G a l a k s i j a. c o m

Orgonski Topovi

 

 

 

04 - 2005

 

 Čini se da su očaj i osjećaj bespomoćnosti zbog neprestanog raspršivanja određenih hemijskih supstanci iz vazduha širom ove planete (kemtrejls) bili razlog zašto su neki od nas posegnuli za onim što je ostalo od istraživačkih radova velikog austrijskog naučnika Wilchelma Reicha na području orgona (većina njegovih knjiga je spaljena od strane njemačkih nacista i američke vlade a on je "umro od infarkta" u zatvoru u SAD, neposredno prije nego što je trebao biti pušten na slobodu).

  Orgonska energija koju neki nazivaju i životnom silom, za sada još uvijek nije priznata od strane zvanične nauke. Međutim, to nimalo ne smeta onima koji ovu energiju danas koriste u pozitivne svrhe, kako za odbranu od kemtrejlsa tako i za neutralizaciju efekata namjernog izazivanja suše na mnogim područjima ove planete, od strane entiteta koji se igraju bogova u našoj oblasti postojanja. O korištenju ove energije za pokretanje motora, već smo pisali ovdje. Vilhelm Rajh je takođe zaslužio da se nešto više kaže o njemu i to ćemo učiniti u jednom od sljedećih članaka.

  Orgon, kao energija, može se primjenjivati i na mnogim drugim područjima, međutim, kontrolorima realnosti u kojoj živimo nije u interesu da znanje o toj energiji bude svima pristupačno.

  W. Reich je označavao orgon kao seksualnu životnu silu koja se se može skupljati, usmjeravati, apsorbovati, proizvoditi i preusmjeravati od strane svjesnih bića ili orgonskih uređaja. Radi se o jednoj arhetipskoj stvaralačkoj energiji koja se može manifestovati na mnoge načine, od psiholoških do fizičkih.

  Orgon normalno protiče kroz duhovno zdrave ljude, karakteriše zdravu seksualnost, vitalnost, kreativnost i dinamiku. U našoj prirodnoj okolini, ekosistemi bogati orgonom odišu životom i bujnošću.

Fizički, orgon je asociran sa negativnim jonima, negentropičnim (samo-organizovanim) sistemima, područjima niskog atmosferskog pritiska, vodenom parom, i plavim jonskim sjajem (nebesko plavetnilo).

  Jedna od važnih osobina orgona je njegov veliki afinitet za vodu, tako da voda može apsorbovati i proizvoditi orgon. Druga njegova bitna karakteristika je ta što on ima tendenciju da se kreće od polja niske koncentracije prema poljima visoke koncentracije.

Stajaća voda se ponaša kao spužva ili kondenzator za orgonsku energiju. Ona apsorbuje niže koncentracije orgona iz objekata ili bića koja se nalaze u njenoj blizini. Ukoliko voda dođe u kontakt sa nekim objektom koji ima veću koncentraciju orgona, ona će "istresti" u njega svoju orgonsku energiju.

Voda koja se turbulentno kreće, pogotovo spiralno, usljed nonlineranih dinamičkih uslova koji se tom prilikom stvaraju, upija u sebe velike količine orgona.

  Druga metoda skupljanja orgona je pomoću orgonskih akumlatora. To mogu biti kutije, pokrivači ili jastuci koji su napravljeni od naizmjeničnih slojeva npr. čelične vune i pamuka. Takva jedna konfiguracija može da proizvodi ili upija orgon, međutim, kad se jedan takav akumlator jednom zasiti ili se iz njega iscrpi energija, onda on ne može efektivno da funkcioniše sve dok se ponovo na isprazni ili napuni, obično tako što se stavi negdje u blizinu vode, na svjež zrak ili sunčevu svjetlost.

  Orgonsku energiju nije lako blokirati uz pomoć kojekakvih metalnih zidova, plastike ili stakla. Međutim, neke geometrijske figure kao što su cilindri, kupe, piramide itd. imaju sposobnost da usmjeravaju i preusmjeravaju orgonsku energiju.

