ČUDNIJE OD FANTAZIJE

 

19-to POGLAVLJE

 

ANTRAKS PISMA: JOŠ JEDAN POKUŠAJ ANTI-ARAPSKE NAMJEŠTALJKE

 

Trećeg oktobra, 2001.g. Dr. Ayaad Assaad američki naučnik egipatskog porijekla sjedio je, sav užasnut, u jednoj istražnoj kancelariji u zgradi FBI, u Washington D.C. Tada još nije bilo poznato da je par pisama koja su sadržavala u sebi smrtonosne spore antraksa, bilo upućeno na adresu novinara televizijske agencije NBC Tom-a Brokaw-a i američkog senatora Tom-a Daschle-a. Pet ljudi je umrlo zbog ovih pisama kontaminiranih uzročnikom antraksa koja su bila poslana iz New Jersey-a. Milijarde pisama bilo je takođe zadržano, što je za američku poštu stvorilo velike gubitke.

Medija su cijelo vrijeme danonoćno pričala samo o antraksu i ni o čemu drugom. Političari i tv komentatori špekulisali su kako Osama Bin Laden ili Saddam Hussein vjerovatno stoje u pozadini svega toga. Zašto je FBI ispitivao Asaad-a?

Samo malo prije nego što su bila izvršena ova ubistva uz pomoć antraksa, neko je poslao na adresu FBI-ja jedno anonimno pismo optužujući Dr. Assaad-a da je bioterorista i da mrzi USA. (1)  To pismo je bilo poslano 25-tog septembra – prije nego što je prvi slučaj antraksa bio dijagnosticiran. Agenti FBI-ja su bili uvjereni da su anonimna pisma lažna i da se radi samo o pokušaju namještaljke. Assaad je oslobođen optužbe i pušten na slobodu. Assaad je kasnije izjavio za list The Hartford Courant iz Connecticut-a:

'“Bila mi je tolika muka kada sam vidio ta pisma, da sam se odmah rasplakao. Ko god da je bila ta osoba, ona je znala šta će se dogoditi i tako pokušala da stvori pogodnog žrtvenog jarca za tu akciju. Čovjek ne mora da bude laureat za Nobelovu nagradu da bi sabrao dva i dva." (2)

Ako bi saznali ko je bio taj koji je pokušao lažno da optuži Dr. Assad-a lično, i Arape generalno, onda ćemo vjerovatno saznati i to ko stoji iza ubistava antraksom. Antraks pisma su bila pisana na jedan takav način da iz samog teksta čak i mentalno retardirano dijete treba zaključiti kako se radi o arapsko-muslimanskoj zavjeri. Ovo je tekst pisma kojeg je Daschle primio:

"Vi nas ne možete zaustaviti. Mi posjedujemo antraks. Sada ćete umrijeti. Da li se bojite? Smrt Americi. Smrt Izraelu. Allah je veliki." (3)…….i tekst iz pisma kojeg je primio Brokaw:

"Ovo slijedi. Uzmi penicilin sada. Smrt Americi. Smrt Izraelu. Allah je veliki." (4)

Pa dobro ljudi, zar ovo nije dovoljno????!!!!!!! Razmislite malo. Ko je taj ko želi da baci krivicu na Arape? Ko je taj koji želi da poveže interese USA i Izraela na način impliciran u ovim pismima? Sjećate li se afere Lavon? Sjećate li se USS Liberty? Sjećate li se onih veselih izraelaca? Sjećate li se kad je Netanyahu izjavio kako je septembarski događaj dobar za američko-izraelske odnose?

