Čudnije od Fantazije

 

Poglavlje 12

 

 

KO JE POKRIVAO SEPTEMBARSKU OPERACIJU?

 

Dvadesetšestog oktobra, 1999, poznati golf igrač Payne Stewart ukrcao se u svoj privatni džet avion u Floridi i  poletio prema Teksasu. Vrlo kratko nakon uzletanja, Stewart-ov avion je naglo skrenuo s kursa i uputio se prema sjeveroistoku. Svaki kontakt sa kontrolom letenja bio je izgubljen. Za samo petnaest minuta nakon što je  skrenuo s kursa ovaj avion je bio presretnut od strane američkih vojnih lovačkih aviona. Svi putnici u avionu vjerovatno su bili mrtvi usljed naglog gubitka pritiska. Ovi lovački avioni pripadali su NORAD-u, grani američkih vazduhoplovnih snaga koja je zadužena za osmatranje i odbranu američkog zračnog prostora 24 sata na dan. NORAD posjeduje širok spektar radarskih sistema i lovačke avione koji su u stalnoj pripravnosti za slučaj bilo kakve krize, odnosno ugrožavanja američkog zračnog prostora. Ovi lovci su pratili Stewart-ov avion sve dok se on nije srušio, kada je ostao bez goriva. Ova brza reakcija i preciznost s kojom je NORAD presreo i pratio Stewart-ov džet je upravo ono što se i očekivalo od najveće vojne sile u svetskoj istoriji. (1)

Međutim, 11/09/2001, od NORAD-ovih aviona nije bilo ni traga ni glasa. Kako je moguće da je zračni prostor između Bostona i  Washington-a, područje koje se može nazvati političkim i ekonomskim srcem nacije, ostalo kompletno nezaštićeno? Drugi avion, koji je pogodio New York letio je izvan svog normalnog kursa bez ikakve komunikacije više od 40 minuta. Na svom putu prema New York-u, on je proletio na nekoliko milja udaljenosti od  McGuire Air Force vojne baze u New Jersey-u, nakon što je prvi neboder STC-a već bio pogođen! Kako je moguće da je Washington DC ostavljen nezaštićen (dugo nakon napada na New York) kada je Andrews Air Force vojna baza na distanci koja se i autombilom može brzo dostići? Kada su se napokon lovački avioni pojavili, bilo je kasno. Da li je sve ovo bilo usljed NORAD-ove nespretnosti, ili je polijetanje lovačkih aviona bilo namjerno odugovlačeno da bi se omogućilo dovoljno  vremena počiniocima ovog napada.

S obzirom na NORAD-ove impresivne reakcije iz prošlosti, moglo bi se zaključiti da je neko iz vojne vrhuške intervenisao u smislu zadržavanja odnosno odugovlačenja intervencije lovačkih aviona. Zapamtite da je pentagonov Savjet za Odbrambenu Politiku pod direktnom upravom cioniste  Richard-a Perle-a i njegove bande ratnohuškačkih lakeja.(2) Ovi civili iz tog Savjeta imaju moć da promovišu generale i admirale koji pate za karijerom. Da li je stvarno teško za povjerovati da jedan od visokih zvaničnika ne bi mogao kolaborirati sa istinskim planerima ovog terorističkog akta??

Ono što čini ovu sporu reakciju vazduhoplovnih snaga još sumnjivijom je prethodno pomenuti članak iz Newsweek-a, koji nam je otkrio da je nekoliko glavešina iz Pentagona (iz Savjeta za Odbrambenu Politiku?) otkazalo svoje letove planirane za 11 septembar, iz bezbjedonosnih razloga. (3) Bilo je tu još upozoravajućih signala, koje smo pomenuli ranije. U vezi svih ovih upozorenja, zašto NORAD i njegova armada lovačkih aviona nisu bili na jednom višem stepenu borbene pripravnosti?  Postoji samo jedan logičan odgovor na ova pitanja: Određene starješine unutar Pentagona  znale su za ovu operaciju.

