G a l a k s i j a. c o m

Znakovi Pored Puta

Alternativne Vijesti sa planete i okoline

 

06/03/05

 

 

Arhiva:

25/02/05

 

Zona Hannibala Lector-a

Zamislite jednu priču iz zone sumraka u kojoj se čovjek budi jedno jutro iz sna i otkriva kako je u svijetu u kome on živi svaka druga osoba samo jedna mašina bez emocija. On sada živi na planeti koja je do pola popunjena sa polu-svjesnim robotima koji se po svojoj namjeni i svrsi ne mogu razlikovati od normalnih ljudskih bića. Oni isto hodaju, pričaju i isto se ponašaju se, imaju iste fizičke karakteristike i izgledaju u svakom svom aspektu identično normalnim ljudima.

Jedina stvar po kojoj se ovi roboti razlikuju od normalnog naroda u ovoj drami je ta što su oni “programirani” da nakon što sretnu nekog čovjeka, pokušaju na neki način da ukradu nešto od njega ili da mu učine bilo šta nažao. Zamislite sada kako ovaj naš heroj pokušava da razlikuje robote od normalnih ljudi tokom svojih redovnih dnevnih aktivnosti. Kad mu se neko približi i kaže mu “dobar dan”, on neće znati da li se tu radi o jednom iskrenom i srdačnom pozdravu ili ga to neko pokušava uvesti u razgovor kako bi ga na kraju nasamario, opljačkao ili pretukao.

Kako dan prolazi tako njegova realnost postaje sve bizarnija, pošto on sada ima 50% šanse da naleti na čovjeka istog kao što je i on, kao i na jednog od robota, koji skoro da se ne razlikuju od normalnih ljudi, koji mada mu možda neće otvoreno prijetiti, pokušaće nešto ukrasti od njega ili ga nasamariti na neki način. Kako naš heroj postaje sve više svjestan gdje se zadesio, tako on istovremeno postaje sve više i više paranoidan, jer nikako ne može biti siguran kome da vjeruje a na koga da sumnja, pa tako na kraju postaje paranoidan u vezi svega i svakoga. Tako svijet u kojem živi postaje nešto slično jednoj noćnoj mori u kojoj su njegov fizički život i opstanak izloženi stalnim napadima i pretnjama.

Šta bi naš heroj trebao da uradi da ne bi poludio?

On onda, nakon jednog određenog vremena polako otkriva da uz pomoć jednog nepristrasnog posmatranja ponašanja drugih sa strane, može da primjeti određene suptilne indicije u vezi unutrašnje orjentacije onih robotoidnih tipova, koji sada naseljavaju njegov svijet i kako se po njima, mada nimalo lako, oni ipak mogu razlikovati od normalnih ljudi. Mada sve ovo može potrajati dosta vremena a isto tako podrazumijevati određen trud u proučavanju ove problematike, on uskoro primjećuje da se samim tim što robotska funkcija podrazumijeva određene automatske progame, oni mogu raspoznati po identifikaciji programa na osnovu kojih oni operišu.

Prije nego što ova drama dostigne svoj vrhunac i prije nego što roboti postanu sumnjičavi ili pobjesne, naš heroj je već sa prilično velikom pouzdanošću u stanju da razlikuje normalne ljude od robota. On tako formira grupu istomišljenika koja pokušava da probudi ostatak normalnih ljudskih bića, kojima još uvijek nije jasno šta se dešava. 

I na kraju, kao u holivudskim filmovima, naš heroj zajedno sa grupom svojih neustrašivih drugova sprječava preuzimanje planete od strane ovih zloćudnih robotoidnih entiteta, te tako, kada se ponovo probudi, primjećuje kako je opet sve u redu.

Kad bi to samo bilo tako lako.

