ČUDNIJE OD FANTAZIJE

 

23-će POGLAVLJE

 

ZAVRŠNI ARGUMENTI

 

Dame i gospodo porotnici, utvrdili smo kako je cionizam jedna opasna geopolitička sila i kako su njeni lideri oduvijek stavljali interese internacionalnog cionizma ispred interesa njihovih vlastitih nacija. Demonstrirali smo kako Cinistička Mafija nimalo ne preza od toga da pošalje naivne Amerikance u rat kako bi se ovi borili za njene interese. Vidjeli smo kako su sebično iskoristili Njemačku i Veliku Britaniju za ispunjavanje svojih vlastitih ciljeva. Objelodanili smo kakvu su ulogu odigrali cionisti u izazivanju najvećih katastrofa 20-tog vijeka; kao što su Prvi i Drugi Svjetski Rat i Versajski Sporazum. Saznali smo i o cionističkim masakrima nedužnog arapskog stanovništva i cionističkim terorističkim djelima izvedenim na jedan takav način kako bi se za njih optužili Arapi, s ciljem zatrovanja odnosa  između Amerike i arapskog svijeta. Saznali smo i o nevjerovatnoj strukturi cionističke vlasti i moći u Americi, koja se proteže kroz Kongres, Pentagon, masovna medija, bankarstvo itd. Vidjeli smo i kako cionisti uz pomoć njihovog monopola nad medijima imaju moć da zataškaju i sakriju najnevjerovatnije događaje iz prošlosti i sadašnjosti.

Odredili smo primarni motiv – da se Amerika okrene u naciju neprijatelja Arapa i pobornika Izraela spremnih da uđu u rat protiv arapskih neprijatelja cionizma.

Odredili smo i sekundarni motivda se brutalno skrši palestinski otpor pod pokrovom američkog rata protiv terorizma.

Vidjeli smo i koliko je bilo raznih terorističkih operacija u prošlosti čiji je cilj bio svaljivanje krivice na Arape, kao i mnoge slučajeve kad su izraelski agenti glumili arapske teroriste (Afera Lavon, USS Liberty, Mossad-ovi agenti uhvaćeni s arapskim pasošima, izraelski agenti koji se pretvaraju kao talibanski pripadnici, uhvaćeni u Indiji, zaboravljivi i raskalašeni Izraelci u Hollywood-u, Florida koji nose Kuran sa sobom u striptiz klubove, itd.)

Utvrdili smo i to da cionisti imaju logističku sposobnost – sredstva – i priliku da orkestriraju jednu takvu operaciju - (najbolja obavještajna služba u svijetu, ključne pozicije u upravi Pentagona i američke obavještajne mreže, eksperti s eksplozivom, pristup STC-u, pristup Logan Aerodromu, neograničena finansijska sredstva, sposobnost ometanja istrage vještim ubacivanjem agenata u strukture američke administracije, itd.)

Odredili smo i to kako media pod cionističkom upravom imaju sposobnost da zataškaju šokantne činjenice koje su navedene u ovom tekstu, čak ako su neke od tih priča inicijalno i uspjele da se probiju kroz njihove barijere.

Svjesni smo i toga kako cionisti imaju moć da ruše karijere kongresmena, senatora, predsjednika, novinara itd. Nasuprot tome, oni takođe imaju moć i da osiguraju uspješne karijere svim onim prostitutkama koje služe njihovim interesima.

Vidjeli smo kako oni imaju sposobnost i da blokiraju istragu ili da ju navedu na stranputicu. Zaključili smo i to kako su cionisti jedini koji su se dobro okoristili rezultatima terorističkog napada na STC, dok su Arapi oni koji su najgore prošli.

Otkrili smo mnoge laži kojima se pokušavalo povezati Arape s tim terorističkim aktom. Vidjeli smo kako su sijali unaokolo te lažne dokaze protiv Arapa kako bi naveli istragu na pogrešan put  (antraks-pisma, lažni i ukradeni pasoši, Kurani i priručnici za letenje na arapskom jeziku ostavljani na mjestima gdje će moći veoma lako da dođu u ruke agenata FBI-ja, auti i “zaboravljeni” koferi, pasoš otmičara koji preživljava vatreni pakao što nije pošlo za rukom ni avionskim tzv. crnim kutijama itd.).

Utvrdili smo i to kako je 7 od 19 otmičara živo i zdravo.

Saznali smo kako je jedna mala armija Mosadovih agenata uhvaćena dok je planirala terorističke napade u Americi i Meksiku.

Mi smo mogli sve to do sada da vidimo, a i mnogo više. Postoji jedna pletora još strašnijih činjenica koje zbog vremena i prostora nisam uključio u ovaj materijal! O svakoj od njih bio bih u stanju da napišem isto ovoliko, koliki je i ovaj tekst.

