Čudnije od Fantazije

 

POGLAVLJE 15

 

LAŽNO OPTUŽIVANJE BIN LADENA

Samo par minuta nakon napada, parada političara i “eksperata” za terorizam počela je da defiluje po televizijskim ekranima  tvrdeći kako je to bilo djelo Osame bin Ladena. Traumatizirana američka publika progutala je ovu udicu zajedno sa olovom i najlonom, upravo kako su pravi počinioci tog zločina i očekivali.   Bušova administracija tvrdila je kako posjeduje dokaze koji jasno dokazuju bin Ladenovu vezu s ovim napadima i kako će ih i javno objaviti u skoroj budućnosti. To se nikada nije dogodilo. Isto kao što nikada nisu imali ni dokaze da je Al Qaeda digla u zrak američke ambasade u Africi 1997. Cijela optužnica protiv Osame bin Ladena bila je bazirana ni na čemu drugom osim na stalno ponavljanoj tvrdnji kako je on stajao u pozadini napada na američke ambasade i tornjeve Svjetskog Trgovinskog Centra, 11 septembra 2001. Cijeli ovaj slučaj u vezi Bin Ladena, bilo je jedno masovno ispiranje mozga, od svog samog pocetka.

Onda je talibanska afganistanska vlada dobila ultimatum od USA da izruči bin Ladena ili će u protivnom Afganistan biti napadnut (već prije smo vidjeli kako je američka vojna akcija bila planirana još od mjeseca juna). (1) , (2) Taliban je ponudio izručenje bin Ladena ukoliko USA pruži bilo kakav dokaz o njegovoj krivici, bilo u vezi napada na američke ambasade u Africi ili septembarskog napada na STC. Ti dokazi nisu nikada bili prezentirani od strane američke vlade iz dva razloga:

1. Nikakvih dokaza nije ni bilo.

2. Rat u cilju smjene Talibana američkom marionetskom vladom a time i preuzimanje kontrole ove zemlje od strane USA već uveliko je bio isplaniran. Septembarski teroristički napad služio je kao perfektan povod za taj rat, a i američko javno mnenje je sada podržavalo rat, jer je nakon onog incidenta - mozak američkog naroda već bio temeljito ispran.

Tri mjeseca nakon terorističkog napada na STC i u jeku bombardovanja avganistanskog naroda, američka vlada takođe nije bila u stanju da pruži ijedan dokaz o krivici bin Ladena i “terorističkoj mreži” njegove organizacije Al Qaeda. Ljudi iz drugih zemalja počeli su da postavljaju pitanja. I tako jednog dana Pentagon je objavio kako je jedan neimenovani izvor pronašao video traku u Afganistanu. Bušova banda je onda naznačila uz pomoć medija kako se na ovom videu u stvari radi o bin Ladenu koji se busa u prsa i priznaje svoju ulogu u onom terorističkom napadu. Blago nama, kakva nevjerovatna slučajnost. Glavni planer i voda terorističkog napada na STC, bio je toliko nemaran da ostavi iza sebe neku video traku na kojoj on “sve priznaje”, i to na jedan takav način da ona može vrlo lako dođe u ruke amerikanaca!

Ova video traka je bila prikazana na vijestima i bila je titlovana na engleskom jeziku. Bin Ladenov glas je toliko nerazgovjetan, da ga čak ni Arapi nisu mogli razumjeti, nego su se morali oslanjati na pentagonski prevod! Američka cionistička medija prihvatila su ovaj pentagonov prevod i uopšte ga, naravno, nisu dovidila u pitanje. Čak su i neke arapske novinske i televizijske kuće morale da potvrde kako se radi o jednom autentičnom video snimku. Međutim, i ovo je bila samo još jedna od bestidnih laži.

Dvadesetog decembra, 2001, njemačka televizijska emisija Monitor pokazuje da ne samo da nije tačno da se na ovom video radi o nekom priznanju, nego i da je sam video podmentnut u cilju manipulacije. (3) Dr. Abdel El M. Husseini i profesor Gernot Rotter nezavisno su preveli ono što je rečeno na videu i optužili prevodioce iz Bijele Kuće da su "napisali mnogo stvari koji su oni htjeli da čuju, međutim, koje se uopšte nisu mogle čuti sa te trake, bez obzira koliko puta se ona slušala." (4)

Ne moramo čak ni da slušamo šta evropska medija govore, dovoljno je samo da sami uporedimo crte lica osobe prikazane na videu, sa crtama lica Osame bin Ladena. Svaka fotografija bin Ladena pokazuje da on ima izdužen i uzak nos, dok je nos osobe na video snimku kraći i širi. Uporedite sami ove dvije slike, ako ne vjerujete, pa sami i odlučite da li se stvarno ovdje radi o bin Ladenu. Razlika između ove dvije osobe je očigledna. (5)

