G a l a k s i j a. c o m

Protokoli Sionskih Mudraca

 

(Iluminati Protokoli)

 

Protokol 22

 

Tajna budućnosti. Mnogovjekovno zlo kao osnova budućeg dobra. Oreol vlasti i mističko klanjaje njoj.

 

            U svemu što sam vam do sada izložio ja sam se brižljivo starao da vam naslikam tajnu svega što se dešava - što je bilo i što je sada - što juri u bujicu velikih događaja koji dolaze i već su u bliskoj budućnosti, tajnu zakona naših odnosa prema Gojama i finansijskim operacijama. O toj temi ostaje mi još samo malo da dodam.

  U našim je rukama najveća savremena sila - zlato; za dva dana mi ga možemo iz naših čuvarnica i skladišta uzeti u kolikoj hoćete količini...

    Zar još treba dokazivati da je naša vladavina predodređena samim Bogom?!... Zar takvim bogatstvom mi nećemo dokazati da je sve ono zlo, koje smo tolike vijekove bili primorani da činimo, na kraju krajeva poslužilo istinskom dobru - dovođenju svega u red?... Pa i po cijenu izvjesnog nasilja, on će biti uveden. Mi ćemo umjeti da dokažemo da smo dobrotvori koji smo vratili namučenoj i iskidanoj zemlji istinsko dobro i slobodu ličnosti, kojoj ćemo dati da se koristi spokojstvom, mirom, dostojanstvom odnosa, pod uslovom, naravno, da se poštuju i čuvaju zakoni koje smo ustanovili. Uz to mi ćemo razjasniti da se sloboda ne satoji u raspuštenosti i razuzdanosti, kao što se isto tako dostojanstvo i snaga čovjeka ne sastoji u svačijem pravu da proklamuje razorne principe na formu slobode savjesti, jednakosti i njima sličnih: da se sloboda ličnosti nikako ne sastoji u pravu uzbuđivanja sebe i drugih bezobraznim oratorstvom pred neuređenim ruljama i skupovima, već da se istinska sloboda sastoji u neprikosnovenosti ličnosti, koja često i ispravno vrši i poštuje sve zakone opšteg života, da se čovječansko dostojanstvo sastoji u svijesti o svojim pravima i u isto vrijeme o svojoj bespravnosti, a ne samo u stalnom fantaziranju u temi svoga - Ja.

  Naša će vlast biti slavna, jer će biti moćna, upravljaće i rukovodiće, a neće hramati za vođama i oratorima, koji izbacuju bezumne riječi nazivajući ih velikim principima, a koje govoreći po savjesti, nisu ništa drugo do utopija...

 Naša će vlast biti organizator reda u kome se sastoji sva sreća ljudi. Oreol ove vlasti uliće svima mistično klanjanje njoj i strahopoštovanje svih naroda pred njom. Istinska sila ne popušta ni u  kakvom pravu, čak ni u božanskom: niko ne smije pristupiti k njoj da joj oduzme makar i djelić njene moći.

 

 

 

PROTOKOL 23


  Prva strana vebsajta