 

Prva vojna robotska jedinica priprema se za Irak

http://news.bbc.co.uk/1/hi/world/americas/4199935.stm

Sandej tajms u opširnom članku javlja o prvoj vojnoj jedinici od 18 naoružanih robota koje će u aprilu Sjedinjene Države poslati u Irak. Ove mašine su opremljene slušnim i vidnim senzorima kao i mašinskom puškom koja ispaljuje hiljadu metaka u minutu. Planirano je da se koriste za neutralisanje objekata u kojima se nalaze irački pobunjenici kao i za pretraživanje automobila za koje se sumnja da sadrže eksploziv. Njima će upravljati američki vojnici sa svojih laptop kompjutera i sa bezbedne udaljenosti. „Ovo je najveći proboj u čovekovom razvoju još od izuma mašine sa unutrašnjim sagorevanjem”, smatra jedan američki vojni stručnjak.
Kongres u Vašingtonu odobrio je razvojni program Pentagona vredan oko sto milijardi dolara nazvan „Budući borbeni sistemi” kojim se planira da do kraja ove decenije trećina svih američkih borbenih vojnih vozila i letelica bude bez ljudske posade. Smatra se da je to najveći vojni projekat u američkoj istoriji.

„Vojnici roboti će ubijati neprijatelja bez osećaja krivice i sažaljenja”, smatra isti američki vojni stručnjak i dodaje da „u pravom ratu samo 1 odsto vojnika je u stanju da tako ubija. To su sociopatološki tipovi koji se u savremenim armijama koriste kao snajperi. Polovina ostalih vojnika pucaju nasumično, dok druga, preostala polovina vojnika uopšte ne ispali nijedan jedini metak,” prenosi Sandej tajms. (BBC)

  Komentar: Kako vidimo, psihopatija je danas u svijetu zavladala u tolikoj mjeri da se ovakve izjave istih smatraju sasvim racionalnim.

Psihički profil psihopate danas postaje “ono što se traži i cijeni” a njihova vrsta ponašanja u ovom društvu već je postala tzv. “standardna operativna procedura”. U hijerarhijskom sistemu vojske, politike, raznih kompanija i mnogih drugih institucija, oni sa ovakvim jednim profilom imaju zagarantovan napredak prema gore, tako da odozgo mogu da manipulišu onima koje bi još uvijek mogli nazvati normalnim ljudskim bićima.

Danas nas ubijaju drugi a sutra će to u ime drugih, činiti roboti. Njihove žrtve će sutra biti Iračani, a prekosutra…?

  (Samo da podsjetimo, živimo na planeti koja se zvanično smatra postojbinom humanih i civilizovanih ljudskih bića!)

 

Italija oplakuje junaka

 

Talijanski predsjednik Carlo Azegio Ciampi dočekao je lijes s tijelom ubijenog obavještajca

 

Cijela Italija odaje počast agentu tajne službe koji je pao pokošen američkim mecima dok je svojim tijelom štitio tek oslobođenu novinarku. Sgrena misli da su tražili njenu glavu.

 

Novinarka lista Manifesto Giuliana Sgrena ne isključuje da je upravo ona bila ciljem napada američkih vojnika koji su u petak uvečer pucali po talijanskom automobilu u kojem se nalazila tek oslobođena talijanska novinarka s trojicom talijanskih agenata od kojih je jedan poginuo.

Sgrena je tu sumnju iznijela u razgovoru za televiziju Skytg24.

U nedjeljnom broju Manifesta Sgrena piše kako je bila oteta u Bagdadu, da je bila uvijek zatočena na istome mjestu, te da ju je čuvalo pet do šest osoba, od kojih i jedna žena.

"Svima je poznato da Amerikanci ne žele pregovore za oslobađanje talaca. Zbog toga ne vidim razlog zbog kojeg ne bih ja bila ciljem napada američkih vojnika", rekla je Sgrena i dodala kako po njezinoj ocjeni nije bilo opravdanja za pucnjavu Amerikanaca. "Naš automobil je išao sporo i ono nije bilo zaustavno mjesto", rekla je Sgrena.

Talijanski listovi prenose iračkog zastupnika, kršćanina Jonadama Kana, da je Italija platila oko milijun dolara za oslobađanja novinarke Sgrene.