Jedno dobro mjesto za potragu za dokazima je američka laboratorija za biološka oružja u  Fort Detrick-u, MD. Ames tip antraksa, vodi porijeklo iz Fort Detrick-a, gdje je Assaad nekada radio dok nije bio otpušten 1997. godine. Nakon što su ga otpustili iz Fort Detrick-a, Assaad je pokrenuo sudski postupak zbog diskriminacije i provokacija kojima je bio izložen od strane nekih svojih veoma sumnjivih saradnika. Kao jedan od dokaza koje je podnjeo sudu, bila je i jedna poema od 8 strana koju je on našao u svom poštanskom sandučetu još 1991.g. Ta poema se sastojala od 235 redova a njen sadržaj je bio veoma uvredljive  prirode po Assaad-a. Zajedno s poemom, poslali su mu i jednu gumenu kamilu za koju je bio zakačen veliki penis.  (5) To je bio jedan očigledan pokušaj ismijavanja Assaad-ovog arapskog etničkog porijekla. Assaad je izjavio da kada je pokazao poemu svom šefu, pukovniku David-u Franz-u, ovaj ga je izbacio iz svoje kancelarije! (6) Ovdje se ne radi o ponašanju nedorasle djece. Ovo emocionalno nasilje nad Assaad-om bilo je vršeno od strane profesionalnih naučnika koji su očigledno željeli da istjeraju Aassad-a s posla.

Naučnik koji je bio vođa ove grupe koja je napadala Dr. Assaad-a bio je  potpukovnik Dr. Philip Zack. Philip Zack je kasnije “dobrovoljno” napustio Fort Detrick, kratko nakon što je Assaad pokazao Zack-ovu poemu i kamilu upravi laboratorije. (7) Jedan poen za Dr. Zack-a!

U vezi nekih stvari koje nemaju veze s ovim, jedan drugi naučnik iz Fort Detricka,  Dr. Mary Beth Downs je izjavila vojnim istražiocima kako je u januaru i februaru 1992, nekoliko puta primjetila kako se neko bavio istraživanjem antraksa nakon radnog vremena. (8)

Ko je to mogao da bude? Dokumentacija istrage iz 1992.g. potvrđuje da je jedna neovlaštena osoba snimljena od strane kamere za obezbjeđenje kako ulazi u laboratoriju u 20:40, 23 januara 1992.g. Ko je bila ta osoba koja se uvlačila u laboratoriju za istraživanje biološkog oružja, nakon radnog vremena, upravo u periodu kada se tamo sprovodilo istraživanje antraksa? Ispostavilo se da se radilo o  potpukovniku Philip-u Zack-u! (9) Istom onom Zack-u koji je morao da podnese ostavku nakon provociranja i vrijeđanja Dr. Assaad-a. Dva poena za Dr. Zack-a!

Odakle ta netrpeljivost Dr. Zack-a i ostalih prema Dr. Assaad-u? Šta je to njega toliko motivisalo da učestvuje i u pisanju one provokativne poeme? Kakav bi to motiv on imao za lažno optuživanje Arapa u vezi ubistava antraksom? Pa dobro, ako poduzmemo malu istragu u vezi samog prezimena "Zack" lako ćemo otkriti kako se radi u stvari o veoma uobičajenom jevrejskom prezimenu koje je preuzeto iz Starog Zavjeta - "Zacharias". Dr. Zack je Jevrej, i s obzirom na njegovu fanatičnu mržnju Arapa, možemo takođe lako zaključiti da se radi o jednom tvrdokornom cionisti. Tri poena za Dr. Zack-a!

Sve ovi navedeni podaci su dostupni javnosti. Assaad-ov sudski postupak kojeg je on pokrenuo 1990-tih godina, svjedočenje Dr. Down-a, video snimak Dr Zacka-a kako ulazi u laboratoriju u Fort Detricku nakon godinu dana poslije njegove “ostavke” – sve ovo nam stoji na raspolaganju. List, The Hartford Courant je objelodanio ove činjenice (10) isto kao što su i the Toronto Globe and Mail, (11) the Seattle Times, (12) i neke druge publikacije. Samo činjenice objavljene u listu Hartford Courant trebale bi biti dovoljne za pokretanje optužnice protiv Philip-a Zack-a. Pa zašto onda nismo vidjeli Zack-ovo lice na televiziji? Zašto se nije Zacka ispitivalo uz pomoć detektora laži? Koje to sile iz medija i vlade štite Zacka od ekspozicije kao jednog od glavnih osumnjičenih?

