G a l a k s i j a. c o m

Magija i politika

 

piše: B.P.

 

01/06

 

Gospodar Zmija obećava svojim sljedbenicima bezgraničnu moć a da bi je dobili oni moraju da steknu neograničeno znanje, zbog kojeg se oni njemu vječno zaklinju a znanje će posjedovati vječno onda kad steknu bezgraničnu mudrost za kojom oni beskonačno tragaju.

 A u tome se i sastoji cijela prevara! Zapamtite, oni koji žele da služe sebe uz pomoć natprirodnih moći, osuđeni su samo na to da služe druge koji takođe služe sebe, a mogu da vide samo ono što žele da vide. (C/s)


***

 Postoji mnogo indikacija da su se određene grupe ljudi, kao i pojedinci upuštali u praktikovanje okultnih ceremonijala tokom cijele naše istorije, uključujući i današnje vrijeme, u pokušaju da manipulišu druge, odnosno, da ostvare veću moć i kontrolu ili zauzmu bolje pozicije u društvu.

Da li se može reći da se sve te vrste rituala obavljaju stvarno uzalud i bez ikakvih rezultata? Kakav bi mogao biti mehanizam njihovog djelovanja? Da li je slučajno to što se upravo u ovo vrijeme popularizira magija među djecom uz pomoć filmova tipa Harry Potter, Gospodar Prstenova, raznih TV serija itd?

Oni koji su pročitali tekst Viteški Pohod, mogli su vidjeti da su naše moći relativno ograničene na ovom našem 3-ćem spratu, što se "stvaranja bolje realnosti tiče", odnosno, onoga šta mi pod tim podrazumijevamo. Oni koji su zašli malo dublje u ezoteriku, mogli su primjetiti da je naša svijest izmanipulisana i da se mi sa ezoteričkog aspekta smatramo "mrtvima" ili "slijepcima," te kao takvi - nismo nigdje prispjeli.

Ako ovu analogiju uzmemo kao istinitu, onda bi se mogli zapitati: Šta može jedan slijepac da učini uz pomoć magije? Možda bi čovjek, prije nego što počne razmišljati o magiji, prvo trebao da proširi svoju svijest u tolikoj mjeri da dostigne sposobnost percepcije objektivne realnosti ili bar nekog njenog značajnijeg dijela. Međutim, kad se tako nešto dogodi, on će vjerovatno istovremeno i primjetiti - da mu nikakva druga "magija" nije više ni potrebna.

Čini se da oni koji pribjegavaju okultizmu već nalaze u određenoj vrsti ‘povratne sprege’ sa nekim od onih ‘Zlokobnih Imena Božjih’, da tako kažemo, odnosno da su oni, u svakom slučaju, ‘malo jačih’ – OPS (Orjentacija Prema Sebi) frekvencija. S obzirom da svaka magija na našem nivou podrazumijeva manipulaciju nečije svijesti i percepcije, odnosno, slobodne volje određenih pojedinaca ili grupe ljudi, s te tačke gledišta, ne možemo magiju dijeliti na "bijelu" i "crnu". Naravno, s tačke gledišta jedne OPS individue, ona može (što i jeste čest slučaj) smatrati da ‘zna’ šta je za druge "najbolje", te odatle i manipulisati određene individue. Čak i u slučaju da se tu radi o "najboljim namjerama", ovdje se ipak radi o jednoj klasičnoj manipulaciji svijesti i slobodne volje drugih ljudi. Dakle, tzv. "bijela" magija vjerovatno ne postoji, mada bi nešto, što bi se moglo generalno nazvati "magijom, "- moglo u nekom smislu da postoji ali ne u onom u kom nam se to prezentira. Naravno, ovdje moramo naglasiti da se pojam ‘bijele magije’ odnosi na vrstu magije koja je, navodno, praktikovana prije nekoliko hiljada godina.

Na temu ritualne magije, u knjizi Secret Teachings of all Ages, M. Hall kaže:

"Ritualna magija je prastara umjetnost prizivanja i kontrolisanja duhova (spirita, prim. prev.) uz pomoć naučne aplikacije određenih formula. Mađioničar je tom prilikom obučen u posvećenu odoru a u ruci drži štap na kome su ispisani određeni hijeroglifi, te on uz pomoć moći određenih riječi i simbola kontroliše nevidljive stanovnike elementalnog i astralnog svijeta. Dok se za drevnu elaboriranu ritualnu magiju može reći da ona po svojoj suštini nije bila zla, iz njene pervezije pojavilo se nekoliko lažnih škola čarobnjaštva, ili crna magija.

Egipat je bio jedan veliki obrazovni centar, i kolijevka mnogih umjetnosti i naučnih disciplina, tako da je on pružao idealnu sredinu za transcedentalno eksperimentisanje. Tu su crni magovi iz Atlantide nastavili da prakticiraju svoje nadprirodne moći sve dok nisu potpuno potkopali i izvitoperili moral primitivnih škola Misterija. Osnivanjem svetih kasti oni su preuzeli vlast i upravu u duhovnoj vladi. Tako je crna magija počela da diktira državnu religiju i paralizira intelektualne i duhovne aktivnosti ljudi, zahtijevajući od njih da se potpuno potčine dogmama koje je formulisalo sveštenstvo. Faraon je postao lutka u rukama Skerletnog Savjeta – komiteta kojeg su sačinjavali vrhovni čarobnjaci koji su se uzdigli na vrhovni nivo sveštenstva.

Ovi čarobnjaci su onda započeli sa sistematskim uništavanjem svih ključeva drevnih mudrosti, tako da niko ne bi mogao steći znanje koje je potrebno da se ovlada vještinama magije, bez članstva u tom svešteničkom redu.

Oni su onda izvitoperili rituale starih Misterija dok su istovremeno tvrdili da ih štite, tako da neofiti koji su uspjeli proći kroz sve stepenice nisu mogli steći znanja koja su im bila obećana.

Uvedena je idolatrija i podsticano je obožavanje simbola koje su stari mudraci prvenstveno koristili za proučavanje ili meditaciju. Počele su se širiti lažne interpretacije amblema i simbola Misterija a osnovane su i veoma elaborirane teologije kako bi se izazvalo što više zbrke u umovima podanika. Ljudske mase kojima je oduzeto prirodno pravo za učenje i razumijevanje, počele su da puze u svoj svojoj ignorantnosti i na kraju su postale robovima ovih duhovnih nametnika.

Na kraju je praznovjerje potpuno preovladalo a crni magovi su počeli da dominiraju u državnim poslovima. Te sofistrije sveštenstva Atlantide i Egipta ostavile su duboke posljedice, od kojih čovječansvo i dan danas pati."

 

Bratsvo Zmije

Do interesantnih zaključaka takođe dolazi i William Bramley, (knjiga The Gods of Eden) istražujući ovaj period naše istorije:

Od svih životinja koje su bile poštovane u drevnim ljudskim civilizacijama, nijedna nije bila toliko prominentna i važna kao što je to bila zmija. Zmija je bila simbol jedne grupe koja je bila veoma uticajna kod nekih ranih ljudskih društava, na obe hemisfere ove planete. Ta grupa je bila jedno disciplinovano Bratstvo, koje se posvetilo širenju duhovnih znanja i sticanju duhovne slobode. To Bratstvo Zmije, koje ću ovdje označavati samo kao - Bratstvo, protivilo se porobljavanju duhovnih bića i prema egipatskim zapisima, ono se trudilo da oslobodi ljudsku rasu od okova koje su joj Nadzornici namaknuli.

Bratstvo je prenosilo jedno naučno znanje i podučavalo je ljude visokom eticizmu koje je postojalo u mnogim davnašnjim društvima. Zbog ovog i nekih drugih razloga, zmija je postala jedan veoma poštovan simbol od strane ljudi, a prema nekim egipatskim i biblijskim izvorima, takođe i jedan objekat mržnje od strane Nadzornika.

Ukoliko potražimo odgovor na pitanje ko je osnovao to Bratstvo, perzijski tekstovi nas upućuju natrag sve do jednog „boga-odmetnika," po imenu - princ Ea. Prastari mesopotamijski spisi govore o tome da su Ea i njegov otac Anu posjedovali jedno veliko etičko i duhovno znanje. To je bilo isto ono znanje koje je kasnije bilo simbolizirano u smislu drveta u onoj biblijskoj priči o Adamu i Evi. U stvari, simbol biblijskog drveta je došao iz pre-biblijskih mesopotamijskih radova kao što je onaj koji prikazuje zmiju omotanu oko stabla drveta i koji su identični s onim načinom kako je ona predstavljena u raju.

Na mesopotamijskim crtežima, na tom drvetu su visile dvije voćke. Sa njegove desne strane vidjeo se polumjesec, što je bio Ea-in simbol a s lijeve strane je bila jedna planeta, koja je simbolizirala njegovog oca Anu-a. Taj crtež asocira na to da su Ea i Anu bili u vezi sa zmijom, kao i s tim učenjima. Ova njihova veza je takođe potvrđena i u drugim mesopotamijskim tekstovima koji nam kazuju da je Anu-ova nebeska palata bila čuvana od strane dva boga, - boga Drveta Istine i boga Drveta Života. U jednom slučaju navodi se i to da je Ea slao neka ljudska bića tamo, kako bi oni izučavali ta učenja. (...)

Odatle saznajemo da je Ea bio označen kao prestupnik koji je pokušavao da podučava ranog čovjeka na njegovom putu ka duhovnoj slobodi. Tu nam se sugeriše da je Ea prvo namjeravao da svrha njegove tvorbe, Homo Sapiensa, bude isključivo fizički rad na Zemlji ali da je on u neko doba promijenio svoju odluku u vezi toga da duhovno ropstvo koristi kao sredstvo za to. Ako je Ea stvarno bio jedna istorijska ličnost, kako su to Sameri tvrdili, onda je on vjerovatno postao vođa Bratstva, nakon njegovog osnivanja na zemlji. (…)

Zeharia Sitchin kaže da je orginalna biblijska riječ za zmiju – nahash, što potiće od korijena te riječi – NHSH, što znači: „razaznati", „saznati" ili „spoznati".

Uprkos ovim dobrim namjerama, pokušaj legendarnog Ea i njegovog Bratstva da oslobode ljudsku rasu, nije uspjeo. Stari mesopotamijski, egipatski i biblijski tekstovi tvrde da je ova zmija ubrzo bila poražena od strane nekih drugih frakcija Nadzornika. Biblija nam kaže da je zmija iz rajske bašte bila savladana prije nego što je uspjela da ostvari svoju misiju i tako preda Adamu i Evi „plod" sa drugog „drveta". Ea, koji je bio simbolično označavan kao zmija, protjeran je sa Zemlje i ocrnjen do krajnjih granica od strane njegovih protivnika, kako bi se osiguralo to da se više ne pojavljuju novi sljedbenici njegovih učenja među ljudskim bićima.

Tako je i Ea-ina titula bila promijenjena, iz „Princa Zemlje" u „Princa Tame". Njemu su takođe davali i sljedeće epitete: Satan, Đavo, Inkarnirano Zlo, Kralj Pakla, Princ Lažova, Gospodar Muva itd. On je kasnije predstavljan i kao smrtni neprijatelj Suprematornog Bića (Tvorca) i Čuvar Pakla. Ljudima se govorilo da je njegov jedini cilj bio da duhovno zarobi koga god može i da je on bio kriv za svo zlo na Zemlji. Takođe, ljude su savjetovali da ga traže i otkrivaju u svim njegovim budućim životima (inkarnacijama) o onda da uništavaju i njega i njegova djela, gdje god da ga otkriju. Sva vjerovanja i postupci, koje je on bio zagovarao, proglašavana su toliko užasnim i degradirajućim da ni jedan pošten čovjek ne smije imati ništa zajedničkog s njima. Na njega i njegove sljedbenike moralo se gledati, nikako drugačije, do sa jednim gađenjem.

Sve ovo ne znači da je Ea bio smatran svecom od strane Samarićana. On nije bio svetac. U nekim starim mesopotamijskim tekstovima on je bio predstavljen kao jedna ličnost koja je imala svoje mane. Ako je on stvarno postojao kao ličnost, onda je on bio jedan genije koji nije mnogo razmišljao o posljedicama koje mogu uslijediti nakon ostvarenja njegovih ciljeva. Stvarajući jednu klasu za fizičke radove (Homo Sapiens), Ea je dao svojim neprijateljima jednu moćnu alatku za duhovnu represiju. Čini se da je Ea onda napravio svoju najveću grešku osnivanjem Bratstva Zmije, koje je nakon njihovog poraza prešlo u ruke Nadzornika i tako postala jedna moćna sila za kontrolu čovječanstva. U istoriji nalazimo činjenice da je ovo Bratsvo, nakon što su Nadzornici preuzeli kontrolu nad njim, pretvoreno u jedno jezivo oružje za duhovnu represiju i prevaru, uprkos naporima mnogih iskrenih humanitaraca koji su kroz neke njegove kanale pokušavali cijelo to vrijeme, sve do današnjih dana, da sprovedu jednu istinsku duhovnu reformu. Stvarajući tu rasu za obavljanje fizičkih poslova i Bratstvo Zmije, „bog" Ea je pomogao u izgradnji jedne velike zamke za milijarde duhovnih bića na zemlji.