Cijela Italija odaje počast agentu talijanske tajne službe Nicoli Calipariju koji je poginuo štiteći svojim tijelom tek oslobođenu novinarku Giulianu Sgrena od američkih metaka.

Posmrtni ostaci agenta, koga će posmrtno odlikovati predsjednik republike Carlo Azeglio Ciampi, stigli su u Rim u noći između subote i nedjelje, točno minutu poslije ponoći.

Na zrakoplovnoj luci u Ciampinu bili su svi talijanski institucionalni dužnosnici od šefa države, premijera, predsjednika parlamentarnih domova, do ministra i običnih građana.

"Kao i svi Talijani sada očekujemo da se ovaj bolni i tragični događaj rasvijetli", rekao je Ciampi tražeći od Sjedinjenih Američkih Država razotkrivanje odgovornih za otvaranje vatre po talijanskom automobilu.

U nedjelju ujutro u 7 sati, u institutu sudske medicine sveučilišta La Sapienza u Rimu započela je autopsija tijela Nicole Caliparije. Autopsiju vodi direktor instituta sudske medicine dokor Paolo Arbarello s ostalim liječnicima njegove ekipe. Želi se razotkriti kako je ubijen agent talijanske tajne službe SISMI.

Pogreb će biti održan u ponedjeljak


Laži, rat i globalna dominacija

Ružica Matić
petak, 04.03.2005.

U američkim se medijima sustavno potiskuju priče o planovima za globalnu dominaciju, protuzakonitom uklanjanju stranica iz UN-ovog izvješća o Iraku, upotrebi oružja s osiromašenim uranom, izazivanju nesigurnosti i pučeva u drugim zemljama te sličnim ružnim navadama američke politike  

'Većinu Amerikanaca kojima su korporativni mediji jedini izvor dnevnih vijesti takva monolitna informativna struktura tjera na intelektualni celibat, nedjelovanje i strah, što rezultira poslušnom populacijom čija je osnovna društvena funkcija da začepi usta i ode u kupovinu. A kako sada stojimo na pragu gubitka slobode izvještavanja, moramo pogurati naš vlastiti plan slobode govora', upozoravajući je predgovor knjige 'Cenzurirano 2004', u čijoj je pripremi sudjelovalo više od 200 profesora, studenata, sudaca i novinara. Projekt 'Cenzurirano' postoji od 1976. godine i svrha mu je zaštita prava i slobode informiranja tako što utvrđuje i istražuje važne vijesti o kojima se u Americi nedovoljno izvještava, koje se ignorira, krivo predstavlja ili cenzurira.

U zemlji koja se smatra majkom slobode informiranja cenzura je zapravo vrlo dobro razrađena disciplina koja je s prvim zvucima Bushevih ratnih truba dobila ogroman zamah. Posljednjih godina u američkim su medijima tako sustavno potiskivane priče o planovima za globalnu dominaciju, protuzakonitom uklanjanju stranica iz UN-ovog izvješća o Iraku od strane američkih dužnosnika, upotrebi oružja s osiromašenim uranom, izazivanju nesigurnosti i pučeva u drugim zemljama i sličnim ružnim navadama američke politike.

Izvještavanje iz Iraka je pak posebna priča. Da bi novinar uopće imao pristup informacijama, nužno je da prepozna svoju ulogu - kooperativnog, s vojskom 'slizanog' sakupljača vijesti. Novinare koji imaju druge principe zamjenjuje se na terenu ili im se zabranjuje izvještavanje, kao što je bio slučaj sa slavnima Peterom Arnettom i Geraldom Riverom, a raste i opasnost da će dotični doživjeti neku ratnu 'nezgodu'.

