ČUDNIJE OD FANTAZIJE

 

 10 - to Poglavlje

 

Septembarska Žurka

  Da se sada malo podsjetimo šta smo do sada saznali. Jasno smo utvrdili da su cionisti imali ključnu ulogu u uvlačenju Amerike u 2 svetska rata. Jasno smo utvrdili da cioniste nije briga što Amerikanci (i drugi) ginu, kad se radi o protežiranju njihovih ciljeva.  Utvrdili smo i to da su Cionisti u prošlosti često  napadali Amerikance da bi za to optužili Arape. Utvrdili smo i da su Cionisti spremni da čine neopisivo brutalna zlodjela i genocid. Utvrdili smo da se američki političari boje cionističke mafije … Saznali smo i to da je nekoliko ljudi bilo upozoreno na onaj teroristički akt prije nego što je on izveden.

I što je najvažnije od svega, vidjeli smo i to da ako neka od nevjerovatnih vijesti i ugleda svjetlost dana  Cionisti su u stanju da ju veoma brzo zataškaju.  

Sada, kada smo svjesni svih ovih činjenica, lako možemo i da zaključimo zašto su ona petorica Izraelaca koja su proslavljala septembarski napad na STC bila onako sretna, oni su znali da će sada Amerikanci pruziti bezuslovnu podršku Izraelu i da ce početi fanatično da mrze Muslimane, Palestince i ostale Arape.

Na sam dan napada, kada su pitali bivšeg predsjednika Izraela Benjamin Netanyahu-a kakve će implikacije ovaj teroristicki akt imati na odnose između USA i Izraela, on  je brzo odgovorio: “To je veoma dobro …..Mislim….nije dobro….ali ovo će proizvesti dosta podrške i simpatije (za Izrael)" (1) Ne samo da su ovi napadi proizveli dosta podrške i simpatije za Izrael, oni su doveli i do naglog porasta mržnje Arapa i Muslimana. U danima koji su uslijedili dogodilo se mnogo napada na nedužne Muslimane (od kojih su neki imali veoma tragičan ishod!). Mržnjom zapaljeni uz pomoć cionističkih medija, naslini i neodgovorni američki leminzi napadali su čak i indijske Hinduse! 

Petorica bivših pripadnika izraelske armije (Mossad), čak su izveli i javnu priredbu. Policija je primila nekoliko telefonskih poziva od ljutih građana New Jersey-a koji su se žalili na ljude “srednjo-istočnjaćkog izgleda) sa bijelim kombijem što proslavljaju i snimaju nesreću. Svjedoci su ih vidjeli kako slave u Liberty State parku. Nešto kasnije, još neki svjedoci su javili kako su vidjeli ove kako slave na krovu jedne zgrade u Weehawken-u.  Jedan misteriozni anonimni telefonski poziv naveo je organe vlasti i da zatvore sve njujorške mostove i tunele. Anonimna osoba je javila dispečeru centrale (na telefon: 9-1-1) da grupa Palestinaca upravo sastavlja bombu u jednom bijelom kombiju ii kreće se prema tunelu “Holandija”. Ovdje je originalni transkript od NBC News:

Dispečer: Jersey City policija.
Osoba: Halo, vidim bijeli kombi sa dvije ili tri osobe unutra, izgledaju kao Palestinci i voze se oko zgrade. Kombi se kreće prema Holland tunelu, vidio sam čovjeka kako sastavlja neku spravu kod aerodroma u Newark-u, i obučen je kao šeik.
Dispečer: Kako je obučen?
Osoba: Obučen je u arapsku nošnju.
(2)

(Zašto je ova anonimna osoba specifično naglasila da su ovi “Arapi” bili Palestinci? Kako je ona mogla to da zna?Palestinci se obićno oblače u zapadnjačkom stilu i ne nose “šeićke odore”).

Ovaj telefonski poziv je bio i glavni razlog zašto je policija izdala znak upozorenja (“Be-on-the-Lookout”) i potjernicu za bijelim kombijem koji se kretao iz New Jersey-a prema gradskim mostovima i tunelima. Kad su zaustavili kombi koji je upravo odgovarao opisu , sumnjive osobe “srednjoistočnjaćkog” izgleda su uhapšene i privedene na saslušanje. Možete samo zamisliti kako su policijski službenici bili iznenađeni kada se ispostavilo da su ove osobe bile - Izraelci!