Kako ćemo to u nastavku i dokumentirati, ovo Bratstvo Zmije je najefikasnije sredstvo na svijetu za održavanje statusa čovjeka kao jednog duhovno ignorantnog stvorenja, koje će služiti samo za rad, kroz cijelu istoriju. Cijelo to vrieme, kao i dan danas, ovo Bratstvo i njegova mreža organizacija ostali su potajno povezani sa fenomenom NLO-a.

Njihovo preuzimanje, njihovo djelovanje, kao i šteta koja je nanesena čovječanstvu od strane ovog bratstva, postalo je očigledno još prije 2000-te godine p.n.e.- u drevnom Egiptu. (…)

Znači, tu imamo – Bratsvo Zmije, ili Iluminate, kako neki nazivaju ovu elitu današnjih "čarobnjaka". S tim u vezi ne bi nas trebalo čuditi zašto se oni još uvijek koriste babilonskom terminologijom i ritualima.

***

Kod onih tzv. "donjih" aspekata magije, ako uzmemo u obzir bacanje čini ili uroka ili tzv. bajanje, čini se da ovi aspekti manipulacije pojedinaca funkcionišu na principu odvajanja fragmenata svijesti (misaonih formi?) onoga koji "baja" i njihovo kačenje za žrtvu sa zadatkom manipulacije njene svijesti, odnosno, navođenja žrtve na određeno tj. željeno ponašanje. Ovo je potvrđeno i u kliničkoj praksi regresivne terapije gdje su u mnogim slučajevima kod klijenata nalaženi fragmenti svijesti osoba koje su "bacile uroke" na njih. Međutim, uspjeh ovakve manipulacije svijesti umnogome zavisi od psihičke jačine, odnosno, stabilnosti i razvojnog stepena svijesti potencijalne žrtve, tj. on je prilično ograničen. U tom smislu, može biti nekog "uspjeha" ukoliko je žrtva psihički nestabilna ili slaba. Postoje neke indikacije da ova vrsta aktivnosti povlači jak karmički teret, te da žrtve i manipulatori često zamjenjuju uloge iz života iz život. (Naravno, ovo je teško za provjeriti)

 

Ceremonialna magija

Kod slučajeva prave ceremonijalne magije, stvar je malo ozbiljnija. Prema nekim indikacijama, oni koji se upuštaju u rituale tzv. ceremonijalne magije, u stvari, samo uspostavljaju kontakt sa OPS silama sa gornjeg ‘sprata’ tj. postaju njihovo "3D vozilo". Mađioničar ovdje može imati utisak da se njega nešto pita, tj. da on upravlja određenim silama, dok on u suštini djeluje kao jedno stalno ili privremeno sredstvo za manifestaciju ili širenje određene svijesti OPS tipa, odnosno, za sprovođenje i izvršavanje određenih planova ili zadataka čiji se izvor nalazi na spratu iznad našeg. Dakle, nešto kao njihova – "produžena ruka." Naravno, te "sile odozgo" se istovremeno trude da zadovolje neke njegove ‘3d prohtijeve’ koji opet proistiću sa stanovišta njegove 3D (ne)svijesti a to se obično čini naduvavanjem ega dotične osobe. U tom kontekstu moramo se sjetiti onoga što je Dr. Baldwin rekao (knjiga: Spirit Releasement Therapy), "ljudi sklapaju ugovore sa silama mraka sa stanovišta ovog života, dok sile mraka sklapaju ugovore s ljudima sa stanovišta vječnosti." Dakle, individue koje su sklopile ugovor s "onima odozgo" da bi ostvarile neku materijalnu ili drugu korist u ovom životu, obično postaju robovi ovih sila kroz jednu podužu sekvencu svojih života. Mada se čini da postoje i neke pogodbe, gdje umjesto svoje duše, za usluge ‘odozgo’, - "čarobnjak" žrtvuje duše drugih ljudskih bića (prema nekim izvorima, - jednu svake godine?!)

Ukoliko se vratimo unazad na dostupne nam podatke o mehanizmu stupanja u kontakt s tim silama, tu možemo lako uočiti da ovdje osoba OPS frekvencije, koja želi da poveća svoju moć na našoj razini postojanja, stekne nešto od materijalnog bogatstva ili popravi položaj na hijerahijskoj ljestvici, sklapa jednu vrstu ugovora sa određenim entitetima (vjerovatno iz 4D!?).

Prema podacima iz jedne stare srednjevijekovne knjige pod naslovom - The Complete Book of Magic Science, magijska ceremonija se započinje sljedećom uvodnom molitvom:

"Svemogući i Vječni Bože koji si stvorio cijelu kreaciju za svoju hvalu i slavu i spasenje čovjekovo, najdublje te preklinjem da mi pošalješ jednog od svojih spirita iz reda Jupitera, jednog od glasnika Zadkijela, koga si ti postavio za upravitelja svoda nebeskog u ovom vremenu, da mi on voljno i vjerno pokaže i učini one stvari za koje ga pitam, koje mu naređujem ili od njega zahtijevam i da on istinski sprovede u djelo sve moje želje. Pored svega toga, o Najsvetiji Bože, tvoja volja a ne moja biće sprovedena kroz Isusa Hrista, tvog jedinog rođenog Sina Gospodnjeg. Amin.”

Ovdje se moramo zapitati kako je ova "uvodna molitva" glasila prije pojave Hrista?! Nakon ovoga, čarobnjak obućen u svoju odoru i sa štapom ulazi u prethodno pripremljeni pentagram ili krug (kojeg je nacrtao na podu) i započinje sa prizivanjem:

"Spiriti, čiju pomoć tražim, pogledajte ovaj znak i Posvećena Imena Božja puna snage i moći. Pokorite se moći ovog našeg pentagrama; izađite iz vaših skrivenih pećina i mračnih mijesta; dođite na ovo mjesto gdje nas je Božanska Dobrota okupila; obratite pažnju na naša naređenja i primite k znanju naše zahtjeve; nemojte misliti da će nas vaš otpor zaustaviti u sprovođenju naših namjera. Ništa vam ne preostaje nego da nas poslušate. Mi vam to naređujemo uz pomoć ovih Misterioznih Imena – Elohe Agla Elohim Adonaj Gibort. Amin.

Pozivam tebe, Zadkijelu, u Ime Oca, i Sina, i Svetog Duha, blagoslovenog Trojstva.

Ja te pozivam o Zadkijelu, u ovom momentu, uz pomoć ovih riječi i čini koje danas koristim uz pomoć Svetih Imena Božjih – Elohe El Elohim Elion Zeabaot Escerehie Iah Adonaj Tetragramaton.

Ja te prizivam, i istjeravam, Duše Zadkijele, uz pomoć ovih Svetih Imena – Hagios O Theos Iskiros Atanatos Patakletus Agla na Alfa i Omega Ioth Aglanbrot Abiel Anatiel Tetragramaton: i uz pomoć svih ostalih velikih, slavnih, svetih, neopisivih, misterioznih, moćnih i nepojmljivih Imena Božjih, da poslušaš ove riječi iz mojih usta i pošalješ mi Pabijela ili nekoga drugog iz svoje službe, koji će mi moći da pokaže one stvari koje budem od njega tražio u Ime oca i Sina i Svetog Duha. Amin."

"Ja pozivam tebe, Pabijele, uz pomoć svih Nebeskih Duhova, Serafima, Čerubima, Trona, Svjedoka, Arhanđela i Anđela; i uz pomoć velikih, svetih i veličansvenih Anđela Orfanijela Tetra-Dagiel Salamla Acimoj pastor poti, da dođeš ovamo i spremno se pokažeš da te možemo vidjeti i čuti, da nam se javiš i ispuniš naše želje." (…)

Nakon što se spirit ili duh pojavio, čarobnjak nastavlja sa njegovim ispitivanjem:

"Da li si došao u miru i u Ime Oca i Sina i Svetog Duha? (Spirit treba da odgovori: "Da.")

"Dobro došao, Plemeniti Duše. "Kako se zoveš"? (Duh treba da kaže: "Pabijel")

"Ja sam te pozvao u Ime Isusa iz Nazareta, a čuvši njegovo Ime svako koljeno na nebu, zemlji i u paklu će pokleknuti, a svaki jezik će priznati da ne postoji ime kao što je Ime Isusovo koji je dao moć čovjeku da uzima i gubi sve stvari u njegovo Najsvetije Ime, i svakom onom koji vjeruje u njegovo spasenje.

"Da li si ti Zadkijelov glasnik?" (Duh treba da odgovori: "Da")

"Da li mi potvrđuješ da ćeš mi od ovog momenta pa nadalje otkrivati sve one stvari koje želim da znam, da me učiš kako da povećam svoju mudrost i znanje, i da mi odaš sve tajne Umjetnosti Magije i svjetovne nauke, tako da ja mogu pronositi slavu Svemogućeg Boga?" (Duh odgovara: "Da")

"Onda te molim da to potvrdiš tako što ćeš mi se ukazati kad god te pozovem a ja se zaklinjem da ću se vijerno pridržavati moje zakletve i dogovora sa Svemogućim Bogom, a tebe ću lijepo dočekati kad god mi se ukažeš."

Na kraju, čarobnjak daje duhu dozvolu da se ovaj udalji: "Isto kao što si u miru došao i odgovorio na moje zahtjeve, sada u miru idi. Ponizno se i od srca zahvaljujem Svemogućem Bogu u čije ime si došao. Slava Ocu, i Sinu, i Svetom Duhu."

Nakon što se duh udaljio, čarobnjak mora još neko vrijeme ostati unutar pentagrama a onda ga potpuno izbrisati, ukoliko se on ne nalazi u nekoj posebnoj prostoriji koja je isključivo namijenjena za te svrhe.

Ovaj gornji ritual se u srednjem vijeku smatrao ritualom bijele magije jer se izvodio u Jehovino ime, dok su navodno crni magovi izvodili svoje rituale iz naopako okrenutih pentagrama i sklapali ugovor sa demonima. Naopako okrenut pentagram (‘petokraka zvijezda’) ima simboličan oblik – jarca (dva gornja kraka predstavljaju rogove) te se taj znak naziva - ‘Jarcem od Mendeza’ (ili Bafometom), koji je nekim "slučajem" omiljen simbol u nekim masonskim ložama (neki ga smatraju i ‘masonskim božanstvom’), mada se on takođe smatra i jednim od simbola za “kontrolni sistem matriksa” ili naše “nadzornike” (kako ih Bramley naziva) sa 4-tog sprata.

Prema dostupnim materijalima iz srednjeg vijeka, što se ove tematike tiče, ispada da su tzv. "bijeli magovi" tražili i upražnjavali magijska znanja za manipulaciju svoje okoline i ljudi u ime Jehove ("boga"), te tako "pronosili slavu njegovu," dok su crni magovi radili to isto u svoje lično ime. (Koliko je na ovoj planeti samo proliveno krvi u "pronošenju božje slave" odnosno u njegovo i Isusovo ime?!?) Malo dubljim istraživanjem može se vidjeti da su entiteti koji su se ukazivali i "pomagali" ovim "čarobnjacima" manje više slični, isto kao i rituali njihovog prizivanja, što bi možda značilo da se tu radi o jednoj ekipi "anđela” koji potiču iz iste grupe, odnosno, dva ‘različita’ aspekta jednog te istog. Smatra se da kod bijele magije anđeo/demon potpisuje pakt sa čarobnjakom, dok kod crne magije čarobnjak potpisuje ugovor sa demonom.

Kod rituala crne magije, nakon što je čarobnjak prizvao demona, počinje nadmudrivanje i pogađanje u kome, na kraju, obično pobjeđuje demon. Onda čarobnjak potpisuje ugovor s demonom svojom krvlju, gdje mu on zaviješta svoju dušu nakon smrti svog fizičkog tijela. U nekim slučajevima, čarobnjak se može izboriti za opciju da svake godine žrtvuje jednu ljudsku dušu za tog demona, tako da mu na kraju ne bi morao dati svoju. Bespotrebno je naglašavati da će većina tzv. ‘crnih magova’ preferirati opciju žrtvovanja drugih, umjesto sebe.

Samo prinošenje žrtava Jehovi ili demonima, (u suštini, radi se o jednoj te istoj kliki sa "gornjeg sprata") odvija se već vijekovima. Iluminati ili Bratstvo Zmije i druga satanistička društva aktivna su od davnina sve do dan danas. Ovi entiteti jakog OPS polariteta neće se nikada libiti da žrtvuju mase ljudskih bića kako bi održali svoj položaj i moć na 3D OPS hijerarhijskoj ljestvici. S tim u vezi oni s vremena na vrijeme žrtvuju ljude pojedinačno, u grupama (rituali) ili masovno, organizujući veće masovne pokolje u smislu međunacionalnih, međudržavnih ili svjetskih oružanih sukoba. Ljudi, u mentalnom stanju kakvom jesu, nisu svjesni ove dinamike koja se oko njih odigrava.