 

 Bitka koju neovisno novinarstvo vodi s moćnim korporacijama podjednako je teška, a nikako se ne smije zanemariti zlouporaba više ili manje 'žutih' vijesti za skretanje pažnje javnosti. 'Cenzurirano' tako navodi primjer kako je skandalozan krah Enrona, jedne od najvećih američkih tvrtki, na novinskim stranicama zasjenila optužba za nezakonito trgovanje dionicama sveameričke 'lifestyle guruice' Marthe Stewart. Slična stvar dogodila se prošlog ljeta u našoj maloj Hrvatskoj: na dan dramatične sjednice Sabora o odgodi primjene ribolovne zone nacija je bila previše zaokupljena gledanjem Severinina kućnog pornića da bi stigla primijetiti da je skoro pala Vlada.

'Cenzurirano 2004' donosi 25 najvažnijih cenzuriranih priča u godini obilježenoj krvoprolićem u Iraku. Od čega dežurni dušobrižnici žele zaštititi nedužnog Amerikanca? Evo nekoliko naslova: 'Amerika umiješana u masakr talibana', 'Busheva administracija stoji iza propalog vojnog udara u Venezueli', 'Američki dolar nasuprot eura: još jedan razlog invazije na Irak', 'Argentinska kriza potiče kooperativni rast' itd.

Cenzurirana priča broj jedan ipak je ona o planu za globalnu dominaciju. Ključni ljudi Busheve administracije - potpredsjednik Dick Cheney, ministar obrane Donald Rumsfeld i njegov zamjenik Paul Wolfowitz, moćni kreator američke vanjske politike Richard Perle i urednik utjecajnog The Weekly Standarda William Kristol - već sedamdesetih, za predsjednikovanja svog istomišljenika Geralda Forda, stvorili su čvrstu jezgru, društvo neokonzervativaca koje je odlučilo svoj način života nametnuti cijelom svijetu. Uvjet za to je, shvatili su, kontrola nad naftnim resursima i otad je Perzijski zaljev, 'crnim zlatom' najbogatije područje zemaljske kugle, za SAD zona od posebnog interesa. Ovo društvance vedrilo je i oblačilo i za Ronalda Reagana, ali za prave poteze ipak su morali pričekati eru Busheva.

 

Vrlo je zanimljiv i cenzurirani članak o Rumsfeldovu planu za izazivanje terorista. Prema povjerljivom dokumentu nazvanom 'Specijalne operacije i združene snage u borbi protiv terorizma', koji je za američkog ministra obrane pripremio njegov Odbor za vojnu doktrinu, kreirana je nova organizacija s ciljem osujećenja potencijalnih terorističkih napada na Ameriku – Proaktivna grupa za akcije vojnog preduhitrivanja - sa stotinjak zaposlenika i budžetom od najmanje 100 milijuna dolara godišnje.

Misije tih supertajnih protuobavještajnih agenata su osmišljene tako da 'potaknu reakciju' terorističkih grupa, tako što će ih izazivati na činjenje nasilnih djela, čime će ovi zaslužiti da postanu metom američkog 'protunapada'. Odnosno, američka je vlada isplanirala korištenje tajnih vojnih operacija za izazivanje ubojitih terorističkih napada na nevine ljude, odnosno borbu protiv terorizma tako da ga – sama izaziva. Prema izvješću, ostale strategije uključuju krađu novca terorističkih ćelija ili njihovo zavaravanje lažnim dojavama.


Ovaj program u stvari nije neka posebna novost. Sličan program pod nazivom Operacija Northwoods predstavili su američki visokopozicionirani dužnosnici predsjedniku Johnu Kennedyju. Northwoods je zahtijevao lažnu terorističku kampanju, bombaške napade, otmice, rušenje aviona te mnogo mrtvih Amerikanaca kako bi se dobilo opravdanje za invaziju na Kubu, ali Kennedy ga je odbio. Nekoliko mjeseci kasnije u Dallasu stigli su ga meci, među njima i tzv. čarobni metak, osamljenog ubojice Leeja Harveyja Oswalda.

 Komentar: ovaj gornji članak predstavlja “dobar znak” da još uvijek ima novinara koji gledaju malo objektivnije na realnost.

