G a l a k s i j a. c o m

Djeca Matriksa

 

6 - ti dio

 

 


 
   

 

CYBERSPACE RAT

 

Jeko H. Teleskop, poznat i kao šeHit Jeko 001, šef obavještajne službe eurohrkljuševaca, nedavno je svečano izjavio kako je ušao u cyber-trag malom Muji, odnosno, otkrio njegovu internet adresu.

“Ovo je mali korak za čovjeka, ali veliki - za čovječanstvo”, skromno je izjavio agent Jeko 001, i dodao kako se sada stiču uslovi da se eurohrkljuševci domognu, ako ne malog Muje, onda njegove familije.

  Safet K. Peticija, poznat i kao Cyberspace-sajo, jedan je od agenata tzv. eurohkrkljuševske kontaobavještajne službe i specijalista za otkrivanje neprijateljskih elemenata koji su se infiltrirali na eurohrkljuševsku cyber-teritoriju s namjerom da tamo subverzivno djeluju.

  On i Jeko 001, već odavno rade na definisanju i uspostavljanju granica cyber-prostora u njihovom dijelu čaršije, ali im još uvijek nije baš najasnije odakle da počnu sa izgradnjom ograde, kako bi spriječili intruziju, prvenstveno ortodoksnih hrkljuševaca, a o malom Muji da ne govorimo.

Osim toga, uspostavljanjem jasno definisanih granica, računaju Jeko i Sajo, mogle bi se i na tom prostoru uvesti vize, pa makar i tranzitne. Naravno, sve bi se to moralo i platiti, tako da bi bilo i neke nafake (koristi-prim.prev.), dok se vize za posjetu njihovih prostora, naravno, ne bi izdavale subverzivnim elementima. Ko je subverzivni elemenat, odredivaće Sajo ličo.

Cyber-sajo inače već odavno tvrdi kako su od svih najgori pripadnici pokreta MJF, jer pokušavaju da navedu ostale da razmišljaju svojom glavom, a vrlo dobro je poznato kako je to Hrkljuš dž.š. odavno zabranio.

Uz sve to, Sajo je i veoma aktivan u pisanju peticija kako bi zadobio podršku borbi za svoju, tj. njihovu stvar. Sve će ovo, naravno, na kraju donijeti i puno bodova kod Hrkljuša dž.š., računaju njih dvojica.

  S obzirom da strategija ignorisanja ortodoksnih hrkljuševaca koju je mukotrpno razvijala Hanumica Hankica, inače specijalni eurohrkljuševski savjetnik po pitanjima cyberspace rata,  nije donijela željene rezultate,  Jeko i Sajo su pristupili razvijanju specijalnih lozinki kao znakova raspoznavanja između eurohrkljuševaca, kada oni šalju e-mail poruke.

Tako otprilike, kada se jedna poruka završi sa “Hwe Hsellam”, to znači da ju je poslao eurohrkljuševac. (Agent Jeko još uvijek nikako ne može da oprosti Atamaranu Ž. Ataturku što je ovaj ubacivao H u sredinu riječi umjesto na početak, jer prema njemu, Hrkljuš dž.š. uvijek mora da bude na prvom mjestu.)

Međutim, još uvijek na forum stiže dosta poruka koje na neki način “ferceraju” (nisu u skladu s onim što se želi da čuje - prim.prev).

  U zadnje vrijeme na jednom forumu za diskusiju, koji je zasada pod njihovom kontrolom, vodi se žestoka diskusija na teme “Ko ga je više popušio u poslednjem sukobu u čaršiji”, i “kako dohakati onim drugima, jer ih se ignorisati više ne može”.

  Zanimljivo je i to da se slične diskusije vode i na forumima pod kontrolom ortodoksnih hrkljuševaca, kao i vatikanskih hrkljuševaca.

 

TAJNI MASONSKI SASTANAK

 

Žika Mason je nedavno dobio naredbu odozgo da hitno sazove sastanak masonske lože u našoj čaršiji sa dnevnim redom:

1. Glavni aspekti geopolitičke situacije u gradu i čaršiji

2. Poseban osvrt na malog Muju

Prema pouzdanim informacijama sastanku su prisustvovali samo masoni 33-ćeg stepena, a to su: Amfilohije Čabaravdić, pop Jovan Jovo Prvi zajedno sa kardinalom Krešom Bičakćićem, velečasni Atamaran Ž. Ataturk,  ajatolah Milojko bin Aladin, Jozo Smith, poznat i kao Jozo Mormon, predstavnik Hrkljuševaca Sedmog Dana, Čarli Tazo Russel, šef Hrkljuševih Svjedoka, a na sastanku je bio i Kemo Š. Fergusson, zvani Kemo guru, koji je glavni za novodobaški pokret ili “new-age”, kako se to u nekim drugim čaršijama naziva.

  Prije nego je sastanak uopšte zvanično počeo, ovi su održali neke svoje interne rituale o kojima ne bih sada u detalje, da se čitaocima ne bi dizala kosa na glavi.

  Nakon što je ritual završen, Žika Mason se obratio Amfilohiju:

  “Amfilohije, kakva je situacija sa tvojim stadom”?!

“Pušili ga, puše ga i pušiće ga”! - uzvrati Amfilohije.

“Dobro”!, odvrati Žika, pa nastavi:

“Jovo, šta radi tvoje stado”?!

“Puše ga, kao što su ga pušili i ko što će ga pušit”!, odgovori pop Jovo Peti, ko iz topa.

“Dobro”, odvrati Žika, pa će onda:

“Atamarane, a oni tvoji”?!

“Pušiće će ga isto ko što ga sada puše, i košto su ga vazda pušili”!

 

Nakon što je čuo ovo, Žikino lice kao da se malo ozarilo, ali je nastavio jednim ozbiljnim tonom:

  “Dobro rečeno, ali prema informacijama koje sam ja dobio odozgo, u vašoj čaršiji je došlo do pojave već velikog broja individua kojima svetinje više ništa u životu ne znače. Vi sami znati da kontrola koju smo mi uspostavili još prije mnogo hiljada godina ne smije ni u kom slučaju da dođe u pitanje, pogotovo sada, kad je najkritičnije. Što je najgore, sve ovo izgleda ima tendenciju širenja po cijelom gradu, a to je ono što moramo spriječiti po svaku cijenu.

Jesam li vam već sto puta rekao da je naš glavni princip da podijelimo stoku što je moguće više i da im nikad ne damo da dahnu dušom, odnosno vremena za razmišljanje, pogotovo svojom glavom!?

  Oni moraju samo da prate trendove i direktive, a kakvi će ti trendovi biti, to mi odlučujemo. Vi međusobom morate folirati da se žestoko mrzite, tako da narod možete okretati jedne protiv drugih kad god vam ja dam znak, tj. kad ga ja dobijem odozgo.

  Čujem da su neki u vašoj čaršiji počeli sve više i više da razmišljaju svojom glavom, nezavisno, što bi se reklo. Što se nekog kreativnog razmišljanja tiče, jedina kreativnost koja se od stoke očekuje je ta, kako će se Hrkljušu naguziti, odnosno kako će mu ga popušiti, - ili ga u dupe poljubiti.

Moram li ja to stalno da ponavljam?!?”

 

(u nastavku možete da pročitate i supertajni transkript supertajnog izlaganja Žike Masona, sa ovog masonskog sastanka - pod uslovom da nikome ne pričate, jer će nam svima biti - žžk)

 

7 - dio (nastavak)


Djeca matriksa - 1 dio

Metafizika

  Home