Energija koja se tu oslobađa služi kao hrana za OPS entitete sa gornjeg sprata. Dakle, "mađioničari" s našeg sprata odužuju se svojim "pomagačima" sa sprata odozgo, tako što im umjesto novca isporučuju ljudske žrtve tj. isplata se odvija u emotivnoj energiji ljudskih bića. Ljudska emotivna energija ovdje igra ulogu valute.

Sada ćemo se još malo vratiti na ritualnu magiju. U jednoj staroj knjizi pod naslovom – Dr Faust, Wittenberg, 1524 (Bitno je razumjeti da se ovdje radi istinskoj istorijskoj ličnosti po imenu Dr. Johannes Faustus, koja je kasnije poslužila Goethe-u kao inspiracija za njegovo djelo Dr. Faust), autor kaže:

"Još od rane mladosti bio sam zainteresovan za umjetnost i nauku i bio sam neumoran u čitanju raznih knjiga na tu temu. Jedna od njih, koje su mi došle u ruke, bila je knjiga koja je sadržavala svakojake metode prizivanja duhova i magične formule. U toj knjizi naišao sam na informaciju da duhovi, bilo da oni potiču iz vatre, zemlje, vode ili vazduha, mogu da se natjeraju da se pokore volji čarobnjaka koji je u stanju da ih kontroliše. Takođe sam doznao da su neki duhovi moćniji od drugih i da je svaki od njih pogodan za različite poslove, kao i to da svaki od njih može da prouzrokuje i različite natprirodne fenomene.

Nakon što sam pročitao tu knjigu, sproveo sam nekoliko eksperimenata želeći da isprobam da li su tačni navodi iz te knjige. U početku sam imao malo vjere u ono što je tamo obećano da će se dogoditi. Međutim, već kod prvog prizivanja preda mnom se pojavio jedan veoma snažan spirit želeći da zna zašto sam ga prizvao. Njegova pojava me je toliko uplašila da nisam znao šta da kažem ali sam ga nekako uspjeo upitati da li mi želi pomoći u mojim magijskim istraživanjima. On mi je rekao da hoće ukoliko se ja složim s određenim uslovima. Radilo se o tome da sam morao s njim da potpišem jedan ugovor. Ja to nisam želio, ali s obzirom da sam bio nemaran i nisam se zaštitio krugom, našao sam se izložen smrtnoj opasnosti, tj. na njegovu milost i nemilost, tako da se nisam usudio da odbijem njegovu ponudu. Odlučio sam da se ponašam onako kako vjetar duva.

Onda sam mu rekao da ukoliko on hoće da me služi, ja ću mu zavješatati moju dušu. Nakon što sam potpisao taj ugovor ovaj snažni spirit čije ime je bilo Asterot, upoznao me je sa jednim drugim spiritom po imenu Marbuel, kojeg mi je dodijelio kao slugu. Tada sam počeo ispitivati Marbuela da vidim koliko je on sposoban da ispuni moje želje. Pitao sam ga koliko je brz a on mi je odgovorio – ‘brz sam kao vjetar’. To me nije zadovoljilo, pa sam mu rekao da on ne može biti moj sluga i da se vrati tamo odakle je došao. Uskoro se pojavio drugi spirit čije je ime bilo Aniguel. Nakon što sam njemu postavio isto pitanje, on mi je odgovorio da je brz kao ptica. ‘To je još uvijek sporo za mene’, rekao sam. Idi tamo odakle si došao. Tada se momentalno predamnom stvorio spirit po imenu Aciel. Po treći put postavio sam isto pitanje i on mi je odgovorio da je brz kao ljudska misao. ‘Dobro, ti me možeš služiti’, uzvratio sam. Taj spirit me je vijerno služio dugo vremena, ali da vam sada pričam u detalje kako je on to sve radio, cijeli ovaj dokumenat ne bi bio dovoljan za tako nešto, pa ću sada samo navesti kako se ti spiriti mogu prizvati i kako treba nacrtati krugove koji će vas od njih zaštititi. (Interesantna je ova stalna potreba za zaštitom od "vijernih čarobnjakovih pomoćnika", prim. prev.)

Postoji mnogo spirita koje čovjek može prizvati i koji mu mogu služiti. Navešću nekoliko njih:

Aciel je najsnažniji od svih spirita koji služe čovjeka. On se manifestuje u ljudskom obliku i visok je oko 1 metar. On se mora prizvati tri puta da bi se pojavio. Aciel će dobaviti mađioničaru bogatsvo i razne vrijedne stvari sa velike udaljenosti, koje mađioničar poželi. On je brz kao ljudska misao.

Aniguel je veoma uslužan i pojavljuje se u obliku desetogodišnjeg djeteta. On se mora prizivati tri puta. Njegova posebna moć je u otkrivanju riznica i minerala koji su skriveni pod zemljom, te će ih dobaviti mađioničaru ukoliko to on poželi.

Marbuel je istinski gospodar planina i brz je kao ptica. On je prilično nezgodan i problematičan spirit i veoma ga je teško kontrolisati. Njega morate pozvati četiri puta a pojavljuje se u obliku Marsa, tj. ratnika u teškom viteškom oklopu. On će dobavljati mađioničaru one stvari koje rastu na zemlji i ispod nje. (…)

Aciebel je moćni gospodar mora koji nadzire sve što se nalazi iznad i ispod vode. On će dobavljati mađioničaru stvari koje su izgubljene ili potonule u vodama mora, rijeka i jezera.

Machiel se pojavljuje u obliku prekrasne djevojke iz uz njenu pomoć mađioničar dostiže ponos i poštovanje. Ona čini sve one kojima služi plemenitim i vrijednim, a posebno je spretna što se tiče pravde i sudstva. Neće se pojaviti ukoliko se ne pozove dva puta.

Baruel je majstor svih umjetnosti. On se pojavljuje kao zanatlija i uvijek nosi na sebi pregaču. (Još jedan masonski simbol?! prim. prev.) On može da nauči mađioničara u jednom momentu toliko, koliko ne mogu svi majstori-zanatlije svijeta zajedno za dvadeset godina. Njega se mora prizivati tri puta.

To su spiriti koji mogu najviše da posluže čovjeku, međutim, postoji i mnogo drugih koje zbog nedostatka prostora ne mogu da opišem. Ukoliko želite da vam neki od ovih spirita nabavi ovo ili ono, prvo morate da nacrtate znak onog spirita kojeg želite da pozovete. Taj znak mora da bude ispred kruga u kojem će te da stojite i mora biti nacrtan prije izlaska sunca. Ukoliko vam je potrebna finansijska podrška, onda morate da pozovete Aciela. Nacrtajte njegov znak ispred kruga. Ukoliko vam je potrebno nešto drugo, onda pozovite onog spirita koji je u stanju da vam to nabavi.

Na mjestu gdje mislite da napravite krug, prvo morate uz pomoć mača da nacrtate krst. Nakon toga, morate napraviti tri koncentrična kruga…"

 

***

U knjizi Secret Teachings of All Ages, objavljenoj 1929. godine, M. Hall kaže:

"Dok je crni mag u momentu potpisivanja pakta s demonima potpuno siguran u svoju sposobnost da kontroliše sile koje su mu stavljene na raspolaganje, on kasnije vrlo brzo počinje da propada. Nakon par godina on mora usmjeriti svu svoju energiju da bi štitio samog sebe. Svijet užasa s kojim se on usljed svoje prevejanosti, vlastitom voljom udružio, počinje sada da se iz dana u dan sve više nadnosi nad njim, prijeteći mu da ga svakog momenta proguta u svoje mračne dubine. Uplašen od smrti iz razloga što će tada morati da postane sluga svom vlastitom demonu, mađioničar počinjava kriminalne radnje jednu za drugom, ne bi li kako produžio svoju mizernu zemaljsku egzistenciju. Shvatajući da se život održava uz pomoć jedne univerzalne misteriozne životne sile koja je karakteristična za sva živa stvorenja, mađioničar se često pretvara u jednog okultnog vampira koji krade enegiju od drugih." (…)

"Mada se čini da je demonizam Srednjeg Vijeka nestao, danas postoji obilje dokaza da je on doživjeo jednu metamorfozu, tako da se on može naći u mnogim oblicima moderne misli, posebno u tzv. "psihologiji napretka, metafizičkim metodama "jačanja volje" ili obuke zastupnika za prodaju, koji se nalaze pod stalnim pritiskom; tako da iako se ime promijenilo, njegova priroda je ostala ista."

Ovdje je evidentno da je M. Hall još davno prilično duboko prodro u suštinu ove problematike.

~***~

Čini se da se uz pomoć svih ovih simbola i rituala otvara jedan portal ili prolaz za komunikaciju s ovim entitetima. Isto tako, nakon sklapanja ugovora, čini se da se svaka manifestacija magije ili nekog ‘čuda’ odvija direktno uz asistenciju ovih entiteta s ‘gornjeg sprata’, ili kao posljedica međusobne interakcije entiteta iz 3D kao - medijuma i entiteta iz 4D. Isto tako, u većini slučajeva, čini se, da se to odvija mahom uz manipulaciju vremena, prostora, svijesti i percepcije određenih individua ili grupa individua. Dakle, ovdje ne dolazi do stvaranja neke nove materije, nego samo manipulacije onoga što je već negdje prisutno?!

Potvrdu za ovu tvrdnju možemo takođe naći i u istraživanjima francuskog naučnika Dr J. Vallee-a, (knjige: Revelations, Passport to Magnolia itd.) koji je tokom dugogodišnjeg proučavanja narodnih mitova i legendi, pronašao mnoge paralele u vezi interakcije ljudi sa kojekavim elementalnim bićima, patuljcima, gnomima, anđelima, demonima, vilama, vilenjacima itd. sa današnjim zbivanjima opisanim kod interakcije ljudi i vanzemaljaca, odnosno otmica ljudi od strane tih entiteta (mahom greysa i reptoida). Na kraju, Jacques Vallee zaključuje: ""Mi ovdje imamo posla sa jednim kontrolnim sistemom...NLO-i su sistem koji djeluje na ljude i koristi se ljudima". 

Drugi istraživaći, kao L. M. Howe dodaju: "O kakvom god "sistemu" se ovdje radi, on manipuliše život na zemlji na fizički, psihički i duhovni način." Nadalje, Dr Karla Turner u knjizi – Anđeoska Maskarada, takođe skida masku s ovih naših “anđela-pomoćnika" i otkriva njihovo pravo lice.

Sve ovo nas, naravno, ne bi trebalo iznenaditi, jer čini se da ne postoji ni jedno područje gdje ovi entiteti nisu umješali svoje prste, pa se tako i ono što mi podrazumijevamo pod magijom takođe odvajkada nalazi pod njihovom kontrolom. Tu se radi o samo još jednom ‘terenu’ na kojem se obavlja manipulacija ljudskih bića.

Takođe, i neka polutajna i tajna “društva” na sličan način postaju sprovodnici jedne tzv. ‘egzopolitike’ na našoj ravni postojanja (3D), koja se kreira na 4-tom spratu. Uz pomoć rituala i simbola vrši se ‘usklađivanje frekvencija’ s njihovim gospodarima ili ‘mentorima’ s gornjeg sprata, a u nekim slučajevima i otvaranje portala za njihovu privremenu manifestaciju u 3D. Za ove svrhe, kako se čini, često im služi energija koja se emituje uz pomoć žrtvovanja životinja ili ljudi. Izgleda da je to upravo ono što se zbiva kod onih malo ozbiljnijih, odnosno, satanističkih rituala.

Čini se da u nekim slučajevima (ili svim?) tzv. "čarobnjaci" ili članovi kojekavih polutajnih i tajnih društava (iluminati, masoni, rozenkrojceri itd.) ujedno postaju nosioci fragmenata svijesti entiteta snažne OPS frekvencije koji potiču iz 4D. Radi se o nekoj vrsti - opsjednutosti, - što bi se reklo.

Sada se postavlja pitanje kako to ovi "mađioničari" manipulišu realnost u kojoj živimo?! Naravno, cijela ‘magija’ se sastoji u manipulaciji svijesti i percepcije žrtava. Manipulacija svijesti i masovno programiranje ljudi studiozno se obavlja vijekovima i to je bazirano na ‘okultnim’ znanjima o tome kako ljudska psiha funkcioniše. Sakrivanjem i zatiranjem pravih duhovnih istina, kontrolom bitnih informacija, instalacijom religija itd. itd. (pogledaj tekstove Masovna Kontrola Svijesti i Ispiranje Mozga na Iluminati Nacin) ljudi su uvedeni u stanje mentalnog transa u kojem su prijemčivi za svaku "čaroliju" izvedenu od strane "čarobnjaka," bilo sa 3-ćeg ili 4-tog sprata.