Da li su pentagonski zvaničnici stvarno u stanju da izvedu jednu ovakvu prevaru? Zašto da ne, kad su bili u stanju da dozvole da se onaj teroristički napad izvede. Sam Pentagon priznaje postojanje specijalnog odjeljenja čiji je zadatak sijanje lažnih priča po medijima u svrhu ostvarenja određenih strateških interesa. Upravo je cionistički i ratnohuškački list New York Times objavio jednu priču na tu temu u februaru 2002 g. koja otkriva kako Pentagon ima planove za snabdjevanje medija lažnim pričama kako bi to obezbjedilo podršku njihovoj politici. Tako je Pentagon je osnovao Odjeljenje za Strateški Uticaj (Office of Strategic Influence - OSI) za ove svrhe. Za vođu ovog odjeljenja kriminalne prirode izabran je cionistički general vazduhoplovnih snaga po imenu Simon P. Worden. (6) Worden-ov šef je Douglass Feith, još jedan odani cionista koji ima funkciju podsekretara odjeljenja Defense for Policy. Koliko je Feith odan cionističkom pokretu? Cionistička Organizacija Amerike  (Zionist Organization of America - ZOA) nagradila je Feith-a i njegovog oca na jednoj večeri specijalno pripremljenoj za tu svrhu 1999-te godine. Pa hajde da vidimo šta o Feith-u kaže jedna ZOI-na objava za stampu:

“Ovogodišnji dobitnici nagrada biće Dalck Feith i Douglas J. Feith, prominentni jevrejski filantropi i pro-izraelski aktivisti. Dalck Feith će primiti ZOA-inu specijalnu nagradu  “Centennial Award” na ceremonijalnoj večeri, za njegovo dugogodišnje služenje Izraelui i jevrejskom narodu. Njegovom sinu Douglas J. Feith-u, bivšem pomočniku Sekretara za Odbranu, biće uručena naša prestižna nagrada “Louis D. Brandeis Award.” (7)- (Google usues enter: feith zionist organization award)

Eto, blago nama! Cionistički vazduhoplovni general koji upravlja pentagonovim odjeljenjem za dezinformaciju medija direktno je odgovoran svom šefu, tj. jednom drugom pentagonskom cionisti koji je dobitnik jedne “prestižne” nagrade - Louis Brandeis Award. Brandeis, bivši sudija Vrhovnog Suda, bio je jedan od ključnih cionističkih moćnika koji je pomogao u ubjeđivanju Woodrow Wilson-a da uđe u Prvi Svjetski Rat, kao dio cionističko-britanskog sporazuma (Balfour) koji smo ranije pomenuli. Zapamtite ovo kad se sljedeći put opet niotkuda pojavi neki video koji implicira da su muslimani za nešto krivi.

Od svega ovoga se jednom normalnom čovjeku vrti u glavi. Takođe bi trebalo upamtiti još jednu od čudnih priča koju General Worden ispričao pred  američkim Kongresnim Komitetom. On je rekao kako bi jednog dana neki asteroid mogao do udari u Pakistan, te kako bi ovi mogli pomisliti da se radi o nuklearnom napadu te tako i odgovoriti, što bi prouzrokovalo nuklearni rat između muslimanskog Pakistana i pro-izraelske Indije! (8)

Prošla je godina dana od septembarskog napada, a FBI nije uspio da otkrije niti jednu ćeliju terorističke organizacije Al Qaeda, u Americi, niti je uspio da pronađe ikakvu dokumentaciju u vezi s njima. List, The London Times je objavio:

"Hiljade FBI agenata su do sada uhapsili oko  1,300 osumnjičenih osoba iz cijele Amerike, međutim nisu uspjeli da pronađu niti jednu Al-Qaeda-dinu ćeliju koja operiše u Americi...Tom Ridge, direktor  Homeland Security nije mogao da objasni zašto niko od njih nije do sada uhvaćen." (9)

U April-u 2002g., FBI direktor Robert Mueller – isti onaj Robert Mueller koji je svojevremeno priznao kako je  identitet nekoliko otmičara još uvijek u pitanju zbog sumnje o krađi identiteta – izjavio je sljedeće:

"Tokom naše istrage, nismo uspjeli da pronađemo niti jedan dokument – bilo ovdje ili iz materijala koji su dobavljeni iz Afganistana i drugih zemalja, - u kome se pominje bilo kakav aspekt septembarskog terorističkog akta." (10)

Kako smo i očekivali, direktori Ridge i Mueller kažu da je razlog za to veoma dobra organizovanost “terorističke mreže” organizacije Al - Qaeda. Ako ste dovdje stigli u čitanju ovog teksta, onda već sada vjerovatno već imate malo bolju sliku o svemu ovome. Razlog zašto USA nije bila u stanju da pronađe ni tračak dokaza koji bi mogao povezati Al Qaeda-u sa 11/9 bio je taj što....Al Qaeda nije ni imala nikakve veze sa tim!

 

Molimo da se javi pravi OSAMA BIN LADEN!

LIJEVO: PENTAGONOV VIDEO SA "BIN LADENOM" I NJEGOV ISTINSKI IZGLED

DESNO: GENERAL SIMON P. WORDEN: CIONISTIČKI GENERAL VAZDUHOPLOVNIH SNAGA KOJI UPRAVLJA PENTAGONOVIM ODJELOM ZA DEZINFORMACIJE.

Poglavlje 16

 

SADRŽAJ