Cijela ova zavjera sada dobija jednu novu dimenziju. Ja uopšte nemam namjeru da ovdje blatim ili vrijeđam jevrejski narod. Ali ne pominjati etničku pripadnost određenih sudionika u ovoj fantastičnoj drami bilo bi isto kao pisati jedan ekspoze o italijanskoj mafiji bez pominjanja kako su glavni njeni sudionici Italijani. Zapamtite, neki od najžešćih kritičara cionizma su upravo Jevreji.

Dr. Assaad je oslobođen sumnje i onda su medija i FBi počeli pomalo sumnjati na Dr. Zack-a. Međutim, sada na scenu stupa Barbara Rosenberg, jevrejka, borac za zaštitu prirodne okoline, profesorica i politički aktivista bez ikakvog stručnog znanja u vezi bioloških agenasa. (13) Rosenberg-ova se odjednom pojavila u javnosti s tvrdnjom kako ona zna ko je osoba koja ubija uz pomoć antraksa. (14) U svemu ovome znatnu podršku joj je pružio i jedan drugi cionista iz agencije lista New York Times, novinar po imenu Nicholas D. Kristof, koji je otvoreno pozivao na hapšenje američkog naučnika po imenu Dr. Stephen Hatfill. (15)

Tiho iza scene, Rosenbergova je počela navoditi istragu prema Dr. Hatfill-u (I time skretati pažnju sa Dr. Zack-a). List, The Washington Post je potvrdio kako je Rosenberg-ova bila ta koja je pomogla da se zvanični organi okome na nevinog Dr. Hatfill-a. (16)

Hatfill-ovo ime je počelo stalno da curi iz medijskih sredstava informisanja dok se to u jednom momentu nije pretvorilo u poplavu. Dr. Hatfill je postao predmet svakodnevne rasprave, tako da je morao u jednom momentu da sazove konferenciju za štampu kako bio se pokušao odbraniti od ovih neosnovanih optužbi. Nikada nije postojao ni najmanji dokaz protiv njega a on je čak prošao test FBI-ja uz pomoć detektora laži. (17) Međutim, medija pod cionističkom kontrolom, vođena od strane Rosenbergove i  Kristoff-a, i dalje su nastavila sa svojom potjerom Hatfill-a. Dr.Hatfill nije nikada bio pritvoren, međutim njegov život i karijera su uništeni ovom bezobzirnom medijskom kampanjom. Potpukovnik Zack se tako našao izvan centra zbivanja i pažnje javnosti.

Ono što su ovi ludi cionisticki naučnici i njihova medijska braća učinili Dr. Assaad i Dr. Hatfill je monstrouzno izvan svih granica. Jasno je da su antraks-pisma trebala da budu još jedna namještaljka Arapima, za koju je prema planu trebalo žrtvovati Dr. Assadd-a. Kada ovo nije upalilo, ovi fanatični cionisti  (koji se uvijek drže zajedno koda ih je neko priljepio jenog za drugog!) natovarili su medije i FBI na leđa jadnog Dr. Hatfill-a i usput uništili njegovu reputaciju, kao i karijeru. Zašto FBI  nije nikada podvrgnuo Dr. Zack-a detektoru laži???? Pitajte to šefa FBI-ja i “partnera” ADL-a; Robert-a Mueller-a!

 

ANTRAKS PISMA: JOŠ JEDNA OČIGLEDNA NAMJEŠTALJKA ARAPIMA 

 

Lijevo: CIONISTA KRISTOF KOJI JE LAŽNO OPTUŽIO NEVINOG ČOVJEKA          CENTAR: DR. HATFILL. NIJE VIŠE OSUMNJIČEN, MEĐUTIM, NJEGOVA KARIJERA JE UNIŠTENA           DESNO: DR. ASSAAD, TAKOĐE LAŽNO OPTUŽEN

 

20-to Poglavlje

Sadržaj

Prva Strana Vebsajta