Interesantno je i to da jedno takvo stanje svijesti dozvoljava da se istovijetne stvari ponavljaju kroz našu istoriju a da čovjek nije u stanju da ih na vrijeme prepozna i spriječi! Kao da se u nekim periodima nalazimo u stanju ‘normalnog’ transa a u drugima tonemo u još dublji?!

Čini se da su "čarobnjaci" sa trećeg sprata u većini slučajeva takođe “začarani" od strane onih s četvrtog sprata, te su tako izmanipulisani da manipulišu široke ljudske mase u korist svojih gospodara.

 

Okultizam u nacističkoj Njemačkoj

Ukoliko pogledamo na zbivanja u Njemačkoj u periodu pred 2 svjetski rat kao i u toku njega, stiče se utisak kao da je njemački narod bio pod uticajem jedne specifične vrste "dubokog masovnog transa". Neki istoričari su primjetili da su Njemci u odnosu na neke druge okolne narode u tim vremenima razmišljali i ponašali se kao "vanzemaljci", odnosno, potpuno drugačije od ostalih okolnih naroda. Šta se to, u stvari, dešava i da li je stvarno moguće "začarati" cijeli jedan narod, te ga izmanipulisati da zamrzi i uđe u oružani sukob s drugim narodima? Šta to nagoni čovjeka da se okrene protiv svog bližnjeg? Da li je ta vrsta nasilja stvarno urođena u čovjeku ili je on samo žrtva jedne vanjske manipulacije njegove svijesti, koje on naravno nije svjestan jer kad bi je bio svjestan onda ne bi bio ni podložan toj manipulaciji?!

Onda imamo i slučaj Jevreja koji i dan danas smatraju sami sebe jednom eksluzivnom grupom, odnosno, "Jehovinim miljenicima".

Kako to da čovjek "prekonoći" može da izgubi svjesnost o tome da su pripadnici drugih naroda isto tako ljudska bića kao i on sam? Da li je glavni razlog za to taj što on nije svjestan ni suštine svog vlastitog bića a kamo li nekog drugog?

Svjesniji ljudi mogu da osjete kako im žmarci idu niz leđa kad posmatraju grupe huligana ili obične grupe navijača koji zapadaju pod uticaj grupne svijesti, odnosno, privremeno potpuno izgube ono malo individualne svijesti koju su prethodno imali, te krenu u rušilačke pohode, odnosno, fizičke sukobe s "onim drugima". Tu se radi o jednom najprostijem primjeru potpadanja čovjeka pod uticaj grupne svijesti. U tom stanju čovjek je u stanju da počini nehumane i kriminalne akte za koje kasnije, kad ‘dođe sebi’, ne može povjerovati da ih je on lično počinio. Koja je to ‘sila’ koja u tim momentima preuzima kontrolu nad njegovim umom, odnosno, ponašanjem i "razmišljanjem"? Čini se da se tu radi o jednom specifičnom stanju transa u kome je čovjek podložan za sve sugestije koje dolaze iz njegove neposredne okoline ili ‘odozgo’. On u takvom mentalnom stanju postaje jedna nesvjesna alatka u rukama određenih “nevidljivih” sila.

"Kad se zastave razviju, sva pamet je u – trubi," kaže jedna stara poslovica. Ovdje bi možda mogli naći jednu indikaciju da bi trebali posvetiti veću pažnju proučavanju onoga šta se zbiva u onom periodu kad počne "razvijanje" zastava i mahanje njima, kao i konfrontiranje ljudskih bića, jednih protiv drugih. Kako se to manipuliše njihova percepcija da u drugima vide neprijatelje s kojima su spremni boriti se na život i smrt, a ne pripadnike ljudske rase?!

Sada ćemo se vratiti opet na Njemce. Za Hitlera se već odavno zna da je imao "dvije ličnosti." Istovremeno, on kao i cijeli nacistički pokret, bili su do guše uronjeni u okultne simbole i rituale. Takođe, nacisti su žrtvovali za svoje mentore sa 4-tog sprata koga god su ovi od njih zahtijevali, bilo da su pojedinci bili u pitanju ili cijele grupe. Tu su bila i ona poznata ezoterička društva kao što su Zlatna Zora, Vril, Thule, Crni Red, Ahnenerbe i druga. Koja je to bila "pokretačka sila" koja je stajala iza nacističke Njemačke?

[Ovdje ćemo se malo potpomoći podacima iz knjige - the Morning of the Magicians, L. Pauwels; J. Bergier]

Možda će to nekima nevjerovatno da zvuči ali naučne teorije i religiozni koncepti na kojima je bila bazirana nacistička Njemačka bili su sljedeći:

Naša planeta zemlja je šuplja. Mi živimo unutar nje. Zvijezde su komadi leda. Nekoliko Mjeseca je već palo na površinu zemlje. Cijela istorija čovječanstva sastoji se u borbi između leda i vatre. Čovjek je jedno nezavršeno biće. On se nalazi na ivici jedne značajne mutacije koja će mu obezbijediti da stekne one moći koje su naši pretci pridavali bogovima. U svijetu postoji nekoliko primjeraka Novog Čovjeka koji je vjerovatno stigao ovdje izvan graničnih područja vremena i prostora.

Moguće je sklopiti savez sa tim Gospodarima ovog Svijeta ili Kraljem Straha, koji vlada jednim njihovim gradom koji je skriven negdje na istoku. Oni koji sklope pakt s njim, promijeniće površinu zemlje i obdariti ljudsku rasu s jednim novim značenjem tokom narednih nekoliko hiljada godina.

Ovo su bile samo neke od njihovih osnovnih postavki.

Kratko prije nego što su nacisti došli na vlast u Njemačkoj, u Berlinu je bilo osnovano jedno tajno ezoteričko drustvo po imenu Luminozna Loža ili Vril. Čini se da je to društvo bukvalno bilo osnovano na osnovu ideja iznesenih u pripovijetci Rasa Koja Dolazi (The Coming Race, prim. prev.) autora po imenu Bulwer Lytton, koji u toj svojoj knjizi opisuje jednu rasu ljudi koji su po svom fizičkom izgledu daleko ispred naše. Ti ljudi su stekli takve moći da su oni u poređenju s nama kao bogovi. Oni se trenutno kriju u pećinama koje se nalaze u centru naše planete a navodno, uskoro će izaći napolje i preuzeti vlast nad nama. Članovi tog društva su tvrdili kako posjeduju tajno znanje uz pomoć kojeg će oni izmijeniti ljudsku rasu i načiniti je ravnopravnom s tim ljudima koji žive skriveni u dubinama zemlje. Tu se radilo o metodama koncentracije i cijelom jednom sistemu unutrašnje ili mentalne gimnastike koja će im omogućiti da se transformišu. Navodno, oni su svoje mentalne vježbe započinjali tako što su satima zurili u jabuku presječenu na dvoje. Sam pojam Vril za njih je podrazumijevao jednu ogromnu energiju koja je zastupljena u našem univerzumu i od koje mi koristimo samo jedan mali djelić a ona ujedno predstavlja i nervni-centar našeg potencijalnog božanstva. Ko god uspije da ovlada tom vril-energijom, postaće gospodar nad samim sobom, ljudima oko sebe i cijelim čovječanstvom, smatrali su pripadnici ovog društva.

Tako, prema njima, jedino na šta se čovjek treba da koncentriše, to je da ostvari taj cilj. Sve ostalo, pripadalo je samo zvaničnoj psihologiji, moralu i religijama, te je stoga bilo beznačajno. Ovo tajno društvo je smatralo da se svijet nalazi pred velikim promjenama, jer se bliži čas kad će Gospodari izaći na površinu zemlje, a mi ukoliko ne sklopimo savez s njima i tako sami postanemo kao oni, postaćemo njihovi robovi.

Ova Luminozna Loža bila je takođe u vezi sa teozofskim i rozenkrojcerskim društvima. Jedan od poznatijih članova te lože bio je i Karl Haushofer.

Englesko neo-pagansko društvo Zlatna Zora osnovano je kao grana Engleskog Rozenkrojcerskog Društva, koje je osnovao Wentworth Little 1867. godine. (Samuel Mathers je bio osnivač Zlatne Zore).

Little je bio u tijesnom kontaktu sa njemačkim rozenkrojcerima. Jedan od njegovih učenika bio je Bulwer Lytton, koji se u to vrijeme proslavio svojom novelom Poslednji Dani Pompeje. Već smo napomenuli da njegovo djelo, The Coming Race ili Zanoni, kasnije postaje inspiracija za jednu pre-nacističku grupu u Njemačkoj.

"Nepoznati supermeni" je pojam kojim su se označavala određena bića u ezoteričkoj literaturi istoka i zapada, mada nigdje nije bilo precizirano da li ta bića normalno žive ispod zemlje ili dolaze sa drugih planeta, da li izgledaju kao oni džinovi čiji se skeleti čuvaju u kriptama nekih tibetanskih manastira ili imaju neki bestjelesni ili drugi oblik. Ti entiteti takođe su često bili prizivani za vrijeme okultnih rituala nekih satanističkih i neo-paganskih kultova.

Arthur Machen je bio pripadnik Zlatne Zore. On je takođe zagovarao postojanje jednog Svijeta Zla, koji je pun pećina i mračnih bića koja ih nastanjuju. Prema njemu, ljudi u tom svijetu ‘dolaze u kontakt’ sa "Nepoznatim Supermenima". Moramo napomenuti da je i Hitler u mnogo navrata tvrdio da se nalazi u direktnom kontaktu s ovim "supermenima," tako da on uopšte nije dovodio u pitanje njihovo postojanje.

Tu je bila i jedna treća grupa, poznata kao Thule.

Interesantno je napomenuti da je i Samuel Mathers, osnivać Društva Zlatna Zora, takođe tvrdio da se nalazi u kontaktu sa onim “nepoznatim Supermenima” i da je on ostvario kontakt s njima zajedno sa svojom ženom.

Ovdje ćemo navesti jedan izvod iz njegovog Manifesta upućenog "Članovima Drugog Društva," 1986. godine:

"O Tajnim Gospodarima s kojima sam u kontaktu i od kojih sam primio mudrosti Drugog Reda, koje sam vam saopštio, ja ne mogu ništa da vam kažem. Ja čak ne znam ni njihova zemaljska imena a veoma rijetko sam ih viđao u njihovim fizičkim tijelima. … Oni su se sretali sa mnom fizički u vrijeme i na mjestu koje je bilo unaprijed dogovoreno. Sa svoje strane, ja mislim da su oni ljudska bića koja žive na ovoj zemlji, ali posjeduju strašne i nadljudske moći. … Moji fizički susreti s njima pokazali su mi koliko je teško za jednog smrtnika, mada naprednog, da se održi u njihovom prisustvu. … Ja nisam mislio na one moje povremene sastanke s njima, kad sam doživljavao osjećaj jake depresije koja često prati gubitak magnetizma. Nasuprot tome, osjećao sam da se nalazim u kontaktu s jednom silom koja je bila toliko strašna i jaka da je mogu uporediti samo sa šokom kojeg neko može doživjeti kad se nađe u blizini udara groma, a istovremeno osjeti i poteškoće kod disanja. … Ta nervna iscrpljenost o kojoj sam pričao, bila je praćena sa hladnim znojem i krvarenjem iz nosa, usta a ponekad i ušiju."

Jednom prilikom Hitler je razgovarao sa Rauschingom, guvernerom pokrajine Danzing u vezi sa problemom mutacije ljudske rase. S obzirom da nije razumjeo "ezoteričku osnovu onoga o čemu je Hitler govorio, Rausching je interpretirao stvar kao da se radi o nekom uzgajivaću stoke koji je želio da popravi "krvnu sliku," odnosno, genetske osobine Njemaca.

Tako mu je on odgovorio: "Ali sve što možemo da uradimo, to je da pomognemo prirodi da skrati taj put kojim moramo da prođemo! Priroda je ta koja treba da stvara jednu novu vrstu. Sve do sada uzgajivačima stoke je rijetko kad polazilo za rukom da prouzrokuju mutacije kod zivotinja – tj. da stvore kod njih neke nove karakteristike."

"Novi čovjek već sada živi među nama! On je ovdje!”, trijumfalno je uzvratio Hitler. “Zar ti to nije dovoljno? Reći ću ti jednu tajnu. Ja sam vidjeo tog novog čovjeka. On je neustrašiv i zao. Ja sam se uplašio od njega."

"Kada je izgovarao te riječi", pričao je Rausching, "Hitler se tresao kao u nekoj vrsti ekstaze".