Neki visoki obavještajni oficiri u svijetu došli su do upravo istog zaključka. General Hamid Gul, bivši šef Pakistanske Obavještajne Službe ovako je prokomentarisao ovaj događaj:

“Napadi na New York i Washington bili su organizovani od strane Izraelaca…”

"Napadi su počeli u 8:45, četiri avionska leta bila su skrenuta sa njihove predviđene zračne rute i nijedan vojni lovački avion nije poletio do 10:00. Radari su ometani, transponderi nisu radili i nije bilo  IFF (“ friend or foe”) identifikicaje (specijalna vrsta provjere da se ustanovi da li je avion u rukama pilota (prijatelj) ili otmičara (neprijatelj) prim.prev.) U Pakistanu, ukoliko niko ne odgovori na IFF poziv, lovački avioni  odmah dobijaju nalog za polijetanje. Ovdje se jasno vidi da je to bio jedan akt organizovan iznutra. Da li će se i ovo zataškati isto kao i realni počinioci atentata na Kenedija?" (4)

Njemački list, Der Tagesspiegel, intervjuisao je Andreas-a von Bulow-a, bivšeg načelnika parlamentarne komisije koja nadgleda aktivnosti njemačke obavještajne službe. Von Bulow je tada izjavio:

“Planiranje ovih napada je jedno majstorsko ostvarenje u tehničkom i organizacionom smislu – oteti 4 ogromna aviona u okviru par minuta i navesti ih na njihove mete veoma komplikovanim letačkim manevrima. Tako nešto je nezamislivo bez jedne podrške državnih obavještajnih službi.” (5)

Ovo je navelo novinara koji je održao intervju da nazove Bulow-a “konspirativnim teoretičarem”, na šta je Von Bulow kasnije odgovorio:

“Neka. Neka. Sve to dolazi od strane onih koji vole da prate zvaničnu, politički ispravnu liniju. Čak i onim novinarima koji sami istražuju ovu stvar, serviraju propagandu i dezinformacije. Ko god sumnja u zvanične “istine” naziva se ludakom.”

“Uz pomoć ovih svirepih napada, zapadne demokratske zemlje su podvrgnute jednom procesu ispiranja mozga. Imidž komunista kao neprijatelja nije više u modi; sada se on mijenja imidžom ljudi islamske vjeroispovjesti. Sada njih optužuju kako su oni, u stvari, stvorili samoubilački terorizam.” (6)

Obojica, Hamid Gul i Andreas Von Bulow optužili su izraelski Mossad i elemente unutar US, da su odgovorni za događaj 11/9. Na ove optužbe George Bush, je odgovorio ispred Ujedinjenih Nacija, u novembru 2001.g:

"Mi ne treba da tolerišemo one uznemiravajuće konspirativne teorije u vezi septembarskog napada – to su samo pakosne laži smišljene da skrenu pažnju sa terorista, sa stvarnih krivaca." (7)

Razumljivo, Bush ne toleriše nikakve “konspirativne teorije”, međutim, mnoga neodgovorena pitanja niču jedno za drugim. Planerima operacije 11/9 moralo je uzeti malo više vremena da prouče neke aspekte procedure vazdušne odbrane USA. Oni su morali znati da bi napad na New York City bilo prilično teško izvesti avionima koji bi bili oteti u Bostonu. New York je udaljen oko 30 minuta leta avionom i džambo-džet avioni su prilično spori u poređenju sa lovačkim avionima. Čak i sa 15-20 minuta prednosti, NORAD-ovi lovački avioni bi ih mogli presresti bez većih poteškoća, pogotovo onaj drugi avion koji je išao dužom rutom prema New Yorku i koji je odstupao sa svog kursa za nekih 40 minuta. Zašto je bio izabran bostonski aerodrom, i tako dovedena u pitanje sigurnost ove operacije? Zar nije bilo sigurnije oteti avione sa jednog od njujorških aerodroma, Kennedy ili La Guardia? Ili pak u Newark-u, koji se nalazi samo s druge strane rijeke. Bilo koji avion, otet sa jednog od ovih aerodroma, bio bi nezaustavljiv. Čak bi avioni i sa filadelfijiskog aerodroma bili mnogo bliže ciljevima, nego oni iz Bostona.