Jedini logički zaključak do kojeg jedna trezvena i objektivna osoba može da dođe je sljedeći: Teroristički napad 11-tog septembra, eksplozija na ostrvu Bali, miniranje afričkih ambasada i bezbrojne druge terorističke zavjere, bile su planirane, režirane, finansirane, izvođene i zataškivane od strane snaga internacionalnog cionizma.

Da li stvarno postoji neko drugo logično objašnjenje? Samo Gog zna šta su nam sve oni još pripremili! Koliko god se ovo može čininiti nevjerovatnim, postoji li bilo kakvo drugo objašnjenje koje može ovako lijepo povezati sve one "misterije” u vezi septembarskog događaja? Ovo je jedini scenario u kojeg se mnogi djelovi puzle toliko lijepo uklapaju da nam nije nimalo teško da vidimo njenu kompletnu sliku. Sada to uporedite s onom zvaničnom pričom o septembarskom događaju koja zahtjeva od nas da na silu prepravljamo, rastežemo, savijamo, lomimo, ignorišemo i manipulišemo djeliće puzle ne bi li ih mogli nekako uklopiti.

Čak i pored ovog brda logike i dokaza, biće mnogo onih koji će radije odmahnuti glavom pokusavajući sve ovo da negiraju i koji će olako odbaciti cijeli ovaj materijal kao još jednu ludu “anti-semitsku konspirativnu teoriju”. Međutim, najsmješnija od svih  “konspirativnih teorija” je upravo ta da je neki saudijski “pećinski čovjek” i njegova grupa “video-game” pilota uspjela da nasamari američke istražne službe i izvede najbolje organizovanu špijunsku operaciju u svjetskoj istoriji.

Vi možete nastaviti da vjerujete toj bajci ako vam to pomaže da mirnije spavate.  Ili ćete morati da skupite svu svoju moralnu i intelektualnu hrabrost da bi oslobodili svoj um od svih ovih laži, oduprli se ovoj manipulaciji i pogledali istini u oči, ma koliko ona bila ružna. Vi se možete pridružiti “ekstremistima” i podijeliti ovu strašnu istinu s drugima, a možete i kolutati očima i otpuhivati na sve što je ovdje rečeno. U tom slučaju možete se vratiti nazad svojim kontrolisanim izvorima informacija, televizijskim šou programima i praviti se kako ništa od ovoga što ste čuli ne postoji. Pustite da televizijske “zvijezde” razmišljaju umjesto vas, dok u ovom momentu srljamo prema ambisu.

Međutim, prije nego što se vratite svojim omiljenim TV programima i dnevnim novinama, dopustite mi da navedem šta je rekao jedan od najpoznatijih specijalista za pitanja cionističke propagande, Edward Bernays. Bernays je autor knjige Propaganda. On je bio nećak poznatog psihoanalitičara Sigmund-a Freud-a i pomoćnik cioniste William-a Paley-a, medijskog magnata koji je osnovao CBS i proveo na njegovom čelu skoro 50 godina.  

Svojim vlastitim riječima, Bernay’s nam otkriva kako se upravlja Amerikom:

"Kada razumijemo mehanizam i motive grupne svijesti,  onda je moguće da kontrolišemo i upravljamo masama onako kako nama to odgovara, a da one toga uopšte nisu svjesne ... Jedna svjesna i inteligentna manipulacija organizovanim navikama i javnim  mnenjem masa je veoma važan elemenat u demokratskom društvu. Oni koji manipulišu ovim nevidljivim društvenim mehanizmom sačinjavaju jednu nevidljivu vladu i to je ona sila koja istinski vlada u našoj državi.... U skoro svakom aspektu našeg svakodnevnog života, bilo da se radi o sferama politike ili biznisa, o našem socijalnom ponašanju ili etičkom razmišljanju, mi dominiramo uz pomoć relativno malog broja ljudi ... koji razumiju mentalne procese i socijalno ponašanje masa. Oni su ti koji povlače konce koji kontrolišu svijest javnosti."  (1)

Eto, ovo vam je stiglo direktno iz cionističkih usta. Oni nas drže u šaci! Mi smo samo pijuni u njihovoj velikoj  igri na globalno-političkom nivou i samo jedno globalno otkriće ove njihove monstrouzne zavjere moglo bi da ih zaustavi. Izbor je na vama. Istorija i vaše potomstvo će suditi onome šta ste vi lično učinili – ili niste, po ovom pitanju. Da posudimo još jedan navod Maximus-a, heroja iz filma Gladijator: “Ono što mi činimo u našem životu, ima svoj eho u beskonačnosti.” Šta ćete vi učiniti?

OTAC MANIPULACIJE JAVNOG MNENJA EDWARD BERNAYS (CENTAR) I NJEGOV POZNATI UJAK, PSIHOANALITIČAR SIGMUND FREUD.

KAKO ARAPSKI SVIJET VIDI AMERIKU

 

KRAJ

 

 

BIBLIOGRAFIJA

SADRŽAJ

PLANETA

METAFIZIKA

PRVA STRANA VEBSAJTA