Jednom prilikom, Achille Delmas, doktor kliničke psihologije, izjavio je sljedeće: "Jedna osoba bliska Hitleru mi je rekla da se on budi po noći vrišteći i grčeći se. Onda zove upomoć i čini se kao da je djelomično paralizovan. Tada ga obuzima i panika, pa počne toliko da se trese da se i krevet trese zajedno s njim. Cijelo to vrijeme on mrmlja neke nerazumljive riječi, bori se za vazduh kao da se guši. Ista osoba mi je detaljno opisala jedan od negovih napada, što bih teško povjerovao da nemam veliko povjerenje u nju.

"Hitler je stajao u svojoj sobi, ljuljao se i gledao oko sebe kao da se izgubio. ‘To je on, to je on,’ ječao je; ‘on je došao po mene!’ Usne su mu bile bijele a znoj je liptio niz njega. Onda je počeo isprekidano i nerazumljivo da priča. To je bilo užasno. Koristio je neke čudne izraze koji su bili međusobno povezani ali u nekom bizarnom neredu. Onda se ponovo ušutio ali su se njegove usne još uvijek micale. Malo smo ga potapšali po leđima i dali mu nešto da popije. Nakon toga on je iznenada vrisnuo: ‘Tamo! Tamo! Tamo u uglu! Eno ga tamo!’ – vikao je udarajući nogom u pod. Pokušali smo ga smiriti govoreći mu da je sve u redu i da nema čega da se plaši. Na kraju se polako smirio. Nakon svega toga spavao je prilično dugo vremena dok nije polako došao sebi…"

Naravno, prema našoj zvaničnoj istoriji, tajna i polutajna društva nemaju ništa zajedničkog sa ratovima i revolucijama. Ukoliko se sada podsjetimo malo na S. Mathersa, osnivaća Zlatne Zore i ona njegova iskustva, pa ih uporedimo s ovim što je Hitler doživljavao, da li možemo tu naći neke paralele? Koje su to sile bile u interakciji s ovom dvojicom ljudi i manipulisale njima? (Pogotovo ako uzmemo u obzir da su Staljin i mnogi drugi tirani/državnici takođe imali slične "napade".)

Čini se da sva ta mala i velika, važna i nevažna, tajna i polutajna društva predstavljaju manifestaciju jednog svijeta koji nije ovaj u kojem mi živimo. Neki taj svijet nazivaju: Svijet Zla (mada neki taj "svijet" interpretiraju kao - OPS oblast postojanja 4-tog denziteta, odnosno, tu se radi o jednom svijetu koji postoji na "spratu" iznag našeg).

Dakle, ovdje imamo moderne Rozenkrojcere, Zlatnu Zoru, Društvo Vril, Crni Red, Društvo Thule (ovdje su pripadali Hitler, Hess, Haushofer itd.) i njihove jake veze sa veoma dobro organizovanim neo-paganskim Teozofskim Društvom, gdje na jednom mjestu nalazimo mješavinu neopaganske magije, orijentalne atmosfere i hindu- terminologije). Neki smatraju da je ovo društvo predstavljalo sponu zapada sa nekim oblicima istočnjačkog satanizma. Do teozofije vode i korjenovi današeg ‘new-age’ pokreta.

Čini se da je i u to doba bilo onih koji su vidjeli kroz dimnu zavjesu koja se uveliko širila uz pomoć ovih ‘društava’. Tako je francuski filozof Rene Guenon u svojoj studiji Le Theosophisme, histoire d’une pseudo-religion, objavljenoj 1921. g. predvidjeo ono što će ubrzo uslijediti:

"Lažne Mesije koje smo imali prilike do sada vidjeti nisu izveli nikakava velika čuda a njihovi učenici su ljudi koje je lako vrbovati. Ali ko zna šta nas čeka u budućnosti? Kad shvatite da sve te lažne Mesije nisu nikada bile ništa drugo do nesvjesne alatke u rukama onih koji su ih omađijali, a kad neko obrati pažnju na seriju pokušaja koje su teozofisti jednog za drugim pravili, onda čovjek mora da zaključi da su to bile samo probe ili eksperimenti, koji će se ponavljati u raznim oblicima sve dok im ne obezbjede uspjeh a koji u međuvremenu izazivaju samo uznemiravajuće efekte. Ne vjerujemo da su teozofisti toliko jači od okultista ili spiritualista, da bi bili u stanju sami da uspješno obave poduhvat te prirode. Ali, da se možda iza svih tih pokreta ne nalazi nešto što je mnogo opasnije i o čemu njihovi lideri možda ništa ne znaju, jer su sami nesvjesno postali alatke u rukama jedne više sile?"

***

Interesantno je da je u to doba živjeo i poznati gnostičar Rudolf Steiner koji je u Švajcarskoj osnovao jedno duhovno istraživačko društvo bazirano na ideji da se cijeli univerzum nalazi u čovjekovoj svijesti i da je čovjekov um sposoban da ostvari mnogo više od onoga što je poznato u zvaničnoj psihologiji. Steiner je napravio veliki doprinos na mnogim poljima (biologija, medicina, pedagogija itd.) te se može reći da je stvarno radio za dobro čovječanstva u jednom pozitivnom smislu. On je smatrao da su teozofija i razna neo-paganska društva iznikla iz jednog velikog podzemnog Svijeta Zla, i da teozofi predstavljaju glasnike dolazećeg satanskog ili demonskog doba. U njegovim učenjima postojala je jedna jaka moralna komponenta i njegovi učenici su se morali obavezivati da će činiti čovječanstvu samo dobro. On je želio da osnuje jedno društvo ‘dobrih ljudi koji čine dobra djela’. Bez obzira da li su njegove teorije odgovarale objektivnoj istini ili ne, za njega se može reći da je bio veliki humanista. Interesantno je to da su nacisti od samog svog početka gledali na Steinera kao na – neprijatelja br. 1. Tako su oni veoma brzo počeli da proganjaju njegove učenike a 1924. godine zapalili su Steinerov centar u Dornach-u, u Švajcarskoj i uništili njegovu cjelokupnu arhivu. Naredne godine, Steiner je umro.

***

Sve ovo su bile samo pripreme za ono što će kasnije uslijediti. Teorije "smrznutog svijeta" i "šuplje planete zemlje" zaživjele su i počele su se sve više širiti a tzv. moderna nauka je bivala sve više i više potiskivana. Tako su u ljeto 1925. godine svi naučnici iz Njemačke i Austrije dobili jedno ultimativno pismo sljedeće sadržine:

"Došlo je vrijeme za vas da izaberete – da li će te biti s nama ili protiv nas. [Ovdje već možemo, malo po malo, da počnemo sa upoređivanjem sadašnjih događanja, na globalnom nivou sa događajima u Njemačkoj pred Drugi Svjetski Rat]. Dok Hitler rasčišćava stvari u politici, Hans Horbinger će brisati s puta sve lažne nauke. Doktrina vječnog leda biće znak jedne regeneracije njemačkog naroda. Pazite dobro! Pređite na našu stranu prije nego što bude kasno!”

 

***

U suštini, doktrina vječnog leda i teorija šuplje planete (gdje ljudska rasa živi na njenoj unutrašnjoj strani) bile su sasvim oprečne, međutim, jednom prilikom upitan da se odluči za jednu od ove dvije teorije, Hitler je izjavio: "Naše shvatanje svijeta ne mora da bude koherentno. Obe ove teorije mogu biti ispravne". Ovakav njegov stav nije ništa manje interesantan od ovih teorija?!

Mada su već odavno postojale neke legende u kojima se tvrdilo da je zemlja šuplja, da u njoj ima mnogo pećina koje nastanjuju kojekakva čudovišna bića itd. orginalni tvorac ove moderne verzije teorije šuplje planete bio je amerikanac, Cleves Symnes, 1818-te godine, dok ju je nešto proširio jedan drugi amerikanac po imenu Cyrus Read Teed, 1870-tih godina. Čini se da su ova dvojica glavna saznanja na tu temu dobijali uz pomoć "vizija", isto kao Horbinger u vezi svoje ‘doktrine vječnog leda’.

(Odakle te "vizije" stvarno potiču i da li je moguće da se one mogu "daunlodirati" u svijest prijemčivih ljudi, odnosno onih koji zadovoljavaju neke specifične uslove?! Postoje neke indikacije da su osobe koje pate od psihopatije najprijemčivije za ovu vrstu mentalnog "daunlodiranja" od strane određenih entiteta sa “gornjeg sprata”. Po samoj prirodi te bolesti, veoma mali broj psihopata nalazi se u zatvoru ili u ustanovama za lječenje mentalnih poremećaja, dok se veliki broj njih nalazi i na važnim političkim, vojnim, religijskim, i drugim funkcijama jedne države. Na primjer, velike vođe što su npr. bili Aleksandar Veliki, Cezar, Napolen, Hitler, pa sve do današnjeg G.W. Busha, koji sam tvrdi da mu je “bog” lično savjetovao da napadne Irak, ispunjavaju sve kriterijume za uspostavljanje dijagnoze klasične psihopatije.)

Cyrus Read je čak svojevremeno u Americi osnovao i jednu sektu ili religiju poznatu kao – korešizam, koja je brojala preko 4000 fanatika.

Krajem 1914 godine, njemački avijatičar po imenu Bender, za vrijeme dok se nalazio u jednom francuskom zarobljeničkom logoru, dolazi u kontakt sa nekim spisima Cyriusa Reada na temu njegove teorije šuplje planete, a onda i on doživljava ‘prosvjetljenje’ u kome su mu predstavljeni neki novi aspekti u vezi života čovječanstva na unutrašnjoj strani naše planete. Po svom povratku u Njemačku on osniva pokret Hohl Welt Lehre i sarađuje sa jednim drugim Amerikancem po imenu Marshal B. Gardner, koji je 1913.g. objavio jednu knjigu u kojoj i on ‘dokazuje’ da je zemlja šuplja i da sunce nije iznad nje, nego u njenoj sredini a pritisak koji dolazi od njegovih zraka čvrsto drži čovjeka na konkavnoj površini zemljine unutrašnjosti. Bender je kasnije izračunao da je visina vazdušnog pokrivača bila 45 milja, a utvrdio je i to da je u centru planete, gdje se nalazilo sunce, mjesec i ‘fantomski univerzum’, bio vakum. Nakon 1930. godine ova teorija je toliko zaživjela u Njemačkoj, da su mnogi predstavnici vlasti, oficiri i admirali vojnog vazduhoplovstva i mornarice vjerovali da je planeta šuplja i da žive s njene unutrašnje strane.

O njemačkom narodu da ne pričamo.

Istovremeno, iz Njemačke se protjeravaju eminentni naučnici kao što su bili Ajnštajn, Fermi, Teller i mnogi drugi.

Teorija šuplje planete trajala je sve do 1942, kada su u aprilu, Hitler, Gering i Himler odobrili jednu tajnu misiju u kojoj je specijalna ekipa njemačkih naučnika pod vođstvom Dr. Heinz Fishera bila poslana brodom i sa najnovijom radarskom opremom (koja je bila prilično oskudna u Njemačkoj u to vrijeme) na ostrvo Ruegen, u Baltičkom moru, kako bi se uz pomoć određenih mjerenja i naučno potvrdilo da ljudi žive na unutrašnjoj strani planete. Usmjerivanjem radara pod uglom od 45%, tačke odbijanja radarskih zraka na unutrašnjosti zemljine kore trebale su da se ocrtaju na mijernim uređajima. Drugi zadatak ove ekspedicije je bio da na taj način dobiju i odraz britanske flote koja se nalazila u regionu Scapa Flow. Nakon nekoliko dana eksperimentisanja, ovi naučnici su se vratili nazad praznih ruku i napokon potpuno uvjereni da ne žive na unutrašnjoj strani planete. [Ova misija i njena pozadina pozadina detaljnije su predstavljeni u knjigama: U Ime Nauke, M. Gardner i Pseudo-Nauke pod Nacističkim Režimom, Willy Lay]

Nedugo nakon njihovog povrataka, Bender je poslan u koncentracioni logor, gdje je i umro. Nekoliko godina nakon, što je Dr Heinz Fisher operacijom "Paperclip" prebačen u USA, upitan od strane novinara u vezi svog učešća u ovoj ekspediciji, on je odgovorio da su ga - nacisti tjerali da čini lude stvari.

Dakle, iracionalna vjerovanja i teorije promovisane od strane određenih ezoteričkih društava činile su bazu nacističkog pokreta. Hitler je često naglašavao da onaj koji se ne razumije u ezoteriku nije u stanju razumjeti ni njemačku politiku. Istovremeno, nakon tragedije koju je izazvao nacistički pokret, nikada nije bila posvećena neka veća pažnja jednom dubljem proučavanju njegove ezoteričke pozadine, kako bi se spriječilo ponavljanje istorije u smislu manipulacije svijesti ljudi od strane pojedinaca i određenih ‘ezoteričkih’ društava. Čini se da to nije nimalo slučajno. Pogotovo ako imamo na umu da je nekima upravo stalo do toga da nam se istorija stalno ponavlja.

[Danas npr. mnogi od nas vjeruju u teoriju organizovanja rušenja STC-a i drugih terorističkih napada u svijetu od strane muslimanskih terorista, što nadalje vodi ka našem odobravanju svih mjera uz pomoć kojih ove sile pokušavaju da nas opkole, zarobe i unište. Društva kao što je npr. bilo Thule, i danas rade, samo pod drugim imenima, (npr. jedna od takvih ‘grana’ je i - Scull and Bones Society tj. Društvo Lobanje i Kostiju, čiji su članovi Bush, Kerry, Gore i cijeli niz drugih američkih političara, biznismena, novinara itd.itd. Američko Društvo Lobanje i Kostiju ima isti amblem kao i Hitlerova specijalna SS jedinica. Slučajnost?!)

Medijska podrška, odnosno, propaganda je ono što je najbitnije za operaciju masovnog ispiranja mozga i programiranje ljudi. Da bi se to ostvarilo, medija se centralizuju, odnosno, prelaze pod kontrolu nekolicine koji pripadaju eliti na vlasti a na njihovo čelo stavljaju ljudi koji su poslušni, odnosno, odgovorni svojim nalogodavcima. Istorija nam pokazuje da se laž ponovljena dovoljno puta, veoma lako pretvara u "istinu". Hitler je čak govorio da - što je laž veća, narod u nju lakše povjeruje. Čini se da u tome ima dosta istine.

Nakon što je on došao na vlast u Njemačkoj, mnogi poznati naučnici morali su potpisati jednu izjavu kojom potvrđuju da vjeruju u teoriju vječnog leda. ("Ili si s nama - ili si protiv nas"!). Ova Horbingerova teorija bila je zasnovana na jednoj njegovoj sveobuhvatnoj viziji istorije i evolucije kosmosa. Ona je "objašnjavala" stvaranje sunčevog sistema, porijeklo naše planete, života i duha. U njoj je bila opisana cjelokupna istorija našeg univerzuma a bile su predviđene i sve njegove buduće transformacije. Odgovarala je i na pitanja kao što su: "Ko smo mi?", "Odakle dolazimo?" i "Kuda idemo?" Bila je bazirana na ideji o jednoj neprekidnoj borbi između leda i vatre ili sila odbijanja i privlačenja, u beskonačnom prostoru. S tim u vezi, Horbinger je smatrao da su sve planete u našem univerzumu slične santama leda, dok jedino zemlja koja je samo djelomično prekrivena ledom, predstavlja istinsko poprište bitke između vatre i leda u našem univerzumu. Naravno, njemački narod je bio taj koji će uspješnim ostvarenjem svoje specijalne misije, obezbjediti konačnu pobjedu vatre nad ledom.

Na tom principu bila je bazirana i Hitlerova ratna strategija. Prema mnogim svjedocima, Hitler je smatrao da će se sve, pa čak i čuvena ruska zima povlačiti pred njemačkim trupama koje su po njemu predstavljale - vatru, u ezoteričkom smislu. Međutim, ispostavilo se obratno. Zima u Rusiji je tih godina bila daleko jača nego što su Hitler i njegovi metereolozi predviđali, tako da su hiljade njemačkih vojnika izgubile život usljed veoma niskih temparatura a da nisu uspjeli ni metka da opale. U mnogim slučajevima na temperaturama od –20 do -40 stepeni mrznulo se i ulje kojim su njihove puške bile podmazane a njemačko sintetičko gorivo se razlagalo na sastavne komponente, nesposobno da pokreće motore tenkova i transportnih vozila. Na kraju su, u Rusiji, ‘led’ i duša običnog čovjeka izvojevali pobjedu nad ‘vatrom’ i njemačkim (budućim) ‘supermenima’. Tako je tamo i sudbina nacističke Njemačke bila zapečaćena.

Međutim, mora se priznati da je prije toga Hitler pokazao u nekoliko navrata ‘svoje’ proročanske sposobnosti u vezi tačnih datuma pobjeda nad Poljskom, Francuskom itd. uz pomoć kojih je stekao kredibilitet proroka u njemačkim političkim i vojnim krugovima a pogotovo u narodu.

Pred kraj rata, Hitler je bio uvjeren da univerzum traži od njemačkog čovjeka još veće žrtve i bio je spreman da žrtvuje svakog njemačkog građanina u ime viših ciljeva. Slao je i djecu na front mada je već bilo očigledno da je svaki otpor uzaludan a neposredno pred pad Berlina naredio je da se potopi berlinska kanalizacija kojom prilikom je stradalo 300 hiljada ljudi koji su se tamo sklonili kako bi se zaštitili od bombardovanja. Hitler je prinosio žrtve svojim ‘mentorima’.

***

Hans Horbinger je u vrijeme razvoja nacizma imao ulogu zvaničnog nacističkog proroka. Njegove kosmičke teorije imale su uporište u drevnoj mitologiji, dok istovremeno sa klasičnom astronomijom i matematikom nisu imale nikakve veze. On je smatrao da samo proroci mogu da se bave naukom jer su oni prosvijetljeni ljudi sa jednom višom razinom svijesti. Horbinger nije podnosio da mu se protivriječi, pa je često imao običaj da kaže: "Vi više vjerujete tamo nekim jednačinama, nego meni,"! "Koliko dugo će vam trebati da shvatite da matematika nije ništa drugo do laži koje su potpuno beskorisne"? On je bio jedan od tih "ekscentrika" (lijepa riječ za – psihopatu) koji su pripremali Njemačku za neku vrstu iracionalnog vizionarskog "znanja". Imao je neograničena finansijska sredstva na raspolaganju. Formirana je Hitlerova omladina i mnoge druge organizacije koje su promovisale nacizam. U mnogim firmama, prilikom zapošljavanja, novi radnici, prije nego što bi počeli s poslom, morali su da potpišu izjavu da vjeruju u teoriju vječnog leda.

***

Čini se da je ipak čovjek po imenu Dietrich Eckardt, pripadnik Društva Thule, bio mnogo veći njemački ‘mag’ od Horbingera. On je zajedno sa Alfredom Rosenbergom upoznao Hitlera 1920. godine, dok je ovaj još bio kaplar u tadašnjoj njemačkoj vojsci. Prema mnogim izvorima, on je bio Hitlerov ‘duhovni guru’ koji je upravljao njegovim razmišljanjem i ponašanjem. Tokom skoro 3 godine, on ga je učio da piše i pravilno govori. Navodno, njegova uputstva Hitleru bila su prenošena na dva nivoa, od kojih je prvi podrazumijevao jednu "tajnu doktrinu", a drugi je bio u vidu "propagandne doktrine". Eckardt je bio jedan od sedmorice osnivaća njemačke Nacional-Socijalističke Partije, u julu 1923. godine. Prije nego što je umro u jesen iste godine, on je rekao jednom svom kolegi: "Slijedite Hitlera. On će igrati na muziku koju sam mu ja komponovao. Mi smo ga osposobili da komunicira s NJIMA. Mene nemojte žaliti, jer ja sam izvršio veći uticaj na istoriju od bilo kog Njemca."

Hmm…da komunicira s kojim to - Njima?!?

Da nije možda s onim ‘Zadkijelima,’ ‘Gabrijelima,’ ‘Asterotima,’ ‘Acielima’, ‘Marbuelima’…’supermenima’…’anđelima-pomoćnicima’…’vilama i vilenjacima’…’duhovima-zaštitnicima’…’svevišnjim gospodarima’…’bogovima’…?!? Možemo li ikako uzeti u obzir činjenicu, da – nismo sami i da neko manipuliše nama iz jedne druge oblasti postojanja uz pomoć individua sa poremećajem u "mentalnom softveru"?!? Bez obzira što svjesno prihvatanje te činjenice u mnogim slučajevima podrazumijeva rušenje vlastitih iluzija, čini se da je ta cijena ipak manja od one koju ćemo platiti ukoliko nastavimo da živimo u iluziji kao do sada.

***

General Karl Hausofer je takođe bio član društva Thule i jedan od velikih njemačkih "čarobnjaka". Rudolf Hess (još jedan psihopata koji je bio komandant koncentracionog logora Aušvic) je u nekoliko navrata tvrdio da je Haushofer bio "Veliki Majstor" i da ga je upravo on nagovorio da krene u onu svoju misiju u Englesku, kojom prilikom je tamo bio zarobljen i zatvoren.

Haushofer je rođen 1869. godine. U nekoliko navrata je boravio u Japanu gdje je postao član jednog budističkog društva kojem se jednom prilikom, navodno, zakleo da će "počiniti samoubistvo prema ‘ritualu poštivanja vremena’, ukoliko ne ispuni svoju misiju". Kao general, Haushofer je bio takođe poznat po svom vidovnjaštvu, odnosno, nevjerovatnom daru da predvidi događaje prije nego što bi oni uslijedili. Znao je kada će tačno neprijatelj napasti, mjesta gdje će najviše padati granate, buduća politička previranja u državi itd. Već smo napomenuli da je i Hitler imao slične ‘napade vidovnjaštva’ (kako se čini, kada je to odgovaralo onim silama koje su ga manipulisale. Sa svoje ravni postojanja te sile imaju prilično dobar pregled vremena/prostora na našem spratu). Tako je npr. Hitler predvidjeo tačan datum ulaska njemačkih trupa u Paris, kao i dan Ruzveltove smrti.

 

Swastika

Nakon završetka Prvog Svjetskog Rata, Haushofer se posvetio studijama geo-politike. Čini se da je on bio taj koji je izabrao kukasti krst (swastika) kao simbol nacističkog pokreta. Swastika je bila uvijek smatrana magičnim simbolom u Evropi i Aziji. Ona je simbolisala sunce, izvor života i plodnosti, ili grom – kao manifestaciju božanske kletve koju je trebalo umiriti. Za razliku od krsta kao simbola, svastika je mnogo starija. Najstariji simbol svastike pronađen je u Transilvaniji i poticao je još iz kamenog doba. U 4-tom vijeku pne pojavljuje se u Indiji, u 5-om vijeku n.e. u Kini a u 6-om u Japanu, zajedno sa dolaskom budizma. Interesantno je da je taj znak bio nepoznat u semitskim regionima tj. u Egiptu i zemljama Srednjeg istoka sto navodi na zaključak da je to bio simbol arijevske rase.

Guide List, u jednoj knjizi iz popularne nauke opisao je svastiku kao simbol rasne čistoće kao i ezoteričkog znanja koje je otkriveno uz pomoć dešifrovanja jedne islandske epske poeme poznate kao Edda.

U ruski dvorac swastika je stigla za vrijeme vladavine Aleksandre Fjodorovne. Pretpostavlja se da su teozofisti tome uveliko doprinjeli. Taj simbol je stigao u Rusiju, kako se čini, direktno sa Tibeta, uz pomoć medijuma Badmajeva, koji je odrastao u Lasi. Inače, na Tibetu je ovaj simbol bio najviše korišten, okrenut bilo na lijevu ili desnu stranu.

U Berlinu je tada živjeo i jedan tibetanski sveštenik koji je bio poznat kao "čovjek u zelenim rukavicama". On je takođe bio vidovnjak. Tako je on npr. nekoliko navrata tačno je predvidjeo koliko će Hitlerovih poslanika biti izabrano za Skupštinu. Njega je Hitler često posjećivao i za njega se govorilo da je "posjedovao ključeve za kraljevstvo Agarte".

U 1926. godini, u Berlinu je osnovana i jedna tibetanska kolonija koja je sve do 1942. godine, između ostalog, organizovala turističke posjete Tibetu. Prema nekim istorijskim izvorima Rusi su nakon zauzimanja Berlina pronašli oko hiljadu mrtvih vojnika u njemačkim uniformama koji su bili porijeklom sa Himalaja. Čini se da su katolička crkva kao i budizam (mada je to, doduše, kasnije bilo prilično dobro zataškano) svojevremeno pružili bezrezervnu podršku ovom nacističkom projektu koji srećom nije uspjeo da se ostvari onda, dok sada postoji mnogo indikacija da su iste sile ponovo krenule u napad na čovječanstvo ali ovaj put na jedan mnogo podmukliji način.

Još jedan od magova koji su igrali veliku ulogu u osnivanju nacističke ezoterične doktrine bio je Šveđanin Sven Hedin koji je dugo vremena živjeo na Tibetu. On je bio blizak prijatelj sa Frederickom Hielscher-om, osnivaćem Ahnenerbe, Društva za Proučavanje Nasljedne Baštine a družio se i sa Haushoferom.

Zajedno s njima u istom društvu je bio i kapetan SS divizije, Wolfram Sievers, za kojeg se smatra da je bio glavni izvođač satanističkih ritualnih žrtvovanja ljudi na tzv. "crnim misama" koje su organizovali članovi društva Thule.

 

***

Ukoliko malo dublje zađemo u ovu problematiku, čini se da se u suštini već odavno odvija jedna "nevidljiva bitka", gdje se radi o jednom pokušaju eliminisanja semitskog genoma sa ove planete pred njenu tranziciju u 4D. Da bi se izbjegla zabuna, potrebno je naglasiti da nisu svi Jevreji semiti, tj. tačnije rečeno, oni koji se danas nalaze na čelu jevrejskog naroda mahom su Aškenazi (čine okosnicu i tzv. cionističkog pokreta), koji su po svom genomu Arijevci (potiču kao Hazari iz regiona oko Kaspijskog Mora). U svjetlu današnjih događanja oko izazivanja jednog šireg sukoba na Srednjem Istoku, moramo naglasiti da semitski genom dijeli ostatak Jevreja zajedno sa nekim arapskim narodima. S tim u vezi arijevska komponenta Jevreja ima zadatak da uvuče semitsku komponentu u rat ("trojanski konj") sa ostalim semitima u regionu kako bi se izazvao "biblijski Armagedon", odnosno eliminacija semitske genetike. Nekim "slučajem" psihopatija daleko preovladava kod osoba arijevske genetike [Dr Lobaczewski navodi da je najviše zastupljena kod Jevreja (aškenaza?!)]. Čini se da Velikim Majstorima sa gornjeg sprata arijevski genom odgovara mnogo više kad je manipulacija ljudi u pitanju?! S druge strane, ljudi sa semitskim genima imaju potencijal da se probude, razmišljaju svojom glavom i neutrališu ‘kontrolni sistem’ kojeg su uspostavili naši "nadzornici" s gornjeg sprata. Odgovor na pitanje zašto im se žuri da se to obavi upravo sada, moguće da ima neke veze sa informacijama koje se mogu naći u tekstu - Talas. Postoji mnogo indikacija da su događanja u Njemačkoj bila u jednom širem kontekstu gledajući, samo – generalna proba za ono što bi trebalo uskoro uslijediti.

 

Legenda o ostrvu Thule

Smatra se da je legenda o tome ostrvu stara koliko i njemačka rasa. Navodno, tu se radi o jednom ostrvu na sjeveru, vjerovatno u blizini Grenlanda (ili Labradora?), koje je doživjelo kataklizmu i nestalo. Slično kao i sa Atlantidom, za to ostrvo se smatralo da je bilo magični centar jedne nestale civilizacije. Eckardt i mnogi oko njega uključujući i Rosenberga, smatrali su da nisu sve tajne potonule zajedno s njim, odnosno, da će veći dio njih biti stavljen na raspolaganje članovima tog društva koje je predstavljalo pokretačku snagu nacističke Njemačke. Ta tajna znanja trebala su omogućiti Njemcima da porobe cijeli svijet. Njemački narod bi tako pripremio koljevku za jednu dolazeću civilizaciju supermena koja bi usljedila nakon mutacije ljudske vrste, dok bi u međuvremenu takođe predstavljao jednu sponu između čovječanstva i "drugih inteligencija izvan naše oblasti postojanja". Ti supermeni bi onda krenuli u opšti pohod uništenja svega što bi stajalo na putu duhovnog razvoja naše planete. Ovo je bila doktrina na osnovu koje su Eckardt i Rosenberg osnovali društvo Thule, koje je uskoro postalo jedan instrument koji je bio sposoban da promijeni istinsku prirodu realnosti na našoj planeti. Pod Haushoferovim uticajem ta grupa je pretvorena u jedno društvo "upućenika u ezoterička znanja" koji su bili u uskom savezništvu sa "Nevidljivima," te tako postali magični centar nacističkog pokreta.

 

Hitler – medijum

Prema tadašnjem okultnom znanju, nakon što se sklopi jedan pakt sa "nevidljivim silama," članovi grupe ne mogu direktno kontaktirati te sile, osim uz pomoć čarobnjaka koji takođe ne može učiniti ništa bez nekoga ko će igrati ulogu medijuma za manifestaciju tih sila. S tim u vezi, smatra se da je Hitler bio taj medijum dok je Haushofer igrao ulogu čarobnjaka.

Rauschning:

Čovjek se ne može oduprijeti utisku da je Hitler bio samo jedan medijum. Većinu vremena medijumi provode kao obični, normalni ljudi. Onda iznenada kao da ih nešto obdari nečim što liči na nadljudske moći, što ih tada naglo odvoji od ostatka čovječanstva. Te sile su nešto što se nalazi izvan njihove normalne ličnosti – posjetioci, koji kao da dolaze sa neke druge planete. Kada ih prođe ta njihova kriza, oni onda padaju nazad u svoje mediokritetstvo. Upravo na jedan takav način je i Hitler bio zaposijedan od strane sila koje su bile izvan njega, koje su bile slične demonskim silama za koje je individua po imenu Hitler predstavljala samo jedno privremeno sredstvo za njihovu manifestaciju. Ta mješavina banalnog i nadprirodnog stvarala je jedan nestabilan dualitet kojeg je čovjek mogao primjetiti u njegovom prisustvu.

Strasser:

Slušajući Hitlera čovjek bi mogao pomisliti da se radi o čovjeku koji je u stanju da povede čovječanstvo do slavne pobjede. …kao svjetlost kad se pojavi u nekom tamnom prozoru. Gospodin sa komičnim brčićima preobraća se u arhanđela…Onda taj arhanđel odleti … dok Hitler ostane da sjedi sa svjetlucavim očima i sav u znoju…

Bouchez:

Gledao sam u njegove oči, - to su bile oči jednog medijuma u transu… Ponekad se činilo da se tu pojavljivala i neka ektoplazma; Hitlerovo tijelo kao da je bilo nastanjeno od strane nečega…tečnog. Nakon toga on bi se ponovo skupio i izgledao mal i beznačajan, pa čak i vulgaran. Činio se iscrpljen kao da su mu se baterije ispraznile.

Francois-Poncet:

On je ušao u neku vrstu medijumskog transa. Izraz na njegovom licu bio je ekstatičan.

Taj medijum je nesumnjivo predstavljao ne samo jednog čovjeka, nego jednu grupu, jedan kolektiv sila sličnih nekoj magičnoj termoelektrani. Ono što nam se činilo sigurnim bilo je to da je Hitler bio animiran od strane nečega drugačijeg od onog što je propovjedao; od stane sila i doktrina koje su bile veoma loše koordinirane, bez ikakve sumnje, ali beskonačno mnogo opasnije nego što je bila ona teorija o nacional-socijalizmu …(…)

 

G.W. Bush-medijum?!

Mnogima je poznato da je i G.W.Bush u nekoliko navrata tvrdio da je u direknoj vezi s Bogom, koji mu je lično savjetovao da napadne Irak. Isto tako je poznato da Bush takođe ispunjava sve dijagnostičke kriterijume za psihopatiju (koju je naslijedio od majke Barbare) a s tim u vezi i jedna direktan kontakt sa entitetima sa gornjeg ‘sprata’ koji imaju običaj da se predstavljaju kao bog-bogovi tokom jednog dužeg perioda naše istorije a usput i ‘daunlodiraju’ materijale u glave lokalnih "vidovnjaka" koji se kasnije pretaču u "svete knjige". (Čitaoc slobodno može sam da prosudi, uz pomoć ček-liste objavljene u tekstu Psihopatija i na osnovu podataka iz Starog Zavjeta, da li individua koja nam je tu predstavljena kao Jehova, takođe ispunjava mentalni profil jednog klasičnog psihopate.) Sada samo trebamo zamisliti šta će se desiti ukoliko "bog" prišapne Bušu da zbriše sa lica zemlje neke države i narode uz pomoć nuklearnog oružja!?! Trebamo li napominjati da ova individua danas ima na raspolaganju najveći vojni arsenal na planeti, kao i najmoćnije tajne službe!

Šta da kažemo o još jednom iz plejade današnjih "čarobnjaka", izraelskom predsjedniku Arijelu Šaronu, nakon ovih njegovih obećanja uoči izbora na kojima je pobjedio:

"Ukoliko ja postanem predsjednik, ja ću zbrisati sve Arape, ubiti svako palestinsko novorođenče i nožem razrezati stomak svake žene koja ostane trudna s Arapom. Tim psima ne treba dozvoliti da se približe božjim izabranicima." Ariel Sharon

"Masovno uništavanje Arapa i njihovo ubijanje je jedini način kako treba s njima postupati. Između nas i Arapa neće biti nikakvog mira jer je naša budućnost zasnovana na njihovom uništenju." Ariel Sharon

"Moć Izraela leži u okupaciji arapskih zemalja i istjeravenju Arapa napolje. Mi moramo likvidirati njih jednog po jednog na takav način da oni to ni ne osjete."! Ariel Sharon

"Dajte mi vlast samo nakratko i ja ću vam pokazati kako se postupa s Arapima" Ariel Sharon

***

Oni koji su usljed ove sveopšte kampanje ispiranja mozga ostali imalo sabrani i proučili npr. stvarnu pozadinu napada na STC, mogli su primjetiti da je tu Mossad odigrao jednu veoma značajnu ulogu. Napominjemo da se ova veoma moćna organizacija već odavno nalazi pod komandom gorenavede individue koja ispunjava sve kriterijume psihopatije.

Tony Blair…?! Isto tako…

Ovdje moramo napomenuti da ove individue imaju pod svojom kontrolom najmoćnije armije i tajne službe. Takođe, moramo uzeti u obzir činjenicu da se ove čarobnjaci-psihopate okružuju sebi sličnima kad zauzmu pozicije vlasti. (Pogledaj tekst: Psihopatija i politika)

[U vezi s ovom temom možda bi trebalo bi uzeti u obzir i ono što je rečeno u tekstu: Geneza.]

***

Autori knjige The Morning of the Magicians, Pauwels i Bergier takođe zaključuju: "Mi nismo toliko naivni da objašnjavamo našu istoriju samo sa aspekta tajnih društava. Ono što vidimo, to je da je sve to povezano i da je s dolaskom Nacizma došao i jedan "drugi svijet" koji je određeno vrijeme vladao nama. Taj svijet je bio poražen, ali on nije mrtav, ni na Rajni a ni drugdje. A u vezi toga nema ništa toliko alarmantno: jedino što je alarmantno, to je naša ignorancija." (S obzirom na to da je ova knjiga objavljena još 1969. godine, šta bi onda mogli danas reći?!)

***

Pitanje je da li su su te individue stvarno nesvjesne koje to sile oni ovdje predstavljaju:

(ritualni ceremonijal američke elite u mjestu Bohemian Grove)

 

Čini se da je Bratsvo Zmije ili Iluminati još uvijek živo i zdravo!? (malo više - ovdje)

***

Znači, na jednom banalnom primjeru kao što je bilo ono nedavno krvoproliće na području bivše Jugoslavije, može se reći da "kolač" ima dva aspekta. Jedan je onaj njegov dio koji ide OPS silama u 4D u smislu emocionalne energije koju adamički dio populacije (ljudi sa individualnom dušom) emituje kad je izmanipulisan da učestvuje u ratu, onda neki aspekti manipulacije tijela ljudi "nestalih" u ratu, za druge potrebe 4D OPS sila (što je napomenuto - ovdje) a nadalje postoji i onaj materijalni dio kolača koji se dijeli među "3D-lešinarima", odnosno, onima koji su doprinjeli manipulaciji sukoba na našoj ravni postojanja. Oni takođe imaju svoju hijerarhiju. Znači, oni sa vrha 3D OPS piramide dobijaju najveće koncesije u smislu preuzimanja ratnog plijena, odnosno, kontrole nad značajnijim dijelom politike, industrije i infrastrukture jedne države. Oni se većinom nalaze izvan nje. Ostatak kolača se dijeli među lokalnim političarima, biznismenima itd. (mahom psihopatama), prema njihovom nivou i zaslugama. I tako, odozgo, prema dole.

Naravno, s obzirom da su medija takođe pod njihovom kontrolom, sve ovo je vrlo lijepo zataškano i "racionalizovano". Tako, oni uzimaju sada i ovdje, uživaju u plodovima svoga posla sada i ovdje i u skladu sa svojom prirodom, dok se preživjelom, osakaćenom i napaćenom narodu pričaju bajke o "lijepoj budućnosti" koja se uvijek nalazi tu negdje na pragu i samo što nije stigla, ali ona kao po nekom pravilu - nikada ne stiže.

A narod…on se – nada. Čovjeku nikako da padne na pamet da od nade nema ništa, ukoliko sam ne preuzme svoju sudbinu u svoje ruke a ne da pušta druge da oni odlučuju o njegovoj sudbini.

Oni koji su do sada uspjeli da stvore kakvu takvu sliku o tome kako bi mogao da izgleda mentalni sklop individua koje odlučuju o njihovoj sudbini, ukoliko ne poduzmu ništa u smislu svog vlastitog oslobođenja, onda se može reći da se oni svjesno i dobrovoljno prepuštaju na milost i nemilost tih entiteta. Oni se odriču svoje slobodne volje i prepuštaju drugima da njome raspolažu. To povlači i određene konsekvence.

Istovremeno, trebalo bi biti jasno da su ti entiteti stvarno toliko svemogući, onda se ni ova operacija masovne kontrole i manipulacije ljudskih bića ne bi obavljala u tolikoj tajnosti. Oni se ipak nečega boje? Šta li bi to moglo biti?!?

U kontekstu teksta Viteški Pohod, moramo se podsjetiti na sljedeće:

"To onda uspostavlja "kružne tokove povratne sprege," kako je već prije pomenuto. Tako organska jedinka, "inficirana" materijalnim/mehaničkim načinom gledanja, počinje da se ponaša onako kako joj taj Misaoni Centar diktira, što nadalje izaziva istovijetnu prirodu samog djelovanja te organske jedinke. Zbog činjenice da bilo koja pod-jedinka Misaonog centra ne-bitka može da se poveže sa milionima organskih jedinki u trećem denzitetu, svaka od njih može da bude aktivirana pojedinačno, ili one mogu biti aktivirane kao jedna grupa, kako bi se sprovele određene namjere Vrhovnih Gospodara Entropije, koji predstavljaju jednu “veću" pod-jedinku Misaonog Centra Ne-bitka."

Hmm, nije li to suština cijele ove ‘magije’?! Možda bi već mogli napraviti kakvu takvu sliku objektivnih zbivanja.

Na kraju, ovaj vremenski period karakterističan je po tome što istina o manipulaciji čovjekove svijesti od strane ‘entropičnih sila s gornjeg sprata’ polako izbija napolje. Realnost se možda ne može drastično promijeniti na bolje u jednoj 3D OPS oblasti postojanja, niti se zli i materijalno orjentisani ljudi mogu ili trebaju mijenjati. Suština nečijeg bića je - suština nečijeg bića. Škorpiju ne možemo niti trebamo pokušavati prevaspitavati da se ne ponaša onako kako se ponaša jer je njeno ponašanje u skladu sa prirodnom suštinom njenog bića. Međutim, ono što nam može pomoći da se zaštitimo od nje, to je – znanje. Kad je dovoljno dobro proučimo, mi ćemo postati svjesni svih aspekata tog stvorenja, te kao takvi nećemo doći u situaciju da joj dozvolimo da nam nanese zlo.

Sada je razlika u tome što ona adamična komponenta čovječanstva, tj. ljudi sa individualnom dušom, polako počinju da se bude, te tako postaju bivati svjesni da postoje i druge opcije, da ne moraju učestvovati u ovom barbarizmu kosmičkih proporcija, da ne moraju isključivo služiti kao baterije za entitete sa vrha piramide, da postoje i drugi realiteti, drugi izbori i potencijali od onih koje im nude ove entropične sile mraka. Zajedno s tim znanjem dolazi do izražaja i potencijal naše slobodne volje, odnosno, njenog pravilnog korištenja.

***

Tako stižemo i do pojma psihopatije koju smo malo detaljnije obradili na drugom mjestu a ovdje ćemo samo napomenuti da nekih 4% ljudske populacije boluje od ovog mentalnog poremećaja koji se karakteriše - potpunim odsustvom savjesti i jednom opsesivnom potrebom za nametanjem svoje volje drugima kako bi ih kontrolisali. Takođe, možemo reći da se kod njih radi i o jednom nedostatku - duše. Na osnovu prethodnog materijala, mogli smo primjetiti da su psihopate oni koji su najpogodniji za manipulaciju od strane sila sa gornjeg ‘sprata’ i da se oni koriste kao njihova "produžena ruka". [Napomena: postoje neke indikacije da su ljudi koji duže koriste antidepresive SSRI tipa, kao što su Prozac (fluorexine), Luvox, Zoloft, Paxil itd. takođe veoma podložni direktnoj manipulaciji od strane ovih sila.]

Problem je takođe u tome što je mnogo više ljudi prijemčivo za psiho-patološki materijal koje psihopate plasiraju u direktnoj interakciji ili preko medija, tako da nakon određenog vremena, usljed dejstva tog materijala na psihu normalnog čovjeka, njegovo rezonovanje i ponašanje se mijenja te on počinje pokazivati simptome karakteristične za to oboljenje. Tako, normalan čovjek uskoro postaje "zaražen" ili "začaran," metaforično rečeno. Danas ovi "čarobnjaci" sprovode jednu opsežnu operaciju "psihopatizacije" čovječanstva. (Pogledaj knjigu Politička ponerologija, A. Lobaczewskog, koja je u međuvremenu prevedena i može se naći - ovdje)

***

Dakle, ovdje imamo čarobnjake-psihopate, koji uveliko upravljaju životom na ovoj planeti onako kako im njihovi gospodari nalažu. Suština cijele ‘čarolije’ je u tome da se ljudsko biće na ovaj ili onaj način drži u jednom stanju transa, da ga se manipuliše na bezbroj načina a da ono svega toga ne bude svjesno. Između ostalog, ovi “čarobnjaci" nas uvlače u manje ili veće međusobne sukobe u kojim se mi oslobađamo veliku emotivnu energiju kojom se njihovi mentori hrane.

Psihopate, kao ljude ne možemo promijeniti jer se kod njih radi o potpunom nedostatku savjesti. Mnogi pretpostavljaju da svi ljudi imaju savjest i što bi se reklo, - normalna ljudska osjećanja, međutim, to je jedna velika zabluda. Bez obzira na sve zločine koje počinjavaju u svoje lično ime ili ime njihovih ‘nebeskih’ gospodara, psihopate veoma mirno spavaju. Njih savjest ne može da grize, jer je – nemaju, a svoje postupke su u stanju uvijek racionalizovati jer ionako ne postoji ništa što se ne može "racionalizovati".

Što se ‘vrhovnih gospodara’ tiče, oni su danas poznati i kao ‘vanzemaljci’, mada taj termin nije baš najprecizniji. Naravno, vanzemaljce uvijek vežemo i sa NLO-ima. Da li bi nas onda trebalo čuditi to što je William Bramley, pručavajući međuljudske sukobe kroz istoriju čovječanstva, na kraju stigao do sličnih zaključaka, mada je on u svom istraživanju krenuo drugim putem:

Bramley:

"Kad sam prvi put počeo istraživati porijeklo i uzroke međuljudskih sukoba, sigurno poslednja stvar koja mi je mogla pasti na pamet bili su neidentifikovani leteći objekti, bolje poznati kao NLO-i..."

Kasnije on kaže kako je evidentno da je u mnogim sukobima između dvije grupe ljudi, jedna treća strana uvijek igrala značajnu ulogu (Makijaveli), pa dodaje:

"Zaintrigiran tim konceptom, odlučio sam se da izvedem jednu studiju kako bih odredio koliko je taj faktor treće strane bio bitan u ljudskoj istoriji. Želio sam da otkrijem da li postoji išta zajedničko između tih uticaja treće strane, kroz našu istoriju. Ja sam se nadao kako će ta moja studija ponuditi neke dodatne uvide u vezi toga kako i sa čije strane je naša istorija krojena....Ono što je proizašlo iz ovog skromnog cilja, bila je jedna od najnevjerovatnijih odiseja koje sam ikada poduzeo. Moja istraga krivudala je kroz jedan kompleksan labirint satkan od značajnih činjenica, zapanjujućih teorija i svega između toga.
Što sam dublje kopao, jedna zajednička nit počela je sve više i više da se odmotava.
Na moju žalost, ta nit je bila toliko bizarna da sam dva puta morao da prekidam ovo svoje istraživanje, jer mi se sve to zgadilo. Kada sam razmišljao o toj neprilici u koju sam zapao, shvatio sam nešto veoma bitno:
Racionalni umovi imaju tendenciju da traže racionalne uzroke kako bi objasnili ljudske probleme.
Što sam dublje kopao, dolazio sam sve više i više na ideju da bi uzroci nekih problema čovječanstva mogli da potiču iz nekih najbizarnijih realiteta, koji se mogu zamisliti.
Iz razloga što ti realiteti nisu zvanično priznati, a pogotovo razumljivi, njima se niko ni ne bavi.
Kao rezultat toga, problemi koji potiču iz tih realiteta se veoma rijetko rješavaju, te tako se čini da svijet srlja iz jedne katastrofe u drugu.
Moram da priznam da prije nego što sam počeo sa svojim istraživanjem, već sam imao neke predrasude o tome šta ću najvjerovatnije otkriti: - profit, kao glavni razlog za onu zajedničku nit koja povezuje te razne uticaje treće strane kroz istoriju nasilja između ljudskih bića.
Umjesto toga, ono na šta sam naišao, bili su NLO-i. Nije postojalo ništa što sam manje želio".
[the Gods of Eden, W. Bramley]

***

I na kraju, ono što obično podrazumijevamo pod magijom možda i nije baš neka magija. Štaviše, slobodno se može reći da magija ni ne postoji u onom smislu u kome se ona prezentira u našoj oblasti postojanja. Ono što postoji, to je - mentalna manipulacija ljudskih bića, individualna i masovna - a ona će trajati sve dotle dok mi ne proširimo svoju svijest do tačke kada ćemo postati imuni na nju, odnosno, sposobni da se odlučno i svjesno suprostavimo ovoj vrsti mentalne i fizičke manipulacije. Tada ćemo, uz pomoć istinskog Znanja, moći i da interpretiramo ono što danas smatramo "čudima" ili "fenomenima". Ako se može za nekoga reći da je "začaran," onda to znači da on nije koristio svoj mozak na optimalan način ili ga nije koristio nikako. Da bi čovjek bio žrtva, uslov je da on bude u određenom stanju svijesti, tj. nesvijesti. Tako dolazimo do onoga da: ‘oni sa mentalitetom žrtve imaju i realitet žrtve’. Oni koji ignorišu objektivnu realnost jer pod njome smatraju svoje lične iluzije, biće odgovorni za sve konsekvence koje proizađu iz takvog njihovog odnosa prema životu, bez obzira na to što su te iluzije u njihovu svijest mahom instalirali drugi.

Ukoliko i nismo u stanju da vidimo njihove mentore, današnje čarobnjake možemo prilično lako otkriti na osnovu simptoma - psihopatije. Danas postoje prilično pouzdane metode za dijagnostiku tog mentalnog poremećaja. Na osnovu njih, mi možemo spriječiti te individue da zauzimaju ključne pozicije u društvu s kojih mogu neometano nanositi zlo normalnim ljudskim bićima. S tim u vezi, sada je možda i poslednji čas da se oslobodimo "čarolije" kojom su nas ove individue začarale, probudimo se iz ovog transa i poduzmemo nešto u smislu spasavanja ako ne čovječanstva, onda bar sebe, - dok za tako nešto ne bude kasno.

Ljudska duša, savjest i istinsko znanje sasvim su dovoljni da se ovim individuama stane na put kako bi se spriječilo potpuno porobljavanje i uništavanje čovječanstva. Oni dušu nemaju, pa nemaju ni savjesti, te se tako razlikuju od nas i mi ih ne možemo ih smatrati istinskim ljudskim bićima, mada oni, na prvi pogled, tako izgledaju. (Isto tako, postoje neke indikacije da oni od nas, koji imaju dušu a ne koriste je, mogu lako ostati bez nje.)

Ove individue su nas tokom naše istorije podijelile na stotine kategorija kako bi nas lakše uvlačili u međusobne sukobe i odvukli nam pažnju sa činjenice da na ovoj planeti postoje samo dvije grupe ljudi, oni sa savješću i oni - bez nje, (ili - oni sa dušom i - oni bez nje). Prisustvo duše u čovjeku je možda malo teže za ustanoviti, ali odsustvo savjesti se može lako odrediti.

Uostalom, pored duše, savjest je ono što nas čini istinskim ljudskim bićima i po čemu se razlikujemo od ovih sila mraka. Doduše, savjest i duša se nalaze u jednoj uskoj vezi.

Čini se da dolazi i vrijeme za onaj konačni obračun, te bi stoga bilo veoma uputno da se što prije probudimo jer čovjek koji spava ne može pomoći ni se sebi ni drugima.

 

Kraj

 

 

Napomena: Prije nekih 6 godina Alex Jones je uspjeo tajno da snimi satanistički ritual američke elite kojem je prisustvovalo preko 1500 njih, u mjestu Bohemian Grove. Taj video možete vidjeti ovdje:

http://www.prisonplanet.com/120603darksecrets.html 

Bitno je naglasiti da ova "elita" redovno održava te svoje satanističke rituale po cijelom svijetu, dok mi spavamo i ništa ne poduzimamo u vezi toga. Mnogima je sigurno poznat podatak da je ista ta elita imala velikog udjela u organizaciji rata na Balkanu, njegovom raspirivanju i održavanju (naravno, uz svesrdnu pomoć lokalnih psihopata), kao i u pljački prirodnih bogastava s tog područja uz pomoć njihovih "multinacionalnih korporacija".

Tekstovi – Psihopatija i Politika; i Organski Portali su takođe u uskoj vezi s ovom temom, te mogu pomoći čitaocu da stvori jednu potpuniju sliku.

 


Metafizika

Planeta

Prva Strana Vebsajta