Prema ABC-u 20/20, kada je kombi sa “veselim Izraelcima” bio zaustavljen od strane policije, prvo što je njegov vozač (Sivan Kurzberg) prozborio bilo je:

"Mi smo Izraelci. Mi nismo vaš problem. Vaši problemi su naši problemi. Palestinci su vas  problem." (3)

Policija i FBI agenti su postali sumnjičavi kada su pronašli skalpele za rezanje kartona (iste onakve kakve su navodno koristili otmičari aviona), 4700$ u kešu sakrivene u carapi, i strane pasoše. Policija takođe izjavila za Bergen Record da su psi trenirani za otkrivanje eksploziva takođe dovedeni do kombija i da su se ponašali kao da su nanjušili eksploziv. (4) Izraelski vojni radio je takođe objavio kako je jedan bjeli kombi zaustavljen, kada se približio mostu (George Washington Bridge) i da je u njemu pronađena bomba.  Ovdje je ono što je Jerusalem Post objavio 12 septembra 2001:

“Američke snage bezbjednosti zaustavile su prošle noći vozilo- bombu na Mostu George-a Washington-a…

“Kombi, pun eksploziva, zaustavljen je kada se približio rampi na mostu. Zvanični organi sumnjaju da su teroristi namjeravali da dignu u zrak glavni prelaz iz New Jersey-a u New York, armijski radio je izvjestio.” (5) Jerusalem Post, September 12, 2001, Car Bomb found on George Washington Bridge

Izraelski Armijski Radio je vjerovatno znao o ovoj zavjeri, jer su bivši pripadnici izraelske armije (Mossad) bili oni koji su ovo i organizovali. Naravno, radio nije otkrio koje su narodnosti bila osumnjičena lica iz kombija. Slušaocima je ostavljeno da sami zaključe kako se jedino moglo da radi o Arapima.  Ono što veoma intrigira je da su ABC's 20/20, (6)  the New York Post, (7)  i the New Jersey Bergen Record (8) jasno i nedvosmisleno objavili da je bijeli kombi sa Izraelcima zaustavljen kod rampe na ruti br. 3, autoputa, koja vodi direktno do Lincoln tunela.

Dok su Izraelski Armijski Radio i Jerusalem Post (pogledaj # 5), Izraelske Nacionalne Novosti (Israeli National News, Arutz Sheva) (9) , i Yediot America, (10)  objavili takođe jasno i nedvosmisleno da je bijeli kombi sa Izraelcima zaustavljen na rampi autoputa koji vodi prema Mostu George-a Washington-a, koji se nalazi nekoliko milja sjeverno od Lincoln tunela.

Čini se da su u stvari ukupno 2 bijela kombija bila u pitanju, svaki zaustavljen na jednoj od ovih saobračajnica. Ovo ne objašnjava samo oprečne izvještaje u vezi tačne lokacije gdje su ovi uhapšeni, nego i to kako je toliko mnogo svjedoka vidjelo ove da slave na nekoliko različitih mjesta. To takođe objašnjava zašto su the New York Post i Steve Gordon (advokat petorice Izraelaca) prvobitno pomenuli hapšenje tri osobe a onda to kasnije promjenuli u ukupno 5 osoba. Najverovatnije je kombi sa eksplozivom trebao da ostane parkiran na mostu, dok bi drugi služio za bijeg ove petorice terorista. Ovdje primjećujemo i da su ovi kombiji bili prilično daleko od transverzale koja prolazi kroz Holland tunel, kuda je prvi anti-palestinski anonimni “dojavljivač” pokušao da navede policiju. Klasičan način dezinformisanja.

Odavdje, cijela ova priča postaje jos sumnjivija. Ovi Izraelci su radili za jednu transportnu kompaniju iz Weehawken-a,  pod imenom “Urban Moving Systems”. Jedan američki radnik koji je radio za ovu kompaniju izjavio je za Bergen Record da su večina radnika kompanije Izraelci i da su svi mahom zbijali šale na temu ovog terorističkog napada. Radnik koji je odbio da kaže svoje ime rekao je: "Dok sam ja plakao, oni su zbijali šale, što mi je stvarno smetalo." (11)

Nekoliko dana nakon terorističkog napada, vasnik kompanije “Urban Moving Systems”, Izraelac,  Dominick Suter, zatvorio je kompaniju i pobjegao u Izrael. On je bio u tolikoj žurbi da napusti Ameriku, da je ostavio namještaj, koji je pripadao njegovim mušterijama, zaključan u magacinu firme. (12) Kasnije je bilo potvrđeno da su ova petorica bivših pripadnika izraelske armije, u stvari bili Mosadovi agenti. (13) Oni su bili zadržani u zatvoru nekoliko mjeseci, prije nego što su ih otpustili, bez ikakve buke. Neke od njih su držali i u samicama oko 40 dana. (14)

Čovjek ne mora da bude Sherlock Holmes da bi povezao sve ovo u vezi ponasanja Mosadovih agenata. Ovo je najlogicniji scenario:

bullet

1. “Radnici” izraelske transportne kompanije veselili su se jer su proslavljali uspješno izvršenje jedne od najvećih špijunskih operacija izvedenih u svjetskoj istoriji.

