Čudnije od Fanatazije

 

POGLAVLJE 13

INTERESANTAN KOLAPS NEBODERA-BLIZANACA I ZGRADE SVJETSKOG TRGOVINSKOG CENTRA Br. 7

 

Zvanično odobrena verzija događaja koju smo dobili od vlade/medija insistira na tome da je vatra koja je nastala nakon eksplozije avionskog goriva unutar nebodera Svjetskog Trgovinskog Centra, prouzrokovala topljenje čeličnih potpornih elemenata što je nadalje prouzrokovalo totalni kolaps nebodera, uključujući takođe i perfektno metodično rušenje nebodera br. 7  (koji uopšte nije bio ni pogođen avionom!). Ova teorija je veoma čudna iz više razloga:

1. Arhitekti svjetske klase, koji su dizajnirali Svjetski Trgovinski Centar, napravili su ga tako da on bude u stanju da odoli direktnom udaru komercijalnog aviona i vatri koja bi nastala usljed njega. Aaron Swirsky, jedan od arhitekata STC-a okarakterisao je njihovo rušenje kao “nevjerovatno” i “nemoguće”.  (1) Lee Robertson, koji je bio strukturalni inženjer-projektor, izjavio je: "Dizajnirao sam ove zgrade tako da su bile u stanju da odole udaru (Boinga) 707. Boing 707 ima kapacitet za gorivo sličan kao i Boing 767." (2)

2. U cijeloj istoriji još nikada se nije dogodilo da vatra prouzrokuje rušenje nekog nebodera usljed topljenja čelične potporne konstrukcije.

3. Ovo kompletno rušenje zgrada STC 1, STC 2, i STC 7 (3-ći 47-mospratni neboder koji se srušio i koji nije uopšte bio ni pogođen nekim od aviona!) bilo je perfektno metodično i simetrično. Sva tri kolapsa bila su vrlo temeljita, identična po načinu kako su izvedena i vrlo slična po izgledu kontrolisanim demolicijama zgrada uz pomoć eksploziva, odnosno, kontrolisanim implozijama. (Ovdje se može vidjeti rijetko prikazivani video snimak, gdje se može da vidi kako se 3-ći neboder WTC 7 (STC 7), takođe perfektno srušio: www.whatreallyhappened.com/wtc7.html

Ovaj video (originalno prikazan na CBS-u) će vas sigurno iznenaditi! WTC 7 je prikazan kompletno intaktan, odnosno, neoštećen. Dan Rather je već tada obavjestio gledaoce da je “CBS saznao” kako se očekuje da će se i ova zgrada srušiti. Kratko nakon toga, podnožje zgrade je naglo propalo.  U idućih 2-3 sekunde cijela 47-mo spratnica iznenada nestaje u jednom perfektnom pravolinijskom kolapsu! Pa nijedna kompanija za demoliciju ne bi to mogla bolje da izvede. Sada znamo da kad treba da se neka zgrada perfekno sruši, jedino što treba učiniti to je zapaliti avinsko gorivo u njoj. Više nam ne trebaju ni dobro utrenirani eksperti demolicionih kompanija, za ovakve poslove.

Čak i prosjećan čovjek koji nema mnogo znanja u vezi s ekplozivima mogao je lijepo to da vidi. Međutim, i mnogi specijalisti za ekplozive i strukturalni inženjering takođe su to primjetili i prokomentarisali ove inkonzistencije. Nakon što se STC srušio, potpresjednik kompanije New Mexico Tech, Van Romero, dao je jedan intervju za magazin Albuquerque Journal. Romero, ekspert za eksplozive i demoliciju, izjavio je veoma jasno kako je kolaps STC-a bio odviše metodičan i da su eksplozivne naprave morale biti postavljene na ključnim tačkama u ovim zgradama. Romero je rekao:

"Bilo bi vrlo teško da nešto iz aviona prouzrokuje rušenje slično ovome. Mora da su relativno male količine eksploziva bile postavljene na strateška mjesta. Jedna od stvari po kojima su teroristi poznati i jesu napadi koji skreću pažnju i sekundarne eksplozivne naprave." (3)

