ČUDNIJE OD FANTAZIJE

 

6-TO POGLAVLJE

 

AMERIKA POSTAJE GLAVNA CIONISTIČKA PROSTITUTKA

 

Upravo smo sagledali način kako su Cionist iskoristili a onda odbacili Njemačku. Vidjeli smo kako su iskoristili i odbacili Veliku Britaniju. Poslije Drugog Svjetskog Rata, bilo je jasno da su USA najveća svjetska sila. Sjedinjene Američke Države nisu imale tada ništa sa arapskim narodom, niti razloga da se zavađaju s njima. Za cioniste da bi održali i proširili podršku koju su imali od USA, sada je bilo bitno da Arapi i Amerikanci postanu neprijatelji. Da li se stvarno cionisti mogu toliko nisko da srozaju? Zašto da ne? Vidjeli smo šta su već do tada uradili. Moramo zapamtiti da je zvanični moto Mosada (izraelske obavještajne agencije) “putevima prevare ti trebaš ratovati” ("by way of deception thou shalt do war.") (1)

1955-te godine, jedna od tih njihovih podmuklih operacija, bila je i javno objelodanjena. Grupa izraelskih agenata koji su se pretvarali kao Arapi, uhvaćena je dok je izvodila seriju bombaških napada na američka postrojenja u Egiptu.(2) Kad se ova zavjera otkrila, to je dovelo do toga da je izraelska vlada morala da podnese ostavku. Ovaj davno zaboravljeni skandal bio je poznat kao “Afera Lavon”.

Onda opet, za vrijeme rata sa Arapima 1967 godine, izraelski patrolni čamci i borbeni avioni namjerno su napali američki brod USS Liberty, koji nije bio naoružan. (3) Trideset pet američkih mornara je bilo ubijeno, a170 ranjeno u dugotrajnom napadu koji se odvijao u po bijela dana, i sa USA zastavom veoma jasno vidljivom, na ovom brodu. Namjera im je bila da potuku sve Amerikance, a onda da za to optuže Egipćane. Izraelci su na kraju zaustavili napad kad su pomislili da američki borbeni dolaze u pomoć. Izrael je negirao da je ovaj napad bio namjeran iako svjedočenje preživjelih američkih mornara pobija ovu tvrdnju. Do današnjeg dana američki kongres nikada nije poduzeo istragu ovoga masakra.

U 1980-toj godini, Izraelci su još jednom uspjeli da svale krivicu na Arape da bi razljutili Amerikance. Bivšem agentu Mosada, Victor-u Ostrovsk-om, se toliko smučilo kriminalno ponašanje svoje vlastite vlade da je napustio Mosad.  Ostrovsky je pokušao da upozori Amerikance na ovu ubitačno opasnu organizaciju. On je takode i otkrio kako su Izraelci iscenirali libijsku krivicu u vezi sa eksplozijom u njemačkom noćnom klubu, od koje je poginulo nekoliko američkih vojnika (4) To je bio i uzrok američkog bombardovanja Libije, u kome je poginula četvorogodisnja kćerka libijskog predsjednika Muamer-a Gadafija.

Francuska je odbila da dozvoli USA bombarderima da prelete preko njenog zračnog prostora na svom putu za Libiju. Odmah se talas anti-francuskog raspoloženja proširio po cijeloj Americi. Još uvijek se sjećam demonstracija ljutih američkih “patriota” kako bacaju na smetljište francuska vina kao i radio komentatora koji nagovaraju slušaoce da bojkotuju francusku robu. Americki “ignoramusi” (stid me je da priznam, da sam i ja tada bio među njima) vrištali su: “Spašavali smo te Francuze dva puta, iz dva rata i evo kako nam sada zahvaljuju!”. A razlog zašto Francuska nije htjela da ima veze sa ovim smrtonosnim američkim bombardovanjem, bio je - da je francuska obavještajna agencija znala da su Izraelci bili u pozadini ovog terorističkog akta.

 Ostrovsky, koji je 1990 godine rekao sve ovo u svojoj knjizi, “By Way of Deception”, zapao je u nemilost Mosada i postao cilj mnogih napada i pretnji. (5) Još neka od njegovih otkrovenja:  

bulletMossad često regrutuje i Arape za izvođenje svojih misija.

Washington Times je 2001-ve godine objavio naučnu studiju Škole za Napredna Vojna Istraživanja. Ta studija je bila rezultat rada 60 američkih vojnih oficira i imala je za cilj određivanja mogućih posljedica za američke mirovne snage, ukoliko bi one održavale mir između Izraela i Palestine. Ovdje je navedeno sta je rečeno o izraelskoj vojnoj mašini: 

“250kg težak gorila u Izraelu. Dobro naoružan i obučen. Operiše na području Gaze,  West Bank-a. Poznat po tome da ne mari za internacionalne zakone kad hoće nešto da ostvari” (6)

Na temu Mossad-a, oficiri kažu:

“Divlji. Bezočan i podao. Sposoban da napadne američke snage, a da sve izgleda kao je napad izveden od strane Arapa.” (7)

Zašto Amerika, koja je sama u dugo trilione dolara, daje pare svojih poreskih obveznika stranoj državi čija vojska narušava međunarodne zakone a tajna služba (Mosad) ubija američke vojnike da bi krivicu za to mogla da svali na Arape? Jesmo li mi poludili?

 

Lijevo: TESKO OŠTEĆENI AMERIČKI BROD USS LIBERTY. UBISTVO S NAMJEROM.
CENTAR: MEMORIJAL NA GROBLJU- ARLINGTON NATIONAL CEMETERY
DESNO: MOTO – MOSSAD-A. NA HEBREJSKOM: “PUTEM  PREVARE TI ĆEŠ RATOVATI”.

 

7-mo Poglavlje

Sadržaj