G a l a k s i j a. c o m

Protokoli Sionskih Mudraca

 

(Iluminati Protokoli)

 

Protokol 14 

 

Religija budućnosti. Buduće ropstvo. Nepristupačnost saznanja tajni religije budućnosti. Pornografija i buduća štampana riječ.

 

            Kada se mi zacarimo, mi nećemo željeti da postoji druga religija osim naše, religija o jednom Bogu, sa kojim je naša sudbina vezana našim izabraništvom i kojim je ta ista naša sudbina sjedinjena sa sudbinama svijeta. Prema tome mi moramo oboriti sva vjerovanja.

  Ako se iz toga stvore savremeni ateisti, to neće kao prelazni stepen ništa smetati našim izgledima, nego će poslužit kao primjer za ona pokoljenja koja će slušati propovjedi o “religiji Mojsija” koja će svojom smišljenom i nepokolebljivom sistematičnošću dovesti u pokornost nama sve naroda. Radi toga ćemo mi podvući i njenu mističnu istinu, na kojoj će se, reći ćemo mi, osnivati sva njena vaspitna snaga... Tada ćemo u svakom zgodnom slučaju publikovati članke, u kojima ćemo sravnjivati našu blagu vladavinu sa prošlima. Blagodeti mira, makar i iznuđenog vijekovnim nemirima,  poslužiće kao novi reljef učinjenom dobru. Pogreške gojskih administracija biće predstavljanje u najasnijim bojama.

  Mi ćemo posijati takvu odvratnost prema njima da će narodi pretpostavljati spokojstvo u ropskom stanju pravima famozne slobode koja su ih toliko namučila, iscrpla izvore ljudskog postanka, koja su eksploatisana gomilom varalica i bitangi, koje same nisu znale šta rade. Beskorisne promjene vladavina,  na koje smo mi podbadali Goje kad smo potkopavali njihove državne temelje, toliko će dosaditi narodima da će se oni složiti da trpe od nas sve, samo da se ne izlažu riziku da ponovo iskuse pređašnje nemire i nevolje. Mi ćemo naročito podvlačiti istorijske pogreške gojskih uprava koje su toliko vijekova mučile čovječanstvo odsustvom inteligencije i dovitljivosti u svemu što se tiče njegovog istinskog dobra, ne vidjeći da su ti projekti samo još više pogoršavali, a ne poboljšavali stanje opštih odnosa na kojima se zasniva ovozemaljski život.

            Sva snaga naših principa i mjera sastojaće se u tome što ćemo ih mi istaći i protumačiti kao jasni kontrast raspadnutim starim poretcima društvenog uređenja.

  Naši filozofi će razmatrati i pretresati sve nedostatke gojskih vjerovanja, ali niko i nikada neće pretresati našu vjeru sa njene prave tačke gledišta, jer nju neće niko temeljno upoznati osim naših, koji nikada neće smjeti izdati njene tajne.

  U zemljama koje su napredne mi smo stvorili bezumnu, odvratnu i prljavu književnost. Još neko vrijeme po našem stupanju na vlast mi ćemo podsticati njen opstanak da bi ona što detaljnije ocrtala kontrast govora, programa koji se razliježu sa naših visina...Naši pametni ljudi, naročito vaspitani za to da rukovode Goje, sastavljaće govore, projekte, memoare, članke, kojima ćemo uticati na duhove, vodeći ih ka pojmovima i znanjima koje smo mi sami obilježili.

 

 

 

 

PROTOKOL 15


  Home