Hijerarhijski sistem raznih terorističkih organizacija dozvoljava i to da se na njihovom čelu nalaze upravo oni koji se kobajagi bore protiv njih. Oni koji se nalaze na njihovom dnu su samo topovska hrana i često nisu svjesni za čije interese se bore.

Ono što je CIA svojevremeno namjeravala da ostvari pod operacijom Northwoods dešava upravo sada, s tim što su im ciljevi nešto drugačiji a apetiti mnogo veći.

Ko je sljedeći - Iran ili Sirija?

http://www.rense.com/general63/USS.HTM

  Bush-ova administracija dala je Izraelu zeleno svjetlo da napadne Siriju za odmazdu zbog eksplozije u Tel Avivu u kojoj je poginulo 5 izraelskih građana, javlja izraelski dnevnik  'Yediot Ahronot'...

  Komentar: naravno informacije o tome ko postavlja eksploziv, ko izvršava atentate, terorističke napade i slično, su veoma pouzdane ukoliko su njihov izvor Izrael ili USA. Vlade istih država imale su najpouzdanije informacije kad se radilo o tome da Sadam raspolaže oružjem masovne destrukcije, koje uzgred rečeno nikada nije bilo ni pronađeno. Interesantno je to da se nisu potrudili ni da ga podmetnu, nakon što su okupirali Irak?! Uostalom, na to smo već zaboravili, zar ne?! za entitete kojise nalaze na čelima ovih država, nekoliko stotina hiljada mrtvih ljudskih bića su ništa drugo do – čista sitnica, kad se o njihovim interesima radi.

Afganistan - Proizvodnja opijuma u porastu

Proizvodnja opijumskog maka u Afganistanu dostigla je prošle godine 4200 tona, izvještava Internacionalna Komisija za Kontrolu Narkotika (INCB).

Tako je Avganistan ujedno i najveći svjetski proizvođač opijuma…

Komentar: Nakon što su Bush & co. uspostavili kontrolu nad ovom državom i njenom vladom, čini se da je profit ostvaren trgovinom droge ipak važniji od kojekakvih binladena, a binladeni upravo služe kao dobar izgovor za haranje i pljačku po svijetu.

 

Zabranjeno Pušenje!  

http://news.bbc.co.uk/1/hi/health/4301679.stm

http://signs-of-the-times.org/signs/anti-anti-smoking.htm

Prvi svjetski globalni dogovor o zdravlju – Okvirni Dogovor o Kontroli Duvana – stupio je na snagu.

Ovaj anti-pušački akt potpisan je od strane 168 država i već je ratifikovan od strane 57 država, koje sada pooštravaju njihove zakone u vezi kontrole pušenja…   

 Komentar: U ovo doba kada nas intenzivno truju tonama raznoraznih otrovnih i kancerogenih materija, preko vode, zemlje, hrane i vazduha, naše vlade su se naglo i intenzivno zabrinule za zdravlje pušaća, kao i onih koji se nalaze u njihovoj blizini!?!

 Izlaganje ljudi cijeloj jednoj paleti elektromagnetnih talasa različitih frekvencija od kojih neke takođe mogu da budu izuzetno štetne po zdravlje čovjeka, nećemo ovaj put pominjati, jer to ne spada u zagađivanje prirodne okoline. Svi znamo da pušenje može da bude štetno po ljudsko zdravlje, međutim, onima koji prate trenutna zbivanja otvorenih očiju, sve više se čini da i ovdje nešto žestoko smrdi. Šta god da je pozadina ove akcije na svjetskom nivou, teško da se radi o nečijem pokušaju da poboljša zdravlje ljudi. U ovoj “zoni sumraka” svemu se daje suprotno značenje. Na osnovu svega što smo vidjeli i imamo priliku vidjeti, ljudsko zdravlje je posljednje što je na pameti manipulatorima realnosti u kojoj živimo.