U istom intervjuu Romero je otkrio da je bio u  Washington-u DC kad su se dogodili napadi. On i njegove kolege bili su tamo u vezi diskusije nekih naučnih projekata u vezi odbrane, za njegovu kompaniju  New Mexico Tech. Nekoliko dana nakon intervjua, Romero je iznenada promjenio mišljenje i izjavio za magazin Albuquerque Journal kako on više ne vjeruje da su oni neboderi bili srušeni uz pomoć bombi. (4) Tako je Romero, koji se inače oslanja na finansijska sredstva Pentagona, koji je već odavno pod kontrolom cionista, iznenada promjenio stranu i pridružio se zagovornicima teorije “rastopljenog čelika”.

Ima mnogo više toga, od mog zdravog rezonovanja i Romerove ekspertize, što ide u prilog teoriji da su oni neboderi, u stvari, implodirali iznutra. Nekoliko svjedoka i preživjelih izjavilo je kako su čuli bombe koje su eksplodirale u unutrašnjosti nebodera STC-a. Louie Cacchioli je vatrogasac iz vatrogasne brigade Engine 47 iz Harlem-a, New York. Cacchioli je izjavio za magazin People Magazine sljedeće:

"Ja sam prebacivao vatrogasce gore na 24 sprat liftom, kako bi mogli evakuisati radnike. Poslednji put kad smo išli nagore, bomba je eksplodirala. Mi mislimo da su bombe bile postavljene u zgradi." (5)

Na kraju, sva ova kontroverza između scenarija “rastopljenog željeza” i detonacije uz pomoć eksploziva spada u stvari koje se mogu veoma lako riješiti. Jedino što treba da uradimo, to je da detaljno pregledamo ostatke čelične konstrukcije. Ako je eksploziv bio korišten iznutra, to će injženjeri lako primjetiti pregledom čeličnih šina. Isto tako ako se čelik rastopio kao posljedica gorenja avionskog goriva, i to se može lako ustanoviti. Znači, da bi riješili ovu dilemu, jedino što treba da uradimo to je da pregledamo željezo. Jasno?

Pa dobro, ne morate da zadržavate dah. Tako nešto se neće nikada dogoditi. Zahvaljujući “čovjeku 2001-ve godine”, (prema “Time” magazinu), gradonačelniku Njujorka, Rudy-ju Giuliani-ju, svi ostaci čelične konstrukcije su reciklirani u rekordnom vremenu, prije nego što su istražitelji uopšte dobili šansu da ih pregledaju! Medijski šampion, i dugogodišnji ljubitelj Izraela, “sveti” Rudy Giuliani postarao se da se ovaj dokazni materijal uništi u najbržem mogućem roku. Veći dio željeza reciklirao se u Americi, dok je ostatak od 70 000 tona prodan kompaniji Metals Management – baziranoj u New York-u i na čelu sa  jevrejskim direktorom po imenu Alan Ratner. Ratner je onda prebacio ovaj neispitani čelik u Kinu i Indiju, kako bi se on tamo reciklirao! (6)

Kineski Internacionalni Radio, u svojoj verziji na engleskom jeziku, je izvjestio:

“Njujorška kompanija Metals Management je među onim firmama koje raščišćavaju željezne armature sa “nultog područja nesreće” (Ground Zero). Ova kompanija je kupila  70 000 tona željeznog materijala koji je pripadao srušenim neboderima. Jedan dio ovog željeza prebačen je preko Pacifika u Aziju, uključujući Kinu i Indiju (7)

Zamislite to! Najveća kriminalna istraga u istoriji, a istražnim organima nije bilo dozvoljeno da pregledaju najvažniji dokazni materijal - čelik! Dok su Sveti Rudy Reciklivač i  Ratner the Rat (Pacov)  uništavali dokazni materijal, mnogi injženjeri iz zemlje su se bunili optužujući Federalnu Vladu kako im ona zagušuje istragu. Dvadesetpetog decembra, 2001g., the New York Times je objavio članak o frustraciji nekih od ovih injženjera koji su bili pozvani da istraže uzroke kolapsa nebodera:

“Intervjui sa nekolicinom članova tima, među kojima je bilo i nekoliko najboljih i najuvaženiji injženjera iz zemlje, otkrili su njihove žalbe u vezi mnogih birokratskih restrikcija na koje su nailazili prilikom obavljanja svog posla. Bilo im je onemogućeno intervjuisanje svjedoka, ispitivanje samog mjesta nesreće, nije im dozvoljeno ni saslušavanje snimljenih telefonskih poziva u pomoć, upučenih policiji i vatrogasacima..." (8)

Oni su javno izrazili svoju zabrinutost. Bill Manning, editor 125 godina starog magazina za vatrogasce Fire Engineering magazine, primjetio je i jednu vrlo čudnu razliku između istrage ovog katastrofalnog požara u zgradama STC-a i drugih većih požara u njujorškoj istoriji.  Manning je pisao:

Da li su bila bačena ona zaključana vrata kod Triangle Shirtwaist požara? Da li su bili bacili plinsku bocu koja je bila korištena za izazivanje požara u društvenom klubu “Sretna Zemlja”?...To je upravo ono što su sada uradili u slučaju STC-a. Ova destrukcija i odnošenje dokaznog materijala mora odmah da se zaustavi." (9)

Jedan istražitelj je izjavio za New York Times:

“Ovo je skoro jedan “tim snova” injženjera ove države, koji rade na ovom slučaju, a naše ruke su svezane.  Članovima tima prijete otkazom ukoliko bi izjavili nešto za novine.  FEMA sve ovo kontroliše"  (10)

Dr. Frederick W. Mowrer sa Fire Engineering odjeljenja Univerziteta Maryland izjavio je za list New York Times:

"Mogu da kažem da je brzina kojom je ovaj veoma važan dokazni materijal odstranjen i recikliran bila stvarno nevjerovatna." (11)

Na kraju, jedna priča iz magazina Times nam otkriva još neke detalje o Rudy-ju Reciklivaću.

Zvaničnici iz gradonačelnikove kancelarije odbili su da odgovore na pismene i verbalne zahtjeve za komentarom o tome ko je odlučio da se čelik reciklira jer izražena zabrinutost da će ovom odlukom istraga biti hendikepirana... (12)

Vrlo je čudna ova vrsta nauke kojom se ovih dana bavi naša vlada, kao i naučnici koji rade za nju. Bez zrna fizičkog dokaza, ovi alhemisti modernog doba bili su u stanju da “dokažu” svoju teoriju da je vatra bila ta koja je dovela do rušenja STC nebodera. Ovo je jedan klasičan slučaj kada naučnici preskakujući bazične naučne metode prvo stižu do željenog zaključka, a onda manipulišu podatke kako bi se oni uklopili u njihovu predetrminisanu, pseudo-naučnu deluziju.

Ta teorija o rastopljenom čeliku čini se da je još samo jedna od monstrouznih laži. Šta bi mogao da bude drugi razlog za uništenje “rastopljenog čelika”? Pitajte Rudy-ja.

 

LIJEVO; EKSPERT ZA DEMOLICIJU ROMERO: "RUŠENJE JE BILO PREVIŠE METODIČNO."
DESNO: SVETI RUDI RECIKLIVAČ NA JEDNOM PRO-IZRAELSKOM SKUPU. BIO JE PROGLAŠEN ZA ČOVJEKA GODINE OD STRANE MAGAZINA "TIME", KOJI JE TAKOĐE POD CIONISTIČKOM UPRAVOM.

TOTALNA DESTRUKCIJA. PERFEKTNA DEMOLICIJA NEBODERA STC-a  1 & 2

I NEBODERA Br. 7???

   

ZGRADA STC Br. 7 PRIJE I POSLIJE

KOMPLETNO I METODIČNO RUŠENJE 47-MOSPRATNOG NEBODERA

 

POGLAVLJE 14

SADRŽAJ