  Orgonski topovi su uređaji koji mijenjaju koncentraciju orgona u atmosferi. Iz razloga što je jako orgonsko polje uvijek u vezi sa gustim koncentracijama vodene pare, promjenom nivoa orgona mijenja se i distribucije kondenzovne vodene pare, tj. oblaka. Orgon se smatra proto-metereološkom "supstancom" jer on prethodi vidljivim vremenskim prilikama.

  Uz pomoć orgonskih topova moguće je  mijenjati vremenske prilike, zaustavljati ili izazivati kišu, ovisno o tome koje se metode koriste. Uzimajući etiku u obzir,  uspostavljanje normalne ravnoteže u atmosferi bi trebao biti stvari cilj svih onih koji se bave ovom vrstom posla. Moramo uzeti u obzir da se ta ravnoteža na mnogim područjima naše planete namjerno narušava od strane onih koji imaju svoje vlastite razloge za to.

  Kao jedan od primjera narušavanja ravnoteže u atmosferi možemo navesti posljedice bombardovanja Srbije kojekakvim "grafitnim" ili "elektro-magnetnim" bombama, kada je "vještačka" suša zavladala u mnogim njenim područjima, a boja neba je više vukla na sivu nego na plavu. (Čini se da je to posljedica prekomjernog stvaranja i nagomilavanja tzv.  DOR-a, - negativnog oblika orgonske energije).  Evidentno je bilo da su klimatski uslovi bili promijenjeni. Drugi primjer je izazivanje vještačkih suša kao posljedica kemtrejlsa. Čini se da barijum, kao jedna od glavnih komponenata tih mlaznica, u obliku barijum oksida ima zadatak da apsorbuje vlagu iz atmosfere i tako spriječi njenu kondenzaciju. Nakon intezivnog raspršivanja kemetrejlsa, područja koja su time bila zahvaćena obično su počela da pate od suše. Međutim, čini se da je to samo jedna od posljedica zaprašivanja, jer neki istraživači su pronašli preko 360 različitih materija i mikroorganizama u tom «materijalu koji pada s neba». O kojim se hemijskim materijama i mehanizmu njihovog djelovanja ovdje radi, još uvijek nije sasvim poznato, mada je poznato to da se uz pomoć orgonskih topova ove "vještačke mlaznice" mogu "očistiti" s neba i tako uspostaviti ravnoteža u atmosferi.

  Ovdje ćemo navesti samo dvije vrste orgonskih topova. Prva je veoma jednostavna, dok druga predstavlja modifikaciju topova koje je svojevremeno konstruisao W. Reich.

 

Orgonski top na vodu

  Da bi se ovaj top napravio potrebno je nabaviti sulunare za peći dužine 1.5 - 3 metra. Na dnu je potrebno napraviti jednu komoru, za šta se može koristiti jedan metalni "T-profil" koji se montira na njegovo dno i koji bi trebalo zatvoriti sa strana plastičnim poklopcima. Potrebno je imati izvor vode u blizini u smislu slavine i crijevo kojim će se voda dovesti do topa.  Na komori se naprave dvije rupe, jedna je od njih je za crijevo koje dovodi vodu na čijem kraju bi trebao biti tzv. raspršivač, čiji je zadatak da raspršava vodu u obliku spreja unutar komore.Takvi plastični uređaji se često koriste kod zaljevanja vrtova. Druga rupa na komori služi kao drenaža, kako bi se voda izvela napolje iz komore, odnosno, obezbjedio stalni protok. (pogledaj sliku)

 

  Dužina i širina cijevi/sulunara može da varira. Što je duža cijev, to se na veću daljinu postižu efekti. (Preporučuje se dužina 1.5m – 3m.)

U vezi toga šta se u stvari događa i kakav je mehanizam djelovanja ovih topova prilikom modifikacije vremenskih prilika postoji više teorija u koje sada nećemo dublje ulaziti. (Pogledaj linkove na kraju teksta)

  Dok modifikacija vremenskih prilika zahtijeva malo više znanja, dotle za razbijanje kemtrejlsa dovoljno je samo usmjeriti ovaj top prema njima. 