  Vlade većine zemalja u svijetu nedavno su dobili naredbu ‘odozgo’ da počnu sa zabranjivanjem pušenja na javnim mjestima a definicija ‘javnih mjesta’ postaje iz dana u dan sve šira. Istovremeno, proizvodnja i distribucija heroina iz Afganistana ponovo doživljava svoj vrhunac, otkako je ta država potpala pod američku kontrolu!? Tako se trenutno u svijetu jedna mnogo žešća kampanja vodi protiv pušaća, nego protiv droge, čija potrošnja nimalo ne opada, nego je čak i u porastu (nestašna CIA). Mnogi još uvijek ne znaju ni kako da izađu na kraj sa posljedicama uvođenja demokratije uz pomoć osiromašenog uranijuma, jer kako se čini, u njegovim blagodetima (rak, deformacije kod novorođenčadi…itd.) moraćemo uživati idućih nekoliko desetina godina (tj. ko preživi). Za sada se taj problem rješava tako što se novinarima ne dozvoljava da ga pominju u javnim glasilima (da se narod ne bi uznemirio). Kako već znamo, većina ljudi misli da ukoliko nešto nije bilo na radiju, u novinama ili na televiziji, onda se nije ni dogodilo, niti postoji. Oružja za masovnu destrukciju se proizvode sve više i više, i upotrebljavaju sve češće i češće, našu planetu smo doveli na rub ekološkog kolapsa, a ono gdje mi treba da obratimo našu pažnju i čemu treba odlučno da se suprostavimo, to je – pušenje!?!

  Živimo u vremenima kada ljudska hipokrizija doživljava svoj vrhunac.

Jedan od primjera je, recimo, ova vijest:

  “Twelve countries seek exemption to ozone-depleting chemical ban MONTREAL (AFP)  The United States, Japan, Canada, France and eight other rich countries asked a UN environmental body Tuesday for permission to extend use of a toxic pesticide that damages Earth's ozone layer. Methyl bromide is highly toxic to humans and damages the ozone layer, a stratospheric shield against the sun's ultra-violet rays, which cause skin cancer and cataracts. It is used to fumigate high-value crops, for pest control and in quarantine treatment of agricultural exports.”

Drugim riječima, dvanaest najbogatijih država odbija da smanji korištenje veoma toksičnog metil-bromida. Istovremeno su to i države koje su pokrenule najžešću kampanju protiv pušaća, iz razloga smanjenja zagađivanja prirodne okoline!? Blago nama! Šta to ima u duvanu što smeta onima “gore”?

  (za sada postoje tri teorije ali s obzirom da one nisu za javnost, morali smo ih sakriti ovdje: http://galaksija.blogspot.com/)

 

Iračko Ministarstvo Zdravlja potvrđuje da su američka okupacione snage koristile međunarodno zabranjena oružja prilikom napada na al-Fallujah

Dr Khalid ash-Shaykhli , predstavnik Iračkog Ministarstva Zdravlja koji je bio ovlašten da izvrši procjenu zdravstvenih uslova u al-Falluji nakon završetka borbe, izjavio je da rezultati istraživanja potvrđuju korištenje supstanci koje su zabranjene međunarodnim dogovorom – uključujući nervne gasove i druge zapaljive supstance.

Ash-Shaykhli je dodao da se u gradu još uvijek osjećaju posljedice od ovih hemikalija i drugih tipova oružja kojeg su koristili Amerikanci, što će prouzrokovati razne bolesti kod naroda tokom jednog dužeg perioda u budućnosti.

Komentar: iračka vlada će, naravno, uskoro početi sprovoditi rigorozne mjere kako bi se zabranilo - pušenje na javnim mjestima.

 

11000 američkih vojnika do sada je umrlo od trovanja osiromašenim uranijumom

By Bob Nichols

  Project Censored Award Winner - SF Bay View

Global Research.ca
2-28-5

http://www.rense.com/general63/11.htm

  Uzimajući u obzir tone osiromašenog urana korištenog od strane američkih snaga, rat u Iraku se slobodno može nazvati - nuklearnim.

