Čudnije od Fantazije

 

 9-to Poglavlje

 

PRETHODNA UPOZORENJA

 

Dani koji su prethodili 11-tom septembru, bili su okarakterisani serijom upozorenja o usljedujućem terorističkom napadu uz pomoć komercijalnih aviona. Ovdje je vrijedno i pomenuti da su USA nekoliko mjeseci prije septembarskog događaja, obavjestile neke od svojih saveznika, o svojoj namjeri da vojno intervenišu u Afganistanu. Dvadest šestog juna 2001-ve godine, indijski list  “News Insight” u članku Indija Reaguje, kaže:

“Indija i Iran će "potpomoći" US and ruske planove za "ograničenu vojnu intervenciju" protiv Taliban-a ako  već dogovorene nove stroge ekonomske sankcije ne omekšaju afganistanski fundamentalistički režim. Indijski zvaničnici kažu da će Indija i Iran igrati ulogu “katalizatora” dok će se US i Rusija direktno boriti sa Talibanom, uz pomoć još dvije azijska zemlje, Tajikistan and Uzbekistan, da bi se linije Talibana pomakle nazad gdje su bile 1998-me godine, tj. na 50 km od mjesta Mazar-e-Sharief u sjevernom Afganistanu. Vojna intervencija će biti zadnja opcija, međutim već sada se vidi da će ona biti neizbježna.” (1)

Ova vjest o američkom vojnom angažovanju u Afganistanu objavljena mjesecima prije septembra 2001-ve godine u indijskim (2) i britanskim (3) publikacijama, nikada nije bila pomenuta u američkim medijima. Uz  vojne planove, koji su pripremljeni još prije juna 2001-ve godine, jedino što je falilo to je bio neki “INCIDENT”, tako da se dobije opravdanje za vojnu akciju, odnosno “Rat Protiv Terorizma” u Afganistanu. Ovdje navodimo samo par upozorenja koja su prethodila tom terorističkom aktu:

London Daily Telegraph je objavio sljedeću vijest 16 septembra 2001:

"Telegraph saznaje da su dvojica visokih eksperata Mossada, Izraelske vojne obavještajne službe, posjetila Washington u augustu, da upozore FBI i CIA-u o postojanju jedne terorističke čelije od najmanje 200 pripadnika, koja trenutno priprema neku veliku operaciju. Nisu imali detaljnijih informacija o tome šta tačno ovi  planiraju da urade, međutim oni su povezali ovu zavjeru sa Osamom Bin Ladenom a rekli su i američkim zvaničnicima da postoje velike sumnje da je Irak takođe umješan u to” (4)

Da li vam sve ovo već miriše na namještaljku? Kako je moguće da je Mosad znao za postojanje grupe od 200 terorista, a da nije mogao da imenuje niti locira ijednog od njih? I da pogodnost bude veća, Bin Laden ovo priprema u saradnji sa Sadamom, iako su se oni međusobno oduvijek mrzili!?

Franfurter Allgemeine Zeitung, (FAZ) jedan od najpoznatijih njemačkih listova je citirao njemačke obavještajne izvore koji su rekli da je Echelon elektronska špijunska mreža uputila američkim i izraelskim obavještajnim agencijama nekoliko upozorenja da se priprema otmica aviona i samoubilački napad na cilj u USA.(5)

Echelon je u stanju da prati sve elektronske komunikacije u svijetu. Uz pomoć od oko 120 satelita, Echelon je dizajniran da usisa enormnu količinu podataka koristeći se tehnikom ključnih riječi. (6)

List San Francisco Chronicle je izvjestio 12 septembra da je Gradonačelnik San Franciska, bivsi Predsjednik kalifornijske skupštine, Willie Brown obavješten 8 sati prije napada da bude veoma oprezan u vezi svakog putovanja avionom 11-tog septembra. (7)

U svom izdanju 24 septembera, 2001, Newsweek otkriva sljedeće:

“Prije tri sedmice bilo je još jedno upozorenje o iminentnom terorističkom napadu… 10 septembra, Newsweek je saznao da je grupa pentagonskih zvaničnika iznenada otkazala planove za putovanje sljedećeg jutra, očigledno iz sigurnosnih razloga..“. (8)

Aha! Da li su možda neki od ovih neimenovanih vrhovnih službenika Pentagona, možda oni cionistički direktori Savjeta za Odbrambenu Politiku (Defense Policy Board), o kojima smo već ranije pričali? Ako su ovi zvaničnici bili dovoljno uplašeni da ne lete tog dana, zašto Pentagon nije uzbunio vazduhoplovne snage? Zašto so vazduhoplovne snage tako sporo reagovale 11-tog septembra, ako su već znale o ovoj pretnji?

Takođe, 27 septembra, The Washington Post je objavio da su dva službenika izraelske kompanije Odigo (koja ima svoja predstavništva takođe u New York-u) primila upozoravajuće poruke (“instant message warnings”) samo 2 sata prije napada. Ovdje je jedan izvod iz tog lista:

“Sluzbenici “instant-messaging” kompanije Odigo, danas su potvrdili da su dva njihova radnika dobila tekst- poruke-upozorenja u vezi napada na Svjetski trgovinske Centar, 2 sata prije nego što su teroristi obrušili avione na ove poznate njujorške nebodere.” (9)

Neposredno nakon napada, radnici kompanije Odigo su obavjestili svoju upravu o porukama koje su dobili. Izraelska služba obezbjeđenja kao i FBI su odmah informisani. Ništa više se o ovome dogadaju kasnije nije pomenulo. Mislim da se sa sigurnošću može reći da, “Islamski Teroristi” ne bi bili baš toliko brižni da šalju upozorenje o svom napadu službenicima neke bezvezne izraelske kompanije!

           

LIJEVO: GRADONAČELNIK SAN FRANCISKA BROWN JE BIO OPOMENUT                                                                     CENTAR: NEWSWEEK-OV NOVINAR EVAN THOMAS: "PENTAGONOVI SLUŽBENICI SU OTKAZALI LET 11-OG SEPTEMBRA"   DESNO: ODIGOVI SLUŽBENICI PRIMILI PORUKE UPOZORENJA

   

10-TO POGLAVLJE

Sadržaj