudske prirode. Lanci ideološkog konformizma kojima je čovjek sputan, vrlo su jaki i veoma ih je teško raskinuti. Sa ograničenim sredstvima koja su nam trenutno na raspolaganju skoro je nemoguće natjecati se sa zvaničnim medijima, majstorima leminiziranja narodnih masa. Leminzi su već odavno programirani da se klanjaju medijskim autoritetima i vladajućoj eliti. Zbog toga se uvijek više vjerovalo lažima imperatora, nego istini seljaka. Bez obzira na to, neki od nas moraju da učine napor da se uspostavi makar jedan temelj na kome će možda nekada u budućnosti moći da nikne istina.

Biti neinformisan ne znači istovremeno biti leming. Svako može biti prevaren. Čovjek ne treba da se stidi ukoliko je pogrešno informisan. Ali perzistiranje na pogrešnom načinu razmišljanja i donošenju zaključaka,  čak i u slučaju kad smo izloženi nepobitnim dokazima i logici, onda je to krajnji stepen lemingarstva. Ima puno onih među nama, kojima njihov intelektualni kapacitet jednostavno ne dozvoljava da se oslobode ovog fenomena, međutim plemenitost karaktera je kad se samom sebi može priznati da smo do sad bili prevareni, a unutrašnja snaga je suočavanje sa činjenicom da smo zatvorenici jednog globalnog azila namjenjenog za ludake. One individue koje mogu da se moralno i mentalno uhvate u koštac sa ovom činjenicom biće spremne da prihvate istinu kad se ona presentira u čistom i logičnom stanju. Onima otvorenog uma i sposobnim da nezavisno razmišljaju, mogu da kažem sljedeće: U ovom tekstu ja imam namjeru da iznesem dovoljan broj neprikosnovenih dokaza koji će zauvijek da unište besmislenu teoriju da je jedan saudijski pećinski čovjek, sa grupom arapskih polu-utreniranih učenika pilotiranja, organizovao najsofisticiraniju terorističku operaciju u svjetskoj istoriji. Sama ta ideja je smješna, ali uz pomoć baraže gluposti kojoj nas je izložio kompleks vlade i medija, milioni zombi patriota su stvarno prihvatili ovu fantastičnu bajku kao istinu, na način koji se granići sa masovnim ludilom.

Kao jedan mali građanski doprinos mojim sugrađanima, koji su već sada možda beznadežno zastranili, ja ipak objavljujem ovaj materijal u nadi da će pomoći makar nekima da se oslobode efekata ispiranja mozga i državno sponzorisanih laži. Međutim, moram da priznam na moj motiv nije čisto altruistički, jer publicirajući ovaj moj rad želim i samog sebe da oslobodim bilo kakve odgovornosti da nisam ništa poduzeo da spriječim katastrofu koja ce uskoro da zadesi Ameriku, a i svijet uopšte. Kad budete u tolikim govnima kad više nećete moći ni da dišete, nemojte mene da krivite. Ja sam pokušao da vas upozorim! Imate li vi želju i snagu da se oslobodite i prestanete da budete leming? Ako imate, onda nastavite sa čitanjem! 

 

SOKRAT UZIMA ČAŠU OTROVA.  RAZMIŠLJAŠ LI SVOJOM GLAVOM……. ILI SI LEMING?

 

2-go POGLAVLJE

 

Sadržaj