  U Americi skandal u vezi korištenja municije koja sadrži u sebi osiromašeni uranijum je svakog dana sve veći i veći, mada ga “slobodni i nezavisi” američki mediji ignorišu. U jednoj brošuri, Preventivne Psihijatrije, tvrdi se da je osiromašeni uran uzrok tzv. “Golfskog Sindroma” od kojeg i dan danas pate mnogi američki vojnici koji su ratovali u Golfskom ratu protiv Iraka.

  Prema poslednjim podacima, "od oko 580400 vojnika koji su služili u GW1 (prvi Golfski rat), 11000 njih je već mrtvo! Do 2000.g., 325000 američkih ratnih veterana proglašeno je stalnim invalidima.

  "Terry Jamison, predstavnik za štampu Odjeljenja za Poslove Američkih Vojnih Veterana, nedavno je saopštio da se sada na spisku nesposobnih nalazi  518739 veterana, od 1991.g.  

  "Dugoročne posljedice pokazuju da je DU (uranijum oksid) u suštini isto što i  – smrtna kazna". "Marion Fulk, hemičar i nuklearni fiziolog takođe tvrdi da je porast malignih oboljenja kod vojnika koji trenutno (od 2003.g.) ratuju protiv Iraka – “spektakularne prirode” i da je “situacija veoma zabrinjavajuća!'"

  Upitan da li je glavna svrha korištenja DU “uništavanje stvari i ubijanje ljudi” Fulk je bio mnogo precizniji: "Ja mogu da kažem da je to perfektno oružje za masovno ubijanje ljudi!"

  Komentar: Nemojte slučajno da vidim nekoga da - puši!!!

 

Tungsten municija izaziva rak u ranama

http://www.rense.com/general63/cancder.htm

  Istraživaći Radiobiološkog Istraživačkog Instituta američke armije otkrili su da municija pravljenja od legura na bazi tungstena može da uzrokuje rak kod vojnika koji su njome ranjeni.  

Naučnici ovog instituta su implantirali parčiće ove municije u pacove kako bi simulirali ubojne rane. Svi pacovi, bez obzira na to da li su bili implantirani manjom ili većom dozom ovih legura oboljeli su od raka koji se rapidno proširio na njihova pluća…

  Komentar: ovo podrazumjeva da oni koji su ranjeni ovom vrstom municije mogu slobodno pušiti, jer će rak dobiti i ovako i onako.

 

Lista patenata registrovanih u USA, koji se odnose na kontrolu ljudske svijesti, prisluškivanje i praćenje čovjeka  

Patent 3,951,134Aparat i metoda za praćenje i promjenu moždanih talasa sa distance - (Apparatus and method for remotely monitoring and altering brain waves)

Patent 4,717,343Metoda za promjenu čovjekovog ponašanja - (Method of Changing Person's Behavior)

Patent 4,858,612Slušni uređaj - (Hearing Device)

Patent 4,877,027Sistem za osluškivanje - (Hearing System)

Patent 5,123,899 – Metoda i sistem za promjenu svijesti - (Method and System for Altering Consciousness)

Patent 5,159,703 – Sistem za Tihu Subliminalnu Prezentaciju - (Silent Subliminal Presentation System)

Patent 5,270,800 – Generator Subliminalnih Poruka - (Subliminal Message Generator)

Patent 5,507,291 – Metoda i dodatni uređaji za određivanje sa distance čovjekovog emocionalnog stanja - (Method and an Associated Apparatus for Remotely Determining information as to Person's Emotional State)

Patent 5,539,705 – Ultrasonični sistem za jezičko prevođenje i komunikaciju - (Ultrasonic Speech Translator and Communications System)

Patent 5,629,678 – Sistem za praćenje i pronalaženje čovjeka - (Personal Tracking and Recovery System)

Patent 5,760,692 – Intra-oralni uređaj za praćenje - (Intra-oral Tracking Device)

Patent 5,878,155 Metoda za verifikaciju čovjekovog identiteta za vrijeme elektronskih trgovinskih transakcija (Žig Zvijeri); - ( Method for verifying human identity during electronic sale transactions (Mark of the Beast)