Planeri nisu bili ludi, oni su vrlo dobro znali šta rade. Oni su morali računati na potporu ove operacije od strane nekoga ko je visoko u komandi američkih vazduholovnih snaga. Zašto bi inače izabrali Boston? Uz ovu zaštitu koju su planeri uživali od strane određenih elemenata iz vazduhoplovnih snaga, postoji još jedan razlog zašto se radilo o izboru bostonskog Logan aerodroma i aviona koji su pripadali kompaniji United and American Airlines. Zanimljivo je da kompanija koja vrši obezbjeđenje bostonskog Logan aerodroma a koja takođe široko sarađuje i sa avionskom kompanijom United and American Airlines, je u stvari, kompanija koja se zove Huntleigh USA. (8) Pripadnici porodice nekih od žrtava ovog terorističkog akta, čak su i tužili ovu kompaniju za veliki nemar, odnosno, sigurnosne propuste ispoljene 11/9. (9)

Kompanija Huntleigh USA je otkupljena od strane kompanije ICTS International 1999-te godine. ICTS je kompanija kontrolisana od strane dvojice Izraelaca; Ezre Harel-a i Menachem-a Atzmon-a. (10) Ukratko rečeno, obezbjeđenjem bostonskog Logan aerodroma upravljala je kompanija kontrolisana od strane Izraelaca. Da li ovdje postoji neka veza? Da li su se agenti infiltrirali na Logan aerodrom preko ove kompanije, koja je vlasništvo Izraelaca? To je vrlo moguće. U periodu septembarskog napada izraelski radnici obezbjeđenja vrlo agresivno su se promovisali kako bi dobili što više poslova na obezbjeđenju aerodroma. (11) Blago Amerikancima što imaju ovakve divne saveznike koji se toliko brinu o sigurnosti njihovih aerodroma!

Da li bi se neki od propusta u odbrambenom sistemu mogli pripisati cyber napadima od strane kompjuterskih hakera? Naša odbrambena i obavještajna služba su veoma zavisne od tehnologije. Jedan dobro koordinisan napad na ove sisteme mogao je takođe da utiče na našu sposobnost za otkrivanje i prevenciju napada. Postoji jedna grupa koja se upravo i specijalizirala za napad na vojne kompjuterske sisteme.

U Julu 1999, list Ha’aretz (Israel) objavio je priču pod naslovom: “Hakeri koristili Izraelsku kompjutersku mrežu za napad na Pentagon”: Ha’aretz je izvjestio:

“Jedan izraelski Internet sajt koristi se od strane internacionalnih kompjuterskih hakera kao baza za elektronski napad na vladu USA i vojne kompjuterske sisteme, prema podacima pentagonskih zvaničnika koji su bili navedeni juče u listu Washington Times.”

“Prema ovom listu (the Times), prijetnja elektronskog napada na USA od strane nekih stranih obavještajnih agencija predstavlja jednu sasvim realnu opasnost.” (12)

I još samo pogledajte šta je američko Ministarstvo Pravde objavilo 1998 g. u svojoj izjavi za štampu:

WASHINGTON, D.C. – Ministarstvo Pravde, u saradnji sa FBI, Uredom za Specijalna Istraživanja Vazduhoplovnih snaga i Mornaričkim Istražnim Odjeljenjem za Kriminal, objavili su juče da je Izraelska Nacionalna Policija uhapsila  Ehud-a Tenebaum-a, Izraelskog građanina, u vezi ilegalnog pristupa komjuterima koji pripadaju izraelskoj i američkoj vladi, kao i stotinama drugih komercijalnih i obrazovnih sistema u USA i drugdje. (13)

Oko toga nema sumnje. Određeni elementi iz Izraela već duže vrijeme napadaju na američki odbrambeni sistem. To bi mogao da bude samo još jedan od instrumenata koji je svirao u orkestru za vrijeme koncerta izvedenog 11-tog septembra.

 

LIJEVO: GENERAL HAMID GUL: “OVO JE BIO JEDAN ČISTI UNUTRAŠNJI POSAO”                                   DESNO: PAYNE STEWART. NJEGOV DŽET JE BIO MOMENTALNO PRESRETNUT.

IZRAELSKE MARIONETE IZ BIJELE KUĆE

LIJEVO: BUSH: Mi ne treba da tolerišemo one uznemiravajuće konspirativne teorije u vezi septembarskog napada.”  

CENTAR: BUSH NOSI NA GLAVI JEVREJSKU KAPICU I MOLI SE PRED ZIDOM PLAČA.                                                                                                         

DESNO: POTPREDSJEDNIK CHENEY SA JEVREJSKOM KAPICOM NA GLAVI, NA JEDNOJ IZRAELSKOJ CEREMONIJI.

 

POGLAVLJE 13

 

SADRŽAJ