ČUDNIJE OD FANTAZIJE

 

5-TO POGLAVLJE

 

Došao Red i Na Veliku Britaniju Da Bude Prevarena

 

Nekoliko godina nakon Drugog Svjetskog rata cionistički plan osnivanja izraelske države na području Palestine, konačno se ostvario. Prethodno su britanski zastitnici Palestinaca istjerani terorističkim aktima nezahvalnih cionističkih terorista. Britanci su bili ti koji u preuzeli Palestinu iz arapskih ruku i dozvolili evropskim Jevrejima da se tamo nasele. Ali pošto je Britanija bila dosta oslabljena od rata a i veoma zadužena, nezahvalni cionisti su iskoristili šansu, te su stalnim terorističkim aktima uspjeli da istjeraju Britance iz Palestine. Najnotornija cionistička teroristička grupa bila je - Irgun, pod vodstvom Menachem-a Begin-a, koji će jednog dana postati i predsjednik Izraela! (Takođe dobitnik Nobelove Nagrade za Mir)

 U zoru 22 jula, 1946,  15-20 terorista iz grupe Irgun, upali su, obučeni u arapske nošnje, u hotel King David u Jerusalemu. Istovarili su  225 kilograma eksploziva koji je bio sakriven u kontejnerima za mlijeko. (1) U King David hotelu je bilo sjedište Sekretarijata Palestinske Vlade kao i Glavni Štab Britanskih Snaga u Palestini. Kad je jedan britanski oficir posumnjao šta se događa, došlo je do pucnjave,  teroristi su aktivirali detonatore i pobjegli.  Eksplozija je razorila dio hotela i usmrtila 91-og čovjeka. Većina žrtava bili su Britanci, a i 15 nedužnih Jevreja je takođe stradalo, što govori da  radikalni cionisti ne prezaju ni od ubijanja svoje braće Jevreja, kad je u pitanju ostvarenje njihovih ciljeva.

Teroristička banda Irgun je takođe stalno napadala i na arapske civile, da bi ih zastrašili i protjerali sa njihove zemlje. Najčuveniji od ovih mnogobrojnih masakara dogodio se u mjestu Deir Yassin, u jutro 9-tog aprila, 1948 g. više od  100 Arapa, uključujući žene i djecu, brutalno je izmasakrirano od strane Menachem-a Begin-a i njegove bande. (2) Izraelci su onda preuzimali sela nakon što su ih Arapi napuštali, bježeći od terora.

Do 1948, Britancima je bilo dosta Palestine. Pod intenzivnim cionističkim pritiskom, Ujedinjene Nacije, Britanija i USA su priznale izraelsku državu 1948g. Izraelska vlada je odmah donijela “Zakon o Povratku” koji daje svakom Jevreju u svijetu pravo da se doseli u Izrael i postane državljanin. Naravno, Arapi se nisu nimalo ovim oduševili. Nekoliko ratova je uslijedilo. Izraelci su uz pomoć njihovog arsenala najboljeg američkog oružja spriječili Arape da povrate svoju teritoriju. Arapi nisu nikada mogli da pariraju izraelskoj ratnoj mašini. Najveća ironija “Zakona o Povratku” je što većina današnjih Jevreja nema nikakvih predačkih veza sa Jevrejima Starog Testamenta. Većina jevrejskog naroda potiće od Kazara, naroda čiji su vladari prešli na  judaizam negdje oko 800-te godine nove ere. (3) Kazari nikada nisu nogom kročili u Palestinu.

Brutalne i kriminalne okolnosti pod kojima je Izral osnovan, sada su dio prošlosti. Večini Arapa je odavno jasno da Izraelci nemaju namjeru da napuste te prostore. Ali sagledavanjem realnih istorijskih događaja, možemo mnogo lakše da razumijemo svu podmuklu, opasnu i brutalnu prirodu internacionalnog cionizma danas.

TERORIST MENACHEM BEGIN I THE KING DAVID HOTEL, NJEGOVO KRVAVO DJELO

DEIR YASSIN JOŠ UVIJEK U SJEĆANJU. POMEN ŽRTVAMA BEGIN-OVOG MASAKRA, APRIL 2002, CRKVA SVETOG JOVANA

6-TO POGLAVLJE

Sadržaj