ČUDNIJE OD FANTAZIJE

POGLAVLJE 17

UZBUNJIVAČI, UZBUNJIVAČI, UZBUNJIVAČI

FBI AGENTI KOJI SU POKUŠALI DA SPRIJEĆE 11-9

 

Agenti FBI koji rade na terenu su “dobri momci”. Oni koji su korumpirali ovu agenciju su karijeristi-beskičmenjaci i ulizice koji se nalaze na njenom vrhu. Tokom mjeseci i dana koji su prethodili onom sudbonosnom događaju, agenti FBI koji su radili na terenu otkrili su mnogo znakova da se nešto veliko priprema. Neki od ovih agenata postali su toliko alarmirani znakovima koji su ukazivali na odvijanje jedne terorističke zavjere, da su na sve načine pokušavali da ubijede svoje pretpostavljene da istraže ovu stvar malo dublje. Ove agente su ili ignorisali, ili im se prijetilo ili su ih otpuštali s posla.

Svaki od ovih FBI agenata mislio je da se nalazi na tragu jedne arapske terorističke zavjere i ukoliko nisu pročitali ovaj tekst, mnogi od njih vjerovatno još uvijek to misle. Mi im samo možemo oprostiti na njihovoj ignorantnosti ako oni još uvijek nisu shvatili da oni kojima su ušli u trag nisu bili nikakvi arapski teroristi, nego Mosadovi agenti koji su se pretvarali da su arapski teroristi. (kasnije ćemo malo više o tome!) Ono što je suštinska tačka, to je da su ovi agenti bili na tragu nečega velikog, kao i to da neko nije želio da se da stvar dublje ispita.

Jedan od onih koji je prednjačio među njima, bio je šef FBI Odjela za Kontra-Terorizam, John O’Neill. U jednom svom članku pod naslovom: John O'Neill je bio jedan od agenata F.B.I. čija je opsesija bila: Al Qaeda, magazin the New Yorker govori o O’Neill-ovoj opsesiji istragom, kao je on vjerovao, ćelija Al Qaeda organizacije, koje operišu u USA. (1) Ovaj agresivni i izražajni Irac je cijelo vrijeme izražavao svoju frustraciju time što su mu ruke bile vezane od strane njegovih pretpostavljenih. On je na kraju iz protesta podnio ostavku u FBI i prihvatio poziciju šefa obezbjeđenja, nećete vjerovati, - Svjetskog Trgovinskog Centra. Igrom ironije, O’Neill nije nikada dobio priliku da kaže, “eto vidite, zar vam ja nisam rekao”. Poginuo je u zgradi STC-a, 11-tog septembra.

Imamo takođe i primjer specijalnog agenta FBI Robert-a Wright-a, kojeg trenutno zastupa javna pravna firma Judicial Watch. Wright tvrdi kako su mu njegovi šefovi, kao i neki iz Ministarstva Pravde stvarali nevolje i prijetili, u slučaju bilo kakvog njegovog dubljeg istraživanja. (2) Wright takođe kaže da ukoliko se njemu bilo dozvolilo da nastavi sa svojom istragom, oni napadi bi bili predupređeni. On je opisao reporterima agencije ABC News kako su ga njegovi šefovi sprečavali u istrazi, čak i nakon što im je prezentirao dokaze o kriminalnoj aktivnosti. Wright je rekao:

"Nadzornik koji je stigao iz glavne uprave stajao je naspram mene i vikao: “Ti nećeš otvarati nikakvu kriminalnu istragu. Ja to zabranjujem svima vama. Vi nećete pokretati nikakvu kriminalističku istragu u vezi bilo kojeg od ovih predmeta," (3)

Specijalni agent FBI-a, John Vincent, takođe je podržao ovo što je Wright rekao za ABC News.   (4)

I državni javni tužilac iz Čikaga, Mark Flessner, je želio da pokrene istragu u vezi onoga što je vjerovao da je teroristička ćelija Al-Qaeda-ine organizacije. On je takođe bio blokiran od strane visokih zvaničnika iz američkog Ministarstva Pravde. U vezi ovoga, Flessner je vrlo ljutito izjavio:

"U Ministarstvu Pravde i FBI-u, postoje sile koje su mnogo veće od mene, i one jednostavno nisu dozvoljavale pokretanje krivičnog postupka. Tako da on na kraju, nije bio ni pokrenut." (5)

Imamo i Coleen Rowley, ženu koja je takođe radila kao agent FBI-a. Ona je, veoma hrabro, napisala i jedno pismo od 13 strana direktoru FBI-a, Robert-u Mueller-u u kome je ona optužila svog vlastitog direktora za "suptilno izvrtanje činjenica". (6) U ovom svom pismu, Rowley se žalila zbog toga što je agencija odbila da reaguje na činjenice koji su ukazivale na pripremu terorističkog napada. Ona je izjavila kako je obstrukcija u okviru FBI bila toliko blatantna da su ona i njene kolege često u šali komentarisali kako ključni personal FBI-ja vjerovatno radi za Osamu Bin Ladena! (7)

Jedna od glavnih stvari zbog koje se ona žalila, bila je i ta što FBI nije htio odmah da uhapsi Zacharias-a Moussoui, “20-tog otmičara”, nakon što ga je njegov zabrinuti učitelj letenja prijavio FBI-u zbog sumnjivog ponašanja. Ako se sjećate, to je onaj Francuz alžirskog porijekla koji nije znao ni jednu riječ na francuskom da progovori.

Pa onda imamo i agenta FBI, Sibel Edmonds. Edmunds-ova se je bila prevodilac kod prisluškivanja komunikacija. Ona tvrdi kako je jedan njen kolega  radio za Mossad i kako je Mossad pokušao takođe i nju da vrbuje u smislu da daje netačne prevode u svrhu ometanja istrage. Kada je Edmonds-ova odbila, Mossad je odmah počeo da joj prijeti i ugrožava njenu bezbjednost! (8) Kada je ona sve ovo prijavila svojim pretpostavljenima, dobila je otkaz zbog - “disrupcije”. The Washington Post je ukratko objavio ovu priču bez pominjanja imena nacije koja je pokušala da vrbuje Edmonds-ovu. Međutim, The Post je objavio kako ona i onaj trugi prevodioc potiću iz jedne “srednjoistočne” države. (9) Agent Sibel Edmunds nije arapkinja. Edmonds-ova je jevrejka. Odatle znamo da je ona “srednjo-istočna” država koju the Post nije htio da imenuje, u stvari, Izrael. (Nije veliko iznaneđenje!) Sibel Edmonds zaslužuje poštovanje zbog svog odupiranja Mosad-u i alarmiranja svojih pretpostavljenih. Umjesto toga, ona je zbog ovog svog patriotskog ponašanja bila otpuštena, gdje možemo da vidimo i kakav odnos cionisti imaju prema nevinim jevrejima.

Tu imamo i agenta FBI agent John M. Cole, program menadžera obavještajnih operacija koje pokrivaju Indiju, Pakistan i Afganistan. U istom broju Washington Post-a gdje je objavljena priča o Edmunds-ovoj, objavljeno je i to kako je Cole takođe napisao jedno pismo šefu FBI Mueller-u gdje ga upozorava na sigurnosne propuste u proceduri kod zapošljavanja prevodioca. (10)

Ovi odani agenti kao što su O’Neill, Wright, Vincent, Flessner, Rowley, Cole, Edmonds i mnogi drugi koji su anonimno o ovome govorili, morali su biti zaustavljeni u potrazi za “muslimanskim teroristima”. Da to nije bilo tako oni bi vjerovatno na kraju došli do otkrića kako u realnosti teroristi Al Qaede ni ne postoje, nego se radi o Mossadovim agentima koji se pretvaraju da su muslimani!!! Ne samo što su istražni organi bili blokirani prije 11/9, s njihovom blokadom takođe se nastavilo i nakon 11/9. Ovo zataškivanje je postalo toliko blatantno da su se i članovi senatovog Komiteta za Obavještajne Aktivnosti direktno žalili direktoru CIA-e  George Tenet-u i vrhovnom državnom tuziocu, generalu John-u Ashcroft-u. Dnevni list, the Los Angeles Times, je o ovome izvjestio:

"Vođe istrage u vezi obavještajnih propusta u vezi napada 11/9 zabrinjava činjenica što CIA i Ministarstvo Pravde onemogućavaju njihovu istragu na svaki mogući način…ovi istražitelji tvrde da su im se ove agencije ispriječile na putu." (11)

To je upravo i ono što su agenti FBI, O'Neil, Wright, Rowley, Edmunds, i Cole rekli da im se dogodilo kad su pokušali da pokrenu istragu prije napada! U slučaju direktora CIA-e George Tenet-a, Tenetova  "nekompetentnost" kao direktora CIA-e je tolika da senatori  Thompson (TN) i Shelby (AL) pokušavaju da iznude njegovu ostavku.  (12)  Napad 11/9 predstavlja najveći “promašaj” obavještajne službe od onog fijaska u Zaljevu Svinja 1961.g.,  i opet, Bush ne smije da dirne George Tenet-a. Možda zbog toga što mu je veoma dobro poznato šta se dogodilo poslednjem američkom predsjedniku koji se usudio da da se konfrontira sa dobro zaštićenim direktorom CIA-e. (John F. Kennedy je otpustio direktora  CIA, Allen-a Dulles-a 1961.g. upravo zbog one katastrofe u Zaljevu Svinja. Dulles je kasnije radio za Warren Commission, koja je uspjela da zataška mnoge činjenice u vezi sa atentatom na Kenedija.)

Kompleks vlada/medija insistira na na tome da su propusti u istrazi bili rezultat “birokratske nekompetencije” odnosno, “nedostatka komunikacije” između pojedinih odjeljenja obavještajnih organizacija. Glupost!

Kako to da se CIA i FBI nisu mogle infiltrirati u te "Al-Qaedine ćelije" a da se 21-no godišnji momak iz Kalifornije po imenu John Walker Lindh, može da pojavi u Avganistanu i navodno provede neko vrijeme u jednom od Bin Ladenovih kampova? Ako je “nekompetentnost” bila u pitanju, gdje su onda “zvanične opomene” koje su trebale da se uruče onim službenicima koji su ignorisali upozorenja? Do dan danas nisam čuo da je ijedan službenik FBI, DOJ, CIA, ili INS bio otpušten, degradiran, ili bar javno opomenut zbog svog nemara u vezi svega ovoga. Gdje su oni žrtveni jarci po kojima je naša vlada već odavno postala poznata, kada ih žrtvuje kako bi pokrila svoju guzicu? Zašto se klovnovima kao što su Mueller i Tenet dozvoljava da još uvijek obavljaju svoje funkcije? Zašto medija nikada nisu pokušala da identificiraju one birokrate koji su bili “nekompetentni”? Ko štiti te “nekompetentne” birokrate, i zašto? Čini se da su zbog svega ovoga bili otpušteni ili upozoreni jedino oni agenti koji su pokušali da sprijeće septembarski tragični događaj!

Uzgred rečeno, ne znam da li sam već prije pomenuo da je FBI je pod kontrolom još jednog cioniste po imenu Michael Chertoff? Chertoff je direktor Odjeljenja za Istraživanje Kriminala, koje pripada američkom Ministarstvu Pravde. Šef FBI, Mueller, direktno je odgovoran Chertoff-u.

 

FBI    

LIJEVO: FBI AGENTI WRIGHT I VINCENT. NJIHOVA ISTRAGA BILA JE NAMJERNO BLOKIRANA.    DESNO: CIONISTA MICHAEL CHERTOFF JE NAČELNIK ODJELENJA ZA ISTRAGU KRIMINALA, MINISTARSTVA PRAVDE

ŠTA TO ONI SAKRIVAJU I ZAŠTO?

S LIJEVA NA DESNO: BUSH, DIREKTOR CIA TENET, DRŽAVNI TUŽILAC ASHCROFT, I DIREKTOR FBI MUELLER SU YAJEDNIČKM SNAGAMA BLOKIRALI ISTRAGU PRIJE I POSLIJE 11 SEPTEMBRA.

 

18-TO POGLAVLJE

SADRŽAJ

HOME