Patent 5,905,461 – Satelitski uređaj za globalno pronalaženje i praćenje - (Global Positioning Satellite Tracking Device)

Patent 5,935,054 – Magnetno uzbuđivanje rezonancije osjetila - (Magnetic excitation of Sensory Resonances

Patent 5,952,600 – Oružje za onesposobljavanje motora - (Engine Disabling Weapon)

Patent 6,006,188 – Obrada govornih signala za određivanje psiholoških ili fizioloških karakteristika uz pomoć baze podataka – (Speech Signal Processing for Determining Psychological or Physiological Characteristics Using a Knowledge Base)

Patent 6,014,080 – Aktivni i pasivni uređaj za praćenje koji se nosi na tijelu  (Body Worn Active and Passive Tracking Device)

Patent 6,017,302 – Subliminalna akustična manipulacija nervnog sistema (Subliminal Acoustic Manipulation of Nervous System)

Patent 6,051,594 – Metodi i formulacije za modulaciju čovjekovog seksualnog ponašanja (Methods and Formulations for Modulating the Human Sexual Response)

 

I psi počeli izvršavati samoubistva

Britanski dnevnik Herald izvještava o pojačanoj stopi samoubistava pasa u predgrađu Glazgova, Dumbartonu. Za samo pola godine najmanje 5 pasa je izvršilo samoubistvo skačući s lokalnog mosta, visine od preko 13 metara u rijeku, i to svi sa istog mjesta…

Komentar: Nije nikakvo čudo. I njima je dozlogrdilo.

 

Hunter Thompson “samoubijen”

http://www.infowars.com/articles/ps/hunter_s_thompson_suicided_for_911_story.htm

  Još jedan od istraživača većeg kalibra, pozadine napada na STC je «samoubijen» prije nego što je stigao da objavi svoju priču. Hunter je u razgovoru s prijateljima neposredno prije svoje smrti već nagovijestio mogućnost da će ga agenti američke vlade ubiti, tako da cijela stvar izgleda kao samoubistvo. On je, navodno, imao i dokaze da je u strukturu samih zgrada bio ugrađen eksploziv.

Komentar: Zli ljudi mogu da rade na ovoj planeti šta hoće, sve dok dobri ljudi ne mrdaju prstom, niti čak pokušavaju da razmišljaju svojom glavom.

 

Nove vrste superbakterija mogu ubiti čovjeka za 24 sata

  http://observer.guardian.co.uk/uk_news/story/0,6903,1418561,00.html

Nove, veoma virulentne vrste supermikroorganizma MRSA koje inficiraju zdrave i mlade ljude, pojavljuju se u Velikoj Britaniji.

 Ove nove vrste izazivaju infekcije na koži u vidu čireva, apscesa i upale a u rijetkim slučajevima i pneumoniju koja može izazvati smrt za 24 sata. Rezistentne su na penicilin i mnoge druge vrste antibiotika. Prenose se uglavnom kontaktom…

 

“Poplava” NLO-a u Kanadi

http://www.canoe.ca/NewsStand/WinnipegSun/News/2005/02/21/937545-sun.html

Prošle godine u Kanadi su registrovana rekordna 882 slučaja viđenja NLO-a. Istraživači ovog fenomena slažu su u tome da se ove letjelice pojavljuju sve češće na kanadskom nebu…

 

Eskadrila NLO-a viđena u Čileu

http://www.rense.com/general63/trodj.htm

Grupa NLO-a nedavno je viđena kako leti iznad područja Cerro Hornopirén u Čileu. (Slika gore) 

 

Plava pilula

  Garantuje brz i efikasan povratak u iluziju, a uz sve to je i - besplatna. Nek se posluži ko hoće…

 

  Uz istovremeni prestanak posjećivanja ovakvih vebsajtova i foruma, čovjek počinje da se vraća u svu udobnost civilizovanog života (ukoliko nije previše zaglibio u objektivnoj realnosti). A onda,…nek’ mu je Bog na pomoći...

 


Metafizika

Planeta

Prva Strana Vebsajta

Forum