·  2. Jedan od njih, ili neki od njihovih saradnika, nazvao je policiju i prijavio “palestinske teroriste kako pripremaju bombu u bjelom kombiju” i krecu se prema Holand tunelu.

·  3. Nakon što su tako ovim telefonskim pozivom već unaprijed okrivili Palestince, Mosadovi agenti su krenuli prema mostu George-a Washington-a, gdje su trebali da ostave kombi sa eksplozivom i pobjegnu sa drugim kombijem, koji je takođe pripadao firmi Urban Moving.

·  4. Medutim, policija je mudro reagovala zatvaranjem svih mostova i tunela, a ne samo  Holland tunela. Ovaj potez policije neočekivano sprećava ostvarenje Mosadovog plana, dovodi do hapšenja njegovih agenata, nakon koga usljeđuje 40-to dnevna istraga. 

·  5. Da bi zataškalo ovaj događaj, Američko Ministarstvo Pravde opkoljava i hapsi 1000 Arapa u vezi bespravnog boravka u zemlji. Tako se odvlači pažnja sa uhapšenih Izraelaca, oni postaju manje sumnjivi jer vlada i medija mogu sada da  objasne kako su ovi uhvaćeni greškom u istu mrežu zajedno sa Arapima, u vezi kršenja imigracionog zakona.

·  6. U toku idućih nekoliko mjeseci vrhuška Ministarstva Pravde i FBI-ja postepeno odguruje u stranu FBI agente nižeg ranga, koji su bili u vezi sa ovom istragom, i tiho, bez ikakve buke, pušta na slobodu izraelske agente.

Cionistički kontrolisana medija su od samog početka ignorisala ovu “izraelsku vezu”. Odmah nakon septembarskog napada, medija su se obrušila kao po komandi, na Bin Ladena. Televizijski komentatori – “eksperti” , počeli su neprestano da hrane kontuzovanu američku publiku propagandom najniže vrste. Rečeno nam je da nas je Bin Laden napao jer on mrzi slobodu i demokratiju. Da nam Muslimani zavide na našem bogatstvu i da nam još uvijek nisu oprostili za Krstaške Ratove, čak i da su uvrijeđeni što Britney Spears vrcka svojim dupetom i sisama gdje god stigne! Nevjerovatno ali istinito, milioni medijima opsjednutih Amerikanaca su progutali ovu teoriju o nekom “sudaru civilizacija”! Leminzi se nisu čak ni potrudili da makar malo prožvaću ovo cionističko sranje, nego su sve to skupa odjednom progutali, u paketu!

Međutim, Bin Laden je odlučno odbio da ima ikakvog udjela u ovom napadu i odmah je sugerisao da je napad na STC, 11 septembra, orkestriran od strane Cionista. BBC je objavio Bin Laden-ovu izjavu:

"Ja nisam učestvovao u septembarskom napadu na USA, niti sam išta znao o tome. U USA postoji vlada unutar vlade. Amerika treba da potraži počinioce ovoga akta unutar sebe same, među ljudima koji žele da naprave od ovog vijeka - vijek sukoba između Islama i hrišćanstva. Pitajte svoju tajnu vladu ko je počinio taj napad…američki sistem je pod totalnom kontrolom Jevreja, kojima je na prvom mjestu Izrael, a ne Amerika. " (15)

Jeste li ovu Bin Ladenovu izjavu ikada imali prilike da čujete na večernjim vijestima?  Do dan danas jedini dokaz protiv njega je jedna veoma sumnjiva i sa jedva čujnim tonom video traka, na koju je cionističko dominirani Pentagon čisto slučajno natrapao u Afganistanu.  Kakva sreća!  Dok, s jedne strane, dokaza za vezu između Al Qaeda-ine “terorističke mreže” i tog terorističkog akta – nema; s druge strane, postoji brdo dokaza koji navode na to da je cionistička mafija u punom pogonu podmetanja krivice Arapima za terorističke akte na području Amerike. 


LIJEVO: BIN LADEN “JA NISAM UČESTVOVAO.”   CENTAR: NETANYAHU: “NAPADI ĆE STVORITI PODRŠKU ZA IZRAEL.”          DESNO: MOST GEORGE-A WASHINGTON-A. MOSSAD-OV CILJ?

 

11 - poglavlje

Sadržaj