  Orgonski top (Don Croft verzija)

  Don Croft je napravio jednu verziju topa koja, navodno, takođe daje dobre rezultate. On tvrdi da orgonski topovi u stvari djeluju tako što upijaju DOR i pretvaraju ga u orgonsku energiju. DOR je negativni oblik orgonske energije, nastao njenom zloupotrebom, odnosno, izlaganjem štetnim uticajima; tako je njegova koncentracija veoma velika oko atomskih nuklearnih centrala, odašiljača za TV, radio i mobilnu telefoniju, i raznih industrijskih postrojenja.

Dijelovi:

Plastična kanta - 9x9 inča (4 galona)

Bakarne cijevi - 6 komada, dužine oko 1.8 m i promjera oko 2.5 cm

Kristali – 6 kvarcnih kristala dužine oko 5 cm; oni se mogu zaljepiti u komadiće baštenskog crijeva za vodu širine 1.9 – 2 cm a onda u bakarne kapice. To se onda instalira na donji dio bakarne cijevi; vrhovi kristala trebaju biti usmjereni prema gore.

Metalna pljevina – obično se može nabaviti u nekoj metalostrugarskoj radionici. Aluminijska, bakarna ili čelična piljevina najbolje odgovaraju.

Iverica – Matrica br. 1; za osnovu se koristi obično iverica debljine oko 2 cm u kojoj se izbuše rupe u koje se fiksiraju cijevi (ona strana sa kapicama i kristalima)

Matrica 2; Ovo je privremena matrica koja se koristi samo da bi održala pravilan razmak između cijevi dok se ulijeva smola u kantu. Ona bi trebala da naliježe na unutrašnje zidove kante a sa strane se ostavi dovoljno mjesta kako bi se mogli uvući prsti. Ta matrica bi trebala držati cijevi na okupu u pravilnom razmaku dok se ne stvrdne druga kantica smole. (Pogledaj šemu)

Matrica 3; Ovo je kružni graničnik koji se postavlja na vrh topa, kako bi fiksirao cijevi i tako olakšao manipulaciju njime.

  Matrica se može daunlodirati ovdje (PDF format)

Smola, - postoji više vrsta smole koja odgovara. Može se koristiti poliesterska smola koju neki koriste za krpljenje čamaca od fiberglasa; (na zapadnom tržištu se naziva polyester resin), epoksin (epoxy) itd. Te smole dolaze zajedno sa sredsvom za njihovo stvrdnjivanje, tako da se mora paziti prilikom miješanja i zaljevanja. Ta masa se relativno brzo stvrdne i dobija kristalnu strukturu. Najbolji omjer između metalne piljevine i smole je 50% - 50%.

Prva faza – umiješaj dovoljno smole i stvrdnjivaća da bi se napunilo dno kante, nivo smole bi trebao biti 2.5 cm od dna. U to bi trebalo umiješati metalne parčiće tako da odnos između smole i metala bude oko pola pola, a nivo da ostane ravnomjeran i koliko je moguće gladak. Prije nego što se smola potpuno stvrdne, stavi matricu br.1. Nju ne treba gurati na silu ka dnu kante, ona treba samo da nalegne na smolu-metal tj. da ostane na oko 2.5 cm iznad dna. Onda se stave cijevi u rupe na matrici br.1 a odozgo se stave i matrice 2 i 3, kako bi se održavao pravilan razmak i paralelnost između cijevi. 

Druga faza - nakon toga se doda metalna piljevina i uspe oko dvije litre smole kojoj se prethodno dodao stvrdnjivač, to se promiješa kako bi se ravnomijerno raspodijelilo a onda se spusti matrica br. 2 te uz pomoć nje i matrice br. 3 se fiksiraju cijevi dok se masa ne stvrdne. 

Treća faza - matrica br. 2 se odstrani i ulije ostatak metalne piljevine i smole tako da njen nivo dođe do oko 1 cm ispod ruba kante. Matrica br. 3 se ostavi na vrhu. Na kraju treba sačekati da se smola dobro stvrdne.

Napomena: ponekad je potrebno par dana da ovaj top "proradi".

Bakarne cijevi se mogu sastojati iz više dijelova radi lakšeg transporta orgonskog topa. Tada se moraju koristiti bakarni «zglobovi» kako bi se dijelovi tih cijevi lako povezali. (Pogledaj slike)

Prema iskustvima mnogih, orgonski topovi "čiste" i smog u zagađenim područjima.

Bitno je napomenuti da je još W. Reich svojevremeno tvrdio da NLO-i postaju vidljivi kad se nađu u orgonskom snopu ovih topova, a isto to tvrde i mnogi koji danas upotrebljavaju ove sprave. (Tek toliko, da ne bi bilo iznenađenja.)

Ova vrsta topova ne mora se posebno okretati u pravcu kemtrejlsa ili smoga, dovoljno ih je ostaviti u vertilalnom položaju i oni će očistiti područje prečnika od oko 70km.

 

orgonski top

Sveta Ručna Bomba – SRB ili HHG (Holi Hand Grenade) 

  To su mali orgonski generatori koji se koriste za neutralizaciju tzv. negativne energije, odnosno, DOR-a i njegovo pretvaranje u orgon. SRB se sastoje od 5 duguljastih kvarcnih kristala dužine oko 2-2.5 cm, metalne piljevine i smole.

Oni se prave tako što se model u obliku kupe ili piramide okrene naopako, u njega se prvo uspe malo metalne piljevine a onda se zalije malo smole i jedan kvarcini kristal se fiksira vertikalno (on tako ostaje vertikalno usmjeren u vrhu kupe). Onda se ostatak kalupa napuni metalnom piljevinom skoro do vrha pa se opet ulije smola. Na kraju se postave 4 ostala kristala vodoravno (kao na kompasu, «četiri strane svijeta») i oni se zaliju smolom.

SRG navodno mnogo bolje djeluju ukoliko se u model ubaci prvo jedna spirala od bakarne žice i po mogućnosti tako da naliježe na unutrašnje rubove modela. Nju bi trebalo namotavati odozdo prema gore u pravcu kazaljke na satu. Isto tako, u SRG se mogu stavljati i drugi kristali kao što su magnetit, ametist itd. Navodno, što je više kristala djelovanje je bolje. Takođe, neki tvrde da SRG bolje djeluje kad se nalazi na zemlji.

 

SRB

Razbijači Tornjeva - RT ili TB (Tower Busters) 

  Prave se slično kao i SRB, samo što se koristi jedan kvarcni kristal u sredini. Oni takođe, navodno, imaju sposobnost da neutrališu štetna energetska polja koja emituju tornjevi za mobilnu telefoniju itd. Dovoljno ih je ostaviti na nekoliko destina metara od njih.

  (Prema iskustvima nekih, kada se SRG ili RT ubace u šupljinu štangi od saobraćajnih znakova, onda one takođe počinju da djeluju kao orgonski topovi.)

 RT

Bez obzira što se sve ovo može "normalnom" čovjeku činiti kao sci-fi, čini se da ove sprave mijenjaju odnos između pozitivne i negativne energije u našoj okolini.

Mnogi od onih koji rade sa orgonom tvrde da ovakve sprave pospješuju rast biljaka u baštama a takođe imaju pozitivan efekat na zdravlje čovjeka.

Praktično dejstvo orgonski topova se najbolje očituje na kemtrejlsima. Na ovim slikama dolje vidimo jednu «nebesku čistačicu» koja uz pomoć jedne od verzija orgonskog topa čisti nebo od kemtrejlsa.

 Kako vidimo i ne vidimo, dok velika većina nas spava i ne vidi dalje od vlastitog nosa, neki ipak obraćaju pažnju na objektivnu realnost i poduzimaju određene mjere kako bi spriječili ili neutralisali dejstvovanje onih koji nam zlo misle i zlo čine.   

 

   ~***~

Onima koji dobro stoje sa engleskim, preporučujemo da potraže na ovu temu nešto više informacija na internetu (Google: cloudbusters, chembusters)

 http://www.rexresearch.com/reich/1core.htm , http://www.metatech.org/cloudbuster_&_orgone_generator.html

U vezi teorija mehanizma djelovanja kod modifikacije klime:

 http://www.montalk.net/science/73/cloudbusting-resources

forumi: 

http://groups.yahoo.com/group/cloudbusters/

http://www.ethericwarriors.com/


Metafizika

Planeta

